Jump to content
  • entries
    91
  • comments
    177
  • views
    3246

Tech update 2007.10


atsouch

857 views

 Share

Σημαντικές οι ειδήσεις των τελευταίων εβδομάδων: H Nokia αγόρασε τη Navteq για 8 δις δολλάρια και δίνει δωρεάν το Nokia Maps για τις συσκευές της που μπορούν να το υποστηρίξουν, η Huawei αγόρασε την 3Com, η Apple βγάζει νέο firmware για το iPhone (1.1.1) που μετατρέπει τις unlocked συσκευές σε bricks και χαλάει τις "παράνομες" πρόσθετες εφαρμογές, το IE7 δεν χρειάζεται πλέον genuine Windows για να εγκατασταθεί, ετοιμάζεται το Service Pack 3 για τα Windows XP (το τελευταίο στην σειρά) και επεκτείνεται η διαθεσιμότητα των XP μέχρι και τον Ιούνιο 2008, βγήκε Service Pack 3 για το Office 2003  και Windows Live Messenger 8.1, το Halo 3 την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του "τζιράρει" 300 εκατ. δολλάρια όταν ο αντίπαλος (ονόματα δεν λέμε) έχει ανακοινώσει τα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν το 2008...

image%7B0%7D_thumb%5B1%5D.pngH HTC ανακοίνωσε ότι έχει πουλήσει μέχρι στιγμής 800.000 συσκευές HTC Touch (από τις 22 Ιουλίου - ένα μήνα σχεδόν μετά το iPhone - καθόλου άσχημα) και έρχεται και το Touch Dual. Είδαμε το HTC TyTN II από κοντά και έχουμε μείνει ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της συσκευής (έβαλαν και το TouchFLO) και φυσικά περιμένουμε με αγωνία το HTC Shift, ένα νέο UMPC με Vista Business αλλά και μια κομμένη έκδοση Windows Mobile που του επιτρέπει να δουλεύει σαν τηλέφωνο και push email client ενώ το έχετε "κλειστό". 7" οθόνη και 30άρη δίσκο (θα προτιμούσα solid state disk). Η τιμή μάλλον θα είναι γύρω στα 1200 ευρώ.

image%7B0%7D%5B6%5D.pngΗ hp φαίνεται ότι μπαίνει ζεστά στο παιχνίδι των smartphones (αλλά και των κλασικών Pocket PCs) με νέες συσκευές iPAQ: 114 Classic Handheld, 214 Enterprise Handheld, 314 Travel Companion, 614c Business Navigator και 914c Business Messenger. Τους επόμενους μήνες με τιμές από 300 μέχρι 600 ευρώ (με συγχωρείτε... €599).

Αν μπορούσαμε να δούμε και το hp Blackbird 002 απο κοντά (και να παίξουμε φυσικά). 1100 Watts τροφοδοτικό και Raid 5 με Raptor δίσκους!

Η Sony την ξανάκανε πάλι βάζοντας rootkit σε USB flash keys ενώ έκλεισε και το Connect music download service σκοτώνοντας το ATRAC format, το laptop των $100 έχει φτάσει ήδη τα $188 και συνεχίζει. Να δούμε πότε θα είναι στα σχολεία, σε ποιά σχολεία, με τι λογισμικό (εκπαιδευτικό όχι συστήματος) και πόσο θα κοστίζει τελικά. Πάντως σαν μέσο προσωπικής προβολής δουλεύει καταπληκτικά, στο εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό...

Α, μην το ξεχάσω, μπείτε στο www.tafiti.com και παίξτε με μια Silverlight εφαρμογή. Απλή και εντυπωσιακή. Τα πράγματα αλλάζουν και αλλάζουν γρήγορα.

 Share

4 Comments


Recommended Comments

Διαβάζω αυτά τα νέα με τα pda και τα pocket pc και αισθάνομαι ήδη το δικό μου που το πήρα πριν 9 μήνες να έχει...παλιώσει επίκίνδυνα....Θέλω να τα αγοράσω ολααα. Για τη sony τι να πω, δεν βάζει μυαλό.

Οσο για το silver light είναι αντυπωσιακό. Αλλά καλό θα ήταν να γράψει κάποιος απο εμάς εδώ τι είναι και τι κάνει ακριβώς γιατί εντοπίζω μία άγνοια.

Link to comment

Αυτές είναι οι συσκευές που θα έρθουν σίγουρα και στην Ελλάδα. Που να δεις τι άλλο βγαίνει...

 

Για το Silverlight, το πρόβλημα είναι που να γράψουμε. Στο dotnetzone.gr υπάρχουν ήδη αναφορές για τους προγραμματιστές. Χρειάζεσαι περισσότερο IT ενημέρωση για deployment, λειτουργία, resources κλπ;

Link to comment

Σημαντικές οι ειδήσεις των τελευταίων εβδομάδων: H Nokia αγόρασε τη Navteq για 8 δις δολλάρια και δίνει

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...