Jump to content
  • entries
    132
  • comments
    82
  • views
    49867

Compatibility Mode - Converter


philippe

916 views

 Share

  • .doc to .docx
  • .xls to .xlsx
  • .ppt to .pptx

Εάν ανοίξουμε κάποιο έγγραφο που έχει δημιουργηθεί σε προγενέστερη έκδοση του Word, τότε αυτό ανοίγει σε compatibility mode (Κατάσταση Συμβατότητας). Ωστόσο, έχουμε τη δυνατότητα να το μετατρέψουμε πολύ απλά και γρήγορα σε Word 2010, ώστε να ενεργοποιήσουμε όλες τις νέες δυνατότητες που μας προσφέρει η καινούργια έκδοση της επεξεργασίας κειμένου.

Όταν ανοίγουμε ένα έγγραφο, ένα υπολογιστικό φύλλο ή μία παρουσίαση που έχουμε δημιουργήσει με μία παλιότερη έκδοση, το Office 2010 το ανοίγει κανονικά εμφανίζοντας τα περιεχόμενά του, απλώς δίπλα από το όνομα του αρχείου στη γραμμή τίτλου, εμφανίζεται το κείμενο Compatibility Mode (Κατάσταση Συμβατότητας), όπως εμφανίζεται στην παρακάτω εικόνα.

01

Τι κάνουμε από εδώ και στο εξής;

Όπως έχουμε ανοιχτό το έγγραφό μας, μεταβαίνουμε στο Tab Αρχείο, και διαλέγουμε την κατηγορία Info (Πληροφορίες), όπου εδώ μπορούμε να δούμε πληροφορίες για το έγγραφό μας. Από δεξιά βλέπουμε κάποιες πληροφορίες, αλλά βλέπουμε και το κείμενο που αναγράφει Compatibility Mode. Εάν διαβάσουμε ακριβώς την περιγραφή θα δούμε ότι αναφέρει τα εξής : “Κάποια χαρακτηριστικά έχουν απενεργοποιηθεί για να αποτραπούν πιθανά προβλήματα καθώς δουλεύουμε με προγενέστερες εκδόσεις του Office. Εάν μετατρέψουμε αυτό το αρχείο, θα ενεργοποιηθούν αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά μπορεί να υπάρχουν επιπτώσεις στη διάταξη του εγγράφου μας”.

02

 

Όταν λοιπόν πατήσουμε στο κουμπί convert (μετατροπή), εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο διαλόγου όπου μας αναφέρει τα εξής:

“Αυτή η ενέργεια θα μετατρέψει το έγγραφό στην πιο καινούργια του μορφή. Η διάταξη του εγγράφου ενδέχεται να αλλάξει. Η μετατροπή μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα νέα χαρακτηριστικά του Word, και μειώνει το μέγεθος του αρχείου. Αυτό το έγγραφο θα αντικατασταθεί από την καινούργια του εκδοχή”.

03

Όταν πατήσουμε στο κουμπί ΟΚ, παρατηρούμε ότι στη γραμμή τίτλου δεν έχει αλλάξει ακόμα η επέκταση του εγγράφου. Όταν όμως πατήσουμε στο κουμπί αποθήκευση θα δούμε ότι αλλάζει και αντικαθιστάτε με τη μορφή .docx.

Όταν ανοίγουμε ένα έγγραφο στο Word 2010, ανοίγει σε μία από τις τρείς ακόλουθες μορφές:

  • Word 2010
  • Word 2007 Compatibility Mode
  • Word 97-2003 Compatibility Mode

Για να διαπιστώσουμε σε ποιό mode είναι το έγγραφο, απλώς ελέγχουμε την γραμμή τίτλου για να δούμε εάν αναγράφει Compatibility Mode, μετά το όνομα του αρχείου. Εάν ναι, τότε το έγγραφο είναι είτε σε μορφή Word 2007 ή σε μορφή Word 97-2003. Για να διαπιστώσουμε σε ποιό είναι ακλουθούμε τα παρακάτω βήματα.

  1. Μεταβαίνουμε στο Tab Αρχείο.
  2. Κάνουμε κλικ στην κατηγορία Info.
  3. Στην περιοχή Prepare for Sharing (Προετοιμασία για διανομή), κάνουμε κλικ στο Check for Issues (έλεγχος για θέματα), και μετά κάνουμε κλικ στην εντολή Check Compatibility (Έλεγχος Συμβατότητας) .

04

4. Κάνοντας κλικ στην εντολή Check Compatibility (Έλεγχος Συμβατότητας), εμφανίζεται το επόμενο παράθυρο διαλόγου. Ένα σημάδι ελέγχου εμφανίζεται δίπλα στο όνομα από τη συμβατότητα που βρίσκεται το έγγραφο.

05

Εάν στη γραμμή τίτλου δεν εμφανίζεται το Compatibility Mode σημαίνει ότι βρισκόμαστε στην έκδοση του Word 2010 και όλα τα χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι διαθέσιμα.

Compatibility Mode για το Excel

Όταν έχουμε ένα βιβλίο εργασίας του Excel προγενέστερης έκδοσης, και θελήσουμε να αλλάξουμε τη συμβατότητα ακολουθώντας τη διαδικασία που περιγράψαμε παραπάνω. Μόλις φτάσουμε στο τελικό βήμα και πατήσουμε το πλήκτρο OΚ, εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο διαλόγου που μας αναφέρει ότι η αλλαγή έγινε επιτυχώς, και ότι για να χρησιμοποιήσουμε τα καινούργια χαρακτηριστικά της νέας μορφής αρχείων θα πρέπει να κλείσουμε και να ξανανοίξουμε το βιβλίο εργασίας. Πατώντας ΟΚ, το βιβλίο εργασίας κλείνει και ξανανοίγει με τη καινούργια του μορφή. Η προγενέστερη έκδοση έχει αντικατασταθεί από την νεότερη.

06

 

Compatibility Mode για το PowerPoint

Όταν έχουμε μία παρουσίαση του PowerPoint προγενέστερης έκδοσης, και θελήσουμε να αλλάξουμε τη συμβατότητα, μόλις πατήσουμε το κουμπί ΟΚ, εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Αποθήκευση ως, με επιλεγμένο τύπο αρχείου της νέας έκδοσης. Εδώ θα πρέπει να καθορίσουμε όνομα και θέση αρχείου, με αποτέλεσμα όταν πατήσουμε ΟΚ για αποθήκευση, να έχουμε δύο εκδόσεις του ίδιου αρχείου.

07

Technorati Tags: Compatibilty Mode
Technorati Tags: .doc to .docx
Technorati Tags: Word 2010
Technorati Tags: Microsoft Office 2010
Technorati Tags: SystemPlus
 Share

3 Comments


Recommended Comments

Πάντως ένας πελάτης μου είπε πως εμείς οι ¨κομπιουτεράδες" όλα τα κάνουμε δύσκολα. Και μετα μου έδειξε πως το έκανε αυτός : βρίσκεις το αρχείο, πατάς F2 (rename) και κανεις το .doc -> .docx !!!

Link to comment

@brant ωραία πατάτα έκανε ο πελάτης σου :-)

 

Philip ευχαριστούμε άλλη μια φορά!

Να σημειώσω ότι ύπαρχει και η δυνατότητα επιλογής του προκαθορισμένου format αποθήκευσης κ' μάλιστα με τη δυνατότητα χρήσης του Open Document Format για το οποίο γκρινιάζει η Ευρωπαϊκη Ένωση.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...