Jump to content

BlackTrack

  • entries
    93
  • comments
    279
  • views
    24375

SQL Server Driver for PHP 2.0


Blackman

1202 views

 Share

Όπως αναφέρει το port25, η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα στο συνέδριο DrupalConf την Community Technology Preview (CTP) έκδοση του νέου SQL Driver για PHP 2.0 με υποστήριξη για PHP Data Objects.

Φυσικά αυτό για τους developers είναι ένα μεγάλο βήμα, καθώς θα τους είναι πιο εύκολο να συνδεθούν με τον SQL, καθώς οι περισσότερες (όπως και η νέα έκδοση του Drupal 7) να διαλειτουργήσει (interoperate) ομαλά με τις τελευταίες εκδόσεις του SQL Server.

Η συγκεκριμένη έκδοση (κάτι σαν τις αντίστοιχες RC) δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να δουν το νέο εργαλείο και φυσικά να κάνουν τις παρατηρήσεις τους, ώστε να επηρεάσουν την τελική έκδοση του προγράμματος που θα βγει μετά το δεύτερο μισό αυτού του έτους.

image2at.jpg

Προσωπική άποψη είναι ότι με το συγκεκριμένο εργαλείο, ανοίγονται τεράστιοι ορίζοντες για πολλά πράγματα για να γίνουν. Open Source προγράμματα που πλέον μπορούν να συνδεθούν με SQL server (αντί συνήθως με MySQL και άλλες βάσεις) και φυσικά περισσότεροι προγραμματιστές πλέον μπορούν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του MS SQL για να πετύχουν το στόχο τους.

Ένα πρόγραμμα που έχει τέτοια δυνατότητα επιλογής βάσης δεδομένων το κάνει πολύ ευέλικτο στην αγορά και με τον συγκεκριμένο driver η Microsoft κάνει πλέον πολύ δυνατούς τους εκάστοτε PHP developers.

Για περισσότερες πληροφορίες…

http://port25.technet.com/archive/2010/04/19/announcing-the-sql-server-driver-for-php-2-0.aspx

http://blogs.msdn.com/interoperability/archive/2010/04/19/sql-server-driver-for-php-2-0-ctp-adds-php-s-pdo-style-data-access-for-sql-server.aspx

http://blogs.msdn.com/sqlphp/default.aspx

 Share

6 Comments


Recommended Comments

Αυτό που με χαλάει πραγματικά είναι το ODBC, ένα ακόμα layer στην επικοινωνία :(, κατά τα άλλα ουτε κρύο ούτε ζέστη για τον sql server ακόμα μερικοί πελάτες για αυτόν ή όπως λέω πάντα ακόμα μερικοί βάρβαροι στην πόρτα του sql server (και δεν εξαιρώ τους άλλους developers που γράφουν σε microsoft platforms)

 

 

Link to comment

Για το θέμα του ODBC ήταν κάτι που συζητούσα εδώ και με τον συνάδελφο. Φυσικά είναι επιπλέον πελάτες για τον sql server και δη την Microsoft.Αλλά Αντώνη έτσι όπως το λές...ποιος δεν είναι βάρβαρος τότε; μόνο ο διαχειριστής; χεχε

Link to comment

το θέμα δεν είναι αυτό ποιος είναι και ποιος όχι το θέμα είναι αν ακολουθούνται οι κανόνες, τουλάχιστον οι βασικοί...

Link to comment

Ανακοινώθηκε η έκδοση των Microsoft Drivers for PHP για SQL Server 2.0, ένα μεγάλο και σημαντικό release

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...