Jump to content

Admin

  • entries
    124
  • comments
    78
  • views
    34817

Exchange 2010 Service Pack 1 Sneak Peak


i-away

1054 views

 Share

Οι παλιοί και έμπειροι στον Exchange 2003 αλλά και σε προηγούμενους, θα θυμούνται ότι μπορούσαμε να ελέγχουμε τους public folders χρησιμοποιώντας το GUI. Ειδικότερα με το Exchange 2003 SP2 εμφανίστηκε ο “Manage Public Folder” wizard που απλοποίησε τα πράγματα ακόμα περισσότερο.

Τα πράγματα όμως στο Exchange 2007 άλλαξαν και πλέον έπρεπε να χρησιμοποιούνται commandlets ή scripts για την διαχείρηση τους.

Ευτυχώς στο Exchange 2007 SP1 εμφανίστηκε η Public Folder Management Console παρέχοντας ευκολίες όπως δημιουργία public folders, update content, add/remove replicas,κλπ χρημιοοιώντας το UI. παρόλα αυτά απουσίαζε και πάλι η δυνατότητα ρύθμισης των public folder permissions όπως επίσης και οι μαζικές αλλαγές στους public folders.Κάτι τέτοιο συνέχισε τόσο στον Exchange 2007 SP2 αλλά και στον Exchange 2010.

Η Microsoft όμως μας ετοιμάζει μια ευχάριστη έκπληξη στο Exchange 2010 SP1. Εισάγει τον “Manage Public Folder Settings” wizard στα πρότυπα εκείνου που είχε ο Exchange 2003 SP2.

Ας τον δούμε σε δράση:

Στην Exchange Management Console με επιλογή της Public folder Management Console από το Toolbox παρατηρούμε ότι με δεξί κλίκ σε έναν folder, έχουμε πλέον την επιλογή του “Manage Settings”.

 

clip_image002

Με επιλογή μας εμφανίζεται ο σχετικός wizard:

clip_image003

clip_image004

Προσθέτοντας έναν χρήστη παρατηρούμε ότι μπορούμε να του δώσουμε πρόσβαση στους public folders.

clip_image005

Υπάρχουν διάφορα επίπεδα πρόσβασης ακριβώς όπως είχαμε στο Exchange Management Shell και στον Outlook client.

clip_image006

Όλα τα παραπάνω μπορούν να γίνουν είτε σε root folder είτε σε sub-folder εμφανίζοντας ανάλογα επιλογές για overwrite ή μη.

clip_image007

 

clip_image008

Με την ενσωμάτωση και αυτής της δυνατότητας στην EMC ο Exchange γίνεται πιο φιλικός προς τους administrators, απαλλάσοντας τους απο τον εφιάλτη αλλά πάντα χρήσιμο Powershell.

Να σημειώσω εδώ ότι το SP1 τελεί ακόμα υπό στάδιο δοκιμών και εξέλιξης.Υπάρχουν πληροφορίες ότι θα υπάρχει διαθέσιμη μια Public beta για download κατά την περίοδο της Tech-Ed North America τον Ιούνιο.

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...