Jump to content
  • entries
    44
  • comments
    107
  • views
    4605

Βοηθήματα ροών εργασιών “SuperFlows” για τον Configuration Manager


GSimos

778 views

 Share

Ο Configuration Manager αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο διαχείρισης των Πληροφοριακών Συστημάτων ενός οργανισμού, η εγκατάσταση του όμως δεν είναι κοινότυπη ή εύκολη, λόγω των πολλαπλών ρόλων που προσφέρει με τη δυνατότητα κάθε ένας από αυτούς να μπορεί αν εγκατασταθεί ξεχωριστά (στον ίδιο η σε διαφορετικό Server) ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης υπάρχει περίπτωση να “σκαλώσουμε” κατά τη φάση του σχεδιασμού του ρόλου που μας ενδιαφέρει να ενεργοποιήσουμε.

Έχω αναφέρει πολλές φορές ότι η σωστή αποτίμηση και σκιαγράφηση της υποδομής ενός οργανισμού είναι το πρώτο βήμα πριν το σχεδιασμό της λύσης που βασίζεται στον Configuration Manager ειδάλλως είναι σίγουρο ότι η αποτυχία θα ακολουθήσει, ειδικά σε περιπτώσεις που ο ρόλος περιλαμβάνει την εγκατάσταση επιπλέον software για την ολοκλήρωση του όπως πχ ο ρόλος “Software Update Point” που απαιτεί την εγκατάσταση του WSUS έτσι ώστε να συγχρονίζει τα Metadata των Updates αλλά και για τον έλεγχο των διαθέσιμων Updates από τους Clients.

Για τη διεύκολυνση όλων μας, έχουν δημιουργηθεί τα λεγόμενα “SuperFlows” βοηθήματα τα οποία μέσα από διαγράμματα ροής εργασιών μας οδηγούν βήμα προς βήμα ανάλογα με τις απαντήσεις μας στις επιμέρους εργασίες που χρειάζεται να εκτελεστούν για την επιτυχή εγκατάσταση ρόλων ή εκτέλεση εργασιών όπως η δημιουργία μοντέλων SQL Reporting Services αναφορών.

Τα διαθέσιμα SuperFlows προς το παρόν είναι τέσσερα, στην παρακάτω λίστα:


SuperFlow Name


Description


SuperFlow for Creating SQL Server Reporting Services Report Models in Configuration Manager 2007


Provides detailed steps that you can use to create a SQL Server Reporting Services report model in Configuration Manager 2007.


SuperFlow for Configuring Software Updates 


Provides detailed steps that help you to plan for and configure software updates at a site. This SuperFlow also includes troubleshooting information and additional resources that you can use to learn more about configuring software updates in Configuration Manager 2007.


Software Update Deployment SuperFlow 


Provides information that helps you to prepare for and deploy software updates after you configure the software updates infrastructure and synchronize software updates.


Software Updates Synchronization SuperFlow


Provides the detailed dataflow for the software updates synchronization process, additional resources related to software updates synchronization, and troubleshooting information.


Για άλλα προϊόντα εκτός του Configuration Manager

 
SuperFlow for Troubleshooting Forefront TMG Installation This SuperFlow provides information that helps you to troubleshoot Forefront TMG installation issues.

Όλα τα διαθέσιμα SuperFlows για τον Configuration Manager θα συγκεντρώνονται στο ακόλουθο Technet Site: http://technet.microsoft.com/en-us/library/ff385001.aspx.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο περιβάλλον του Superflow για την παραμετροποίηση των Software Updates, κλικ πάνω στην εικόνα για πλήρες μέγεθος:

SU_Config_SuperFlow

Το περιβάλλον είναι απλό και κατανοητό, από τις ετικέτες επιλέγουμε την περιοχή που μας ενδιαφέρει και το περιεχόμενο εμφανίζεται στο κάτω παράθυρο(α).

Για παράδειγμα στην επιλογή “Mixed Mode”  το παράθυρο διαχωρίζεται σε δυο κάθετα τμήματα με το αριστερό τμήμα να περιέχει το διάγραμμα ροής και το δεξί τις αναλυτικές πληροφορίες για κάθε βήμα που επιλέγουμε.

Στην επιλογή “Troubleshooting” θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τα Status Message IDs καθώς και τα Logs που πρέπει να συμβουλευτείτε για τον εντοπισμό της αιτίας του προβλήματος που αντιμετωπίζετε.

Στην επιλογή “Resources” παρατίθενται κείμενα και πηγές στο Internet σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα για περεταίρω μελέτη.

Η εφαρμογή είναι γραμμένη σε Silverlight και βασίζεται στο “Supeflow Interactive Content Model” ελπίζουμε να δούμε κι’ άλλα τέτοια βοηθήματα και την επέκταση τους σε όλα τα προϊόντα της οικογένειας System Center και όχι μόνο!

Ελπίζω να σας βοηθήσουν στην εργασίας σας με τον Configuration Manager.

 Share

3 Comments


Recommended Comments

Design, Design ,Design. Βέβαια υπάρχει και ο κίνδυνος της ...απομάκρυνσης των admins απο τα εργαλεία αυτά γιατί θα πιστεύουν πως εκεί έξω υπάρχει ένα εργαλείο που του ...μιλάς και στείνεται όπως ονειρεύεσε.

Να δούμε πότε το κοινό των IT Pros θα μπορέσει να αποδεχτεί και στη συνέχεια να πείσει για την αναγκαιότητα του σωστού design

Link to comment

Ο ρόλος του είναι επικουρικός και μας αποτρέπει από τις κακοτοπιές βέβαια αυτό δεν είναι απόλυτο καθώς υπάρχει τρόπος να τα κάνουμε μαντάρα και με σαφείς οδηγίες :)

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...