Jump to content
  • entries
    122
  • comments
    153
  • views
    66913

Exchange Server, meet ExFolders


Catastrophic Failure

376 views

 Share

Στο παρελθόν, πολλές φορές έχουμε αντιμετωπίσει πολλά θέματα με τα permissions στα public folders. Σε παλαιότερες εκδόσεις του Exchange Server (2000,5.5 κλπ) η διαδικασία επιδιόρθωσης των permissions γινόταν χειροκίνητα και φυσικά έναν φάκελο την φορά (ένα προς ένα).

Με την εμφάνιση του PFDAVAdmin tool στον Exchange Server 2003, η διαδικασία επιδιόρθωσης των permissions στα public folders ανέτρεψε τα δεδομένα με την απλοποιημένη διαδικασία. Ονομάστηκε PFDAVAdmin από τον δημιουργό του Bill Long, γιατί χρησιμοποιούσε WebDAV για να μπορεί να έχει πρόσβαση και να κάνει τις αλλαγές στα public folders. Σύντομα προστέθηκαν και άλλες δυνατότητες στο PFDAVAdmin tool, συμπεριλαμβανομένου του exporting/importing permissions και replica lists, exporting properties, accessing mailboxes, κλπ. Το PFDAVAdmin απέκτησε ευρεία χρήση στην υποστήριξη του Exchange και σύντομα κυκλοφόρησε και το πρώτο update.

Με την έκδοση του Exchange 2010, το WebDAV έχει αφαιρεθεί από τον Exchange, έτσι το PFDAVAdmin tool δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον Exchange 2010 . Πολλές από τις δυνατότητες που χρησιμοποιήσαμε με το PFDAVAdmin μπορούν τώρα να γίνουν μέσω της γραμμής εντολών (command line). Για παράδειγμα, οι εντολές (Get-PublicFolder και Set-PublicFolder) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για export και import δικαιωμάτων (permissions) και replica lists, ενώ οι εντολές (Get-MailboxFolderPermission και Set-MailboxFolderPermission) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για export και import mailbox permissions.

Όπως ανέφερα ποιο πάνω, το PFDAVAdmin Tool δεν λειτουργεί στον Exchange 2010, ευτυχώς όμως το ExFolders tool είναι η αντικατάσταση του PFDAVAdmin για την λειτουργικότητα του στον Exchange 2010. Το ExFolders tool δεν υποστηρίζει μόνο public folders (όπως φυσικά και το PFDAVAdmin).

Το ExFolders Tool συνεχίζει να έχει το ίδιο interface όπως το PFDAVAdmin, έτσι τα πράγματα φαίνονται ποιο οικεία για όλους αυτούς που έχουν δουλέψει το PFDAVAdmin. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες σημαντικές διαφορές που θα πρέπει να τονίσουμε:

  • Το ExFolders θα πρέπει αν εκτελεστεί σε Exchange 2010 server δεν μπορεί να εκτελεστεί από ένα workstation όπως μπορούσε το PFDAVAdmin Tool. Μπορεί να συνδεθεί με Exchange 2010 ή Exchange 2007, αλλά όχι με παλαιότερες εκδόσεις.
  • Η επιλογή Remove Item- level Permissions δεν υπάρχει, και αυτό γιατί δεν υπάρχει item-level permissions στον Exchange 2007 ή 2010.
  • Η εξαγωγή των Permissions μεταξύ του PFDAVAdmin και ExFolders είναι εφικτή και συμβατή.

Επίσης, υπάρχουν νέες δυνατότητες στο ExFolders:

  • Τα Folder property imports είναι πλέον υποστηρίξιμα. Με το PFDAVAdmin μπορούσαμε να κάνουμε exports αλλά δεν είχατε την δυνατότητα του να κάνουμε import.
  • Τα Item property exports είναι πλέον υποστηρίξιμα. Μπορούμε να κάνουμε export ένα set των properties από όλα τα items σε ένα folder.
  • Το ExFolders υποστηρίζει την νέα γενιά των free/busy permissions του Exchange 2007 και Outlook 2007.
  • Μπορούμε να συνδεθούμε σε πολλαπλά mailbox stores την ίδια στιγμή.

Δεν υπάρχει official support για το tool, επίσης προτού προβούμε σε εγκατάσταση του, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να διαβάσουμε το αρχείο readme που περιέχετε μέσα στο zip file.

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη του αρχείου από τον ακόλουθο σύνδεσμο:

Source: Bill Long

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...