Jump to content
  • entries
    91
  • comments
    177
  • views
    3251

Αυλαία για τον EBS


atsouch

686 views

 Share

Ο Windows Essential Business Server (EBS) θα σταματήσει να είναι αναπτύσεται από τις 30 Ιουνίου 2010. Από τα λεγόμενα της ομάδας που τον δούλευε ήταν μια δύσκολη απόφαση αλλά πάρθηκε γιατί από το 2006 που ξεκίνησε η προσπάθεια άλλαξαν πολλά πράγματα στο ΙΤ. ΟΙ μικρές αλλά και μεσαίες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν πλέον εκτεταμένα virtualization και cloud computing για να μειώσουν κόστη, να βελτιώσουν την αποδοτικότητα και να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Αυτές οι δυνατότητες προσφέρονται μέσα από άλλα προϊόντα όπως τα Windows Server 2008 R2, Microsoft System Center και Microsoft Business Productivity Online Suite (BPOS).

Φυσικά δεν επηρεάζεται καθόλου ο Windows Small Business Server (SBS) και η επόμενή του έκδοση. Οι υπάρχοντες πελάτες του EBS θα έχουν πλήρη υποστήριξη (πέντε χρόνια από την κυκλοφορία του προϊόντος και άλλα πέντε σύμφωνα με το extended support lifecycle) και όλα τα service packs θα υποστηρίζονται κανονικά: http://support.microsoft.com/lifecycle. Για όσους θέλουν να μετακινηθούν σε κάτι άλλο, θα υπάρχει μια εξάμηνη προσφορά για τα διάφορα μεμονωμένα κομμάτια που αποτελούν τον EBS (δωρεάν μέχρι τις 31/12/2010): http://www.microsoft.com/ebs.

Η ελληνική αγορά δε νομίζω να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Μετά τον SBS που κάλυπτε το μεγαλύτερο τμήμα των ελληνικών επιχειρήσεων, οι λύσεις που δίνονταν ήταν αυτόνομοι servers. Είμαστε και λίγο τυχεροί…

 Share

3 Comments


Recommended Comments

Ο Windows Essential Business Server (EBS) θα σταματήσει να είναι αναπτύσεται από τις 30 Ιουνίου 2010

Link to comment

Εγώ προσωπικά δεν έχω ακούσει κανέναν να έχει τέτοια εγκατάσταση. Και είναι λογικό. Στην ελληνική πραγματικότητα αν θέλεις πρόσβαση από 100 θέσεις έχεις αρκετά πολύπλοκη εγκατάσταση, γιατί δεν θα έχεις 20 άτομα λογιστήριο, 40 πωλητές, 10 θέσεις στην αποθήκη κλπ. Θα έχεις διάφορες "ειδικότητες" με σύνθετες ανάγκες που χρειάζονται μεμονωμένους servers. Και όπως κατάλαβε και η Microsoft, τώρα με το virtualization που πραγματικά λύνει χέρια (και δεν χρειάζεται βαθιές τσέπες αφού γλυτώνεις από πολύ σίδερο) μπορείς να υλοποιήσεις ότι θέλεις με "σχετικά" χαμηλό κόστος. Δηλαδή πολύ χαμηλότερα απ'ότι πριν.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...