Jump to content
  • entries
    122
  • comments
    153
  • views
    66859

Rollback During Exchange 2007 SP2 Rollup Installation


Catastrophic Failure

337 views

 Share

Στο παρόν Post θα δούμε την διαδικασία Rollback μιας εγκατάστασης και συγκεκριμένα μιας εγκατάστασης Exchange 2007 SP2 Rollup. Ο όρος «Rollback», χρησιμοποιείτε όταν θέλουμε να επαναφέρουμε ένα σύστημα (στην δική μας περίπτωση τον Exchange server) στην αρχική του κατάσταση προ-εγκατάστασης. Πρόσφατα, στην διαδικασία Exchange update, έλειπε ο μηχανισμός rollback. Σαν αποτέλεσμα στην περίπτωση αποτυχημένης εγκατάστασης ο Exchange server να παραμένει σε μια άγνωστη κατάσταση. Δεν υπήρχε η επιλογή «Cancel» κατά την διαδικασία εγκατάστασης καθώς ο installer ξεκινούσε και έκανε αλλαγές στο σύστημα.


Ο μηχανισμός rollback προστέθηκε στον Exchange 2007 Service Pack 2, Update Rollup1 για την επιδιόρθωση αυτού του προβλήματος. Η επιλογή «Cancel» είναι πλέον διαθέσιμη και μπορούμε να ακυρώσουμε την διαδικασία εγκατάστασης εάν αυτό είναι απαραίτητο. Εάν προσπαθήσουμε να ακυρώσουμε την εγκατάσταση ο installer θα ξεκινήσει την διαδικασία rollback για όλες τις αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στο σύστημα μας εώς εκείνη την στιγμή, συμπεριλαμβανομένου το σταμάτημα κα το ξεκίνημα των Exchange services.

Εάν επιλέξουμε την επιλογή «Cancel», θα μας εμφανίσει το παράθυρο διαλόγου για την επιβεβαίωση της ακύρωσης. Ωστόσο, εάν κατά την διαδικασία rollback μας εμφάνιση installation error, δεν πρόκειται να δούμε κανένα παράθυρο διαλόγου για επιβεβαίωση ακύρωσης.

Image_1

Ο χρόνος εκτέλεσης της διαδικασίας rollback, εξαρτάται από το πόσο πολύ έχει προχώρηση η εγκατάσταση προτού επιλέξουμε την ακύρωση της.

Το ποιο σημαντικό πράγμα το οποίο πρέπει να γνωρίζουμε για την διαδικασία rollback, είναι ότι το σύστημα μας θα επανέλθει στην αρχική του κατάσταση, δηλαδή, πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία εγκατάστασης.

clip_image002

Source: Exchange SE Team

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...