Jump to content
  • entries
    91
  • comments
    177
  • views
    3221

Ελέγχουμε πρώτα τα βασικά


atsouch

678 views

 Share

Περίπου μισή μέρα παιδευόμουν με ένα router Linksys WRT54G. Μου παρουσίαζε ένα πρόβλημα που είχα και παλιότερα με το MTU (είχε διορθωθεί αλλάζοντας στο router το μέγεθος πακέτου από το default (1500) σε 1492) και δε μπορούσα να δω κάποια sites (τα περισσότερα - μόνο το google έπαιζε κανονικά).

Γύρισα από τις διακοπές και αντί να ξεκουραστώ (από το Ορμένιο μέχρι τον Άγιο Δημήτριο η απόσταση είναι μόνο 998 χλμ. με άπειρους βλάκες Schumacher και Loeb στους δρόμους και εγώ να παίζω Asteroid για να τους αποφύγω) έπεσα στο network troubleshooting. Ίδια ακριβώς συμπεριφορά όπως πριν. Αλλά τώρα δεν μπορούσα να μπω ούτε με WiFi. Πάω να μπω στο web config του router και το password δεν παίζει! Τι σκέφτεσαι πρώτα; Πως και μου ήρθε να δοκιμάσω το default password... Είχε απλά χαθεί το setup του router και είχε γυρίσει τα πάντα στα default. 

Τελικά πρέπει πρώτα να ελέγχουμε τα βασικά που θεωρούμε ότι είναι πάντα ΟΚ. Π.χ. δεν ανάβει ο υπολογιστής αλλά έχει η πρίζα ρεύμα;  ;)

 Share

3 Comments


Recommended Comments

Δεν γίνεται πιστεύω να συμφωνήσω περισσότερο!!

Έπαθα ακριβώς το ίδιο με το σασί ενός συστήματος Blade, ξαφνικά χάθηκαν τα πάντα, και τελικά αυτό που είχε συμβεί ήταν ότι το Management Web Interface (όπως και στην περίπτωση με το Routeraki) είχε γίνει Reset στα Default.

 

Πεζευόμουνα 2 ώρες για να καταλήξω στα βασικά…

 

Link to comment

Περίπου μισή μέρα παιδευόμουν με ένα router Linksys WRT54G. Μου παρουσίαζε ένα πρόβλημα που είχα και

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...