Jump to content
  • entries
    44
  • comments
    107
  • views
    4606

Forefront Endpoint Protection 2010 & Configuration Manager 2007 Better Together


GSimos

469 views

 Share

Το Forefront Endpoint Protection 2010 της Microsoft αποτελεί την εξέλιξη της οικογένειας προϊόντων Forefront, τα κύρια πλεονεκτήματα που προσφέρει είναι:

1) Απλοποιημένη διαχείριση: Με τη χρήση μιας πολιτικής για τη διαχείριση των Clients για την προστασία των τελικών συσκεύων/χρηστών (endpoints), η κατάσταση της ασφάλειας και των ρυθμίσεων τους επιθεωρείται σε ένα σημείο στο οποίο συγκεντρώνονται οι πληροφορίες (θα δείτε παρακάτω ποιο είναι αυτό). Έτσι βοηθά τους διαχειριστές να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα συστήματα που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Endpoint security είναι η στρατηγική με την οποία διανέμεται το software προστασίας και ασφάλειας στις τελικές συσκευές και η διαχείριση τους γίνεται από ένα κεντρικό σημείο

2) Ενοποιημένη υποδομή: Κατασκευασμένο πάνω στην υποδομή του Configuration Manager, επιτρέπει την εγκατάσταση του FΕP 2010 σε εκατοντάδες χιλιάδες clients και σε κατανεμημένα περιβάλλοντα. Με τη χρήση της υποδομής του Configuration Manager μειώνεται το κόστος κτήσης γιατί δε χρειάζεται πλέον η αγορά μιας κονσόλας διαχείρισης (όπως ισχύει τώρα).

3) Προστασία πολλαπλών επιπέδων: Εντοπίζει γνωστές και άγνωστες μορφές κακόβουλου λογισμικού (malware) και απειλών με την γνωστή αξιόπιστη και πολλαπλώς βραβευμένη μηχανή εντοπισμού απειλών που χρησιμοποιεί. Αυξάνει την παραγωγικότητα των υπαλλήλων καθώς η μηχανή ελέγχου διακρίνεται για τη χαμηλή επιβάρυνση του συστήματος. Διαχειρίζεται το Firewall των Windows Clients διασφαλίζοντας ότι όλα τα endpoints (δεν άντεξα) είναι επαρκώς ασφαλή από επιθέσεις σε επίπεδο δικτύου.

(Τα παραπάνω είναι διασκευή από το σχετικό Site http://www.microsoft.com/forefront/clientsecurity/en/us/endpoint-protection-overview.aspx)

Η Microsoft λοιπόν κάνει τη στρατηγική επιλογή να μεταφέρει πλέον τη διαχείριση του Forefront Endpoint Protection 2010 στη πλατφόρμα του Configuration Manager, ήδη είχαν γίνει βήματα με την R2 του Configuration Manager 2007 καθώς υποστήριζε το Forefront Client Security, πλέον όμως όλη η διαχείριση θα γίνεται από τον CM, η δυνατότητα αυτή έρχεται με την R3 feature release και είναι ευπρόσδεκτη. Αν το συνδυάσουμε με τη Dashboard που έχει κυκλοφορήσει μπορούμε να έχουμε το λεγόμενο “Single Pane of Glass of Information” για την κατάσταση των Updates και της ασφάλειας των Clients/Serves μας. Για τη Dashboard θα μάθετε στο επόμενο Post.

Υπολογίζω ότι θα κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα η το FEP 2010 λίγο αργότερα από την R3, όσοι είδατε το video του Jeff Wettlaufer για τα νεα χαρακτηριστικά του Configuration Manager 2007 R3 και v.Next τότε είστε ενήμεροι.

Η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά ευπρόσδεκτη και δείχνει το δρόμο προς την κεντρική διαχείριση, πλέον ο Configuration Manager τείνει να γίνει περισσότερο mainstream απ’ ότι πριν, αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα!

Παραθέτω και τα FAQs από το Site του FEP 2010:

Q. What is Forefront Endpoint Protection 2010?

A. Forefront Endpoint Protection 2010 is a centrally-managed solution designed to protect endpoints from threats that may compromise information or productivity. It includes antimalware, firewall management, and other protection technologies. Based on customer feedback and market trends, we have made the strategic decision to build Forefront Endpoint Protection 2010 on System Center Configuration Manager. Forefront Endpoint Protection 2010 and Configuration Manager are being brought together to help organizations gain efficiency in client protection management by reducing infrastructure and simplifying deployment.

Q. When will the new version of Forefront Endpoint Protection 2010 be released?

A. Forefront Endpoint Protection 2010 will be released in the second half of calendar year 2010.

Q. When will there be a beta version available?

A. There is a beta release of Forefront Endpoint Protection scheduled for the third quarter of calendar year 2010.

Q. How will Forefront Endpoint Protection 2010 be managed?

A. Forefront Endpoint Protection 2010 will be managed within System Center Configuration Manager 2007.

Q. What operating systems will Forefront Endpoint Protection support?

A. Forefront Endpoint Protection 2010 will support Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2003, and Windows Server 2008.

Q. Will there be tools for upgrading from Forefront Client Security to Forefront Endpoint Protection 2010?

A. Yes. Microsoft plans to provide tools to help companies migrate users from Forefront Client Security to Forefront Endpoint Protection 2010.

Ανυπομονώ να πιάσω τη Beta στα χέρια μου….

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...