Jump to content
  • entries
    132
  • comments
    82
  • views
    49871

Conversation View in Outlook


philippe

662 views

 Share

Η προβολή Conversations στο Outlook 2010 δεν είναι καινούργιο χαρακτηριστικό, αλλά σε αυτήν την έκδοση του Office είναι πιο πολύ αποτελεσματική. Συμπυκνώνει πολλαπλά μηνύματα σε μόνο ένα, ανοίγει το thread μόλις κάνουμε κλικ πάνω του. Αυτό σημαίνει, ότι εάν ο φάκελος των εισερχομένων μας είναι γεμάτος από threads από μία συζήτηση, γίνεται πιο εύκολο να τα διαχειριστούμε. Όταν μία συζήτηση σταματάει να έχει ενδιαφέρον, μπορούμε να κάνουμε δεξί κλικ και να αγνοήσουμε τα threads ή ακόμα και ολόκληρο τον διάλογο. Η προβολή Conversation, συμπυκνώνει και μηνύματα πού έχουν το ίδιο θέμα, ακόμα και όταν δεν είναι μέρος της ίδιας συζήτησης.

Conversation View 02

 

Υπάρχουν πέντε επιλογές για να προσαρμόσουμε τα Conversations.

  1. Εάν θέλουμε να φαίνονται τα μηνύματα μας με Conversations απλώς το ενεργοποιούμε. Εάν μας φαίνεται ενοχλητικό απλώς το απενεργοποιούμε.
  2. Εμφάνιση Μηνυμάτων από Άλλους Φακέλους
  3. Εμφάνιση Αποστολέων πάνω από το Θέμα
  4. Πάντα Ανάπτυξη όλων των Conversations
  5. Χρησιμοποίηση Κλασσικής Προβολής Indented.

Για να δούμε αυτά τα χαρακτηριστικά, μεταβαίνουμε στο tab View και στην περιοχή Arrangement κάνουμε κλικ στο Conversations.

Conversation View 03

2. Εμφάνιση Μηνυμάτων από Άλλους Φακέλους

Εξ’ ορισμού η Εμφάνιση Μηνυμάτων από Άλλους Φακέλους, είναι ενεργοποιημένο. Φανταστείτε ότι παρακολουθούμε ένα Conversation μέσα στο φάκελο των Εισερχομένων. Για να δούμε λοιπόν πότε απαντήσαμε σε αυτό το μήνυμα, έπρεπε να μεταφερθούμε στα Απεσταλμένα και να το εντοπίσουμε. Τώρα λοιπόν αφού είναι ενεργοποιημένο η Εμφάνιση Μηνυμάτων από Άλλους Φακέλους, απλώς επιλέγουμε το Conversation και το αναπτύσσουμε για να δούμε όλα τα μηνύματα από τους άλλους φακέλους.

Conversation View 04

Βλέπουμε στο παράδειγμα, πότε λάβαμε το μήνυμα, το μέγεθός του και ότι το ίδιο το μήνυμα το προωθήσαμε και βρίσκεται στο φάκελο των απεσταλμένων.

3. Εμφάνιση Αποστολέων πάνω από το Θέμα

Εάν επικεντρώνουμε την προσοχή μας στο Ποιός μας στέλνει το μήνυμα και όχι στο Θέμα του μηνύματος, μπορούμε να επιλέξουμε αυτήν την προβολή για τα Conversations. Αυτή η προβολή κάνει πιο εύκολο να βρούμε μηνύματα που βασίζονται στον Αποστολέα και όχι στο Θέμα τους.

Conversation View 05

4. Πάντα Ανάπτυξη όλων των Conversations

Μπορούμε να επιλέξουμε ώστε να Εμφανίζονται όλα τα Conversations, έτσι ώστε όταν πατάμε πάνω σε κάποιο μήνυμα να εμφανίζονται και όλες οι σχετικές πληροφορίες που έχουμε σχετικά με αυτό το μήνυμα.

Conversation View 06

5. Χρησιμοποίηση Κλασσικής Προβολής Indented.

Εάν έχουμε χρησιμοποιήσει προγενέστερες εκδόσεις του Outlook, αυτή η προβολή θα μας φαίνεται γνωστή. Ενεργοποιούμε την Προβολή Κλασική Indented, και βλέπουμε ότι όπου έχουμε απαντήσει σε κάποιο μήνυμα εμφανίζονται με μία εσοχή.

Conversation View 07

 Share

2 Comments


Recommended Comments

Σωτήριο χαρακτηριστικό, το καλύτερο απ' όλα είναι ότι δε θέλει πείραγμα όπως στο 2007, παίζει κατεύθειαν.

Μπράβο Φίλλιπα.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...