Jump to content

BlackTrack

  • entries
    93
  • comments
    279
  • views
    24369

Οι PHP Developers προτιμούν τα Windows για την δημιουργία επαγγελματικών εφαρμογών;


Blackman

457 views

 Share

Οι περισσότεροι γνωρίζετε την γλώσσα ανοιχτού κώδικα PHP, η οποία είναι η πλέον διαδεδομένη για WEB development. Οι περισσότεροι ακούγοντας την λέξη PHP την συνδυάζουν αυτόματα με λειτουργικά ανοιχτού κώδικα. Μία έρευνα της εταιρείας Zend ασχολήθηκε με το λειτουργικό που χρησιμοποιούν οι developers της εν λόγω γλώσσας.

Η συγκεκριμένη έρευνα έγινε μεταξύ 2000 PHP developers τον περασμένο Δεκέμβρη και έδειξε ότι το 85% χρησιμοποιούν Linux σαν το βασικό τους λειτουργικό σύστημα, την ίδια ώρα που τα Windows ήταν δεύτερα με 11%, ενώ το MAC OS X τρίτο με 2%.

Το ενδιαφέρον όμως τις έρευνας είχε να κάνει όταν οι προγραμματιστές ρωτήθηκαν για το πιο λειτουργικό χρησιμοποιούν και πάνω στο οποίο κάνουν το development. Εκεί τα νούμερα άλλαξαν καθώς βάσει της έρευνας, 42% χρησιμοποιούν τα Windows για το development, 38,5% Linux και 19,1% Mac OS X.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2006 στέλεχος της Microsoft είχε αναφέρει ότι 85% των PHP developers έκαναν προγραμματισμό πάνω σε Windows, αλλά μόνο 20% από αυτά τα προγράμματα ήταν για να εγκατασταθούν σε Windows.

Για εκείνους που θέλουν να διαβάσουν ακόμα περισσότερα για την συγκεκριμένη έρευνα να διαβάσουν το συγκεκριμένο άρθρο από το οποίο είναι και τα στοιχεία που σας παραθέτω.

http://www.developer.com/lang/php/article.php/3865581/PHP-Developers-Prefer-Using-Windows-to-Build-Enterprise-Apps-Study.htm

Από εκεί και πέρα, τα σχόλια που υπάρχουν ακριβώς από κάτω δίνουν μία διαφορετική εικόνα, καθώς κάποιες απόψεις από developers έρχονται να δώσουν άλλη γεύση στην όλη έρευνα. Κάποιοι αναφέρουν ότι απλά κάνουν χρήση των Windows γιατί απλά το αφεντικό τους, τους προσφέρει αυτό το λειτουργικό και δεν είναι επιλογή τους.

Δεν ξέρω αν οι open source developers που το κάνουν σαν επάγγελμα είναι και φανατικοί υποστηρικτές του Open Source ή αντιMicrosoft, αλλά προσωπικά τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας τα είδα απολύτως λογικά. Όχι στις περιπτώσεις που γίνεται ανάπτυξη μίας διαδικτυακής εφαρμογής η οποία θα γίνει hosted πάνω σε Linux Web Server, αλλά από την στιγμή που πολλές εταιρείες που δουλεύουν σε Microsoft Windows και IIS σηκώνουν εκεί τέτοιου τύπου εφαρμογές, είναι λογικό η εφαρμογή τους να είναι developed/checked/tested σε Windows.

Τα λοιπά συμπεράσματα και σχόλια…δικά σας.

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...