Jump to content
  • entries
    122
  • comments
    153
  • views
    66915

Πώς λειτουργεί το anonymous Relay στον Exchange Server 2007 και 2010


Catastrophic Failure

349 views

 Share

Προκειμένου να επιτρέψουμε το Relay από ένα Internal Application, υπάρχουν μερικά απλά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε, πάμε να τα δούμε:

  1. Δημιουργούμε ένα νέο Receive Connector, ας το ονομάσουμε «TEST» για το παράδειγμα μας, εσείς μπορείτε να το ονομάσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας, έπειτα επιλέγουμε

    «Custom» για την χρήση που προορίζετε για τον «Receive Connector».

  2. Στην επιλογή «Local Network settings», αφήστε το ως έχει και αυτό γιατί θα ακούνε όλες οι IP's στην πόρτα 25.
  3. Στην επιλογή «Remote Network Settings» κάντε clear το ακόλουθο 0.0.0.0-255.255.255.255 και έπειτα προσθέστε την «IP Address» του remote server το οποίο απαιτεί relaying permissions.
  4. Εφόσον η δημιουργία του νέου «Receive Connector» έχει ολοκληρωθεί, μεταβείτε στα «Properties» του νέου connector και επιλέξτε το Tab «Permission Groups» και κάντε κλικ στη επιλογή «Anonymous Users»

Relay

Δεν σταματά όμως εδώ! Για να ενεργοποιήσετε το «Anonymous users» για το «relay» μέσω του connector, θα πρέπει να χρησιμοποιείστε την ακόλουθη εντολή cmdlet:

Get-ReceiveConnectorTEST” | Add-ADPermission -UserNT AUTHORITY\ANONYMOUS LOGON” -ExtendedRightsMs-Exch-SMTP-Accept-Any-Recipient

Η εντολή είναι αρκετά ευανάγνωστη, αλλά αυτό που κάνει στην ουσία είναι η ανάκτηση του receive connector που δημιουργήσατε, προσθέτοντας permission στο Active Directory για το Anonymous Logon group, και να αναθέτοντας σε αυτό το group Ms-Exch-SMTP-Accept-Any-Recipient permission για αυτό το group στον συγκεκριμένο connector.

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...