Jump to content
  • entries
    6
  • comments
    8
  • views
    1012

Για την αντι-γραφή - κρίνοντας τους κρίνοντες!


dimitris

554 views

 Share

Από σήμερα, ξεκινά μια καινούργια -ευελπιστώ τουλάχιστο μηνιαία- προσπάθεια επισήμανσης των ...μαργαριταριών που γράφονται κατά καιρούς στα περιοδικά του χώρου της Πληροφορικής στην Ελλάδα. Ως συχνός αναγνώστης των περισσότερων από αυτά, έχω βρει κατά καιρούς από λάθη ορθογραφίας και σύνταξης μέχρι και ανακρίβειες ή υπερβολές που "βγάζουν μάτι" (τουλάχιστο αυτό του γνώστη). Ως ανέκαθεν Microsoftικός, η βάση μου θα είναι κυρίως να επισημαίνω λάθη που σχετίζονται με τα προϊόντας της εταιρείας (τουλάχιστο αυτά που γνωρίζω και δουλέυω) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα υπάρχουν και γενικότερες επισημάνσεις και "διορθώσεις".

Λόγω του ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση κειμένων από τα περιοδικά, θα προσπαθυώ να δίνω μια όσο το δυνατό πιο σωστή εικόνα του τι έχει γραφτεί.

Επειδή αυτό είναι κάτι που ήθελα να το κάνω από καιρό, θα ξεκινήσω με "blast from the past" - και όχι μόνο ένα. Πάμε λοιπόν στα παλιότερα τεύχη των περιοδικών για να δούμε μερικά ωραία:

 

PC Magazine 3/2007: Στο "Επίκεντρο", ο αρθρογράφος μας πληροφορεί εν συντομία για την έλευση των καινούργιων Windows Mobile 6, το λειτουργικό των πάλαι ποτέ Pocket PC phones. Αναφέρει πως οι σημαντικότερες αλλαγές στο "6" έχουν να κάνουν με τη διαλειτουργικότητα του Office 2007 με το Mobile office suite που ενσωματώνει η "6" και πως το σημαντικότερο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών συνεχίζει να είναι ...αυτή η διαλειτουργικότητα. Ουδέν σχόλιο.

Στα "Διεθνή νέα" του ίδιου τεύχους, ο αρθρογράφος αναρωτιέται  αν έφτασε επιτέλους ο ανταγωνιστής του iPhone, με τη μορφή του Samsung F700. Είναι γνωστό ότι ανταγωνιστής του iPhone υπάρχει ήδη, λέγεται HTC Touch και μάλιστα βγήκε και λίγες μέρες πιο πριν από το ίδιο το iPhone. Αυτό το θεωρώ ως απλή παράλειψη, στο πλαίσιο της iPhone-μανίας.

Αντίθετα, στο "Zoom στην Ελλάδα" και σε εκτενέστερο άρθρο αργότερα, παρουσιάζεται πολύ σωστά και με αρκετές λεπτομέρειες η έλευση των ελληνικών εκδόσεων των Vista και τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά τους. Το καλό να λέγεται (πάντα).

 

PC World 4/2007: Στις "Ειδήσεις", στο τέλος ενός άρθρου που πραγματεύεται τις κακές επιδόσεις των Vista στις τεχνολογίες κατά της πειρατείας, αναφέρεται πως η αποδοχή του λειτουργικού (από το κοινό; από τις επιχειρήσεις;) ήταν μικρή. Μια κλασική περίπτωση (θα δούμε κι άλλες μελλοντικά) ισχυρισμού χωρίς βάση, αλλά και χωρίς απόδειξη. Το πόσο "χαμηλή" ήταν η αποδοχή φαίνεται από τις πωλήσεις που έκανε τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας (αναφέρεται στο άρθρο εδώ), οι οποίες ήταν διπλάσιες από των ΧΡ το αντίστοιχο διάστημα.

 

Αυτά προς το παρόν, θα επανέλθω δριμύτερος (στην κυριολεξία!) πολύ σύντομα με ακόμα περισσότερες αντι-γραφές.

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Ε καλα και συ όταν λέει μικρή αποδοχή απο τον κόσμο εννοεί απο τους φίλους και συγγενεις. Αλλά γενικά η άρνηση στα vista είναι πολύ ...trendy λες και τα XP τα είχαν φτιάξει μόνοι τους οι διάφοροι χρήστες. Θυμίζει την άρνηση των 98, των 2000, των XP, του XP sp2 (αυτό τι σου λέει?).

 

Εχει πολύ πλάκα οτι μιμουμενοι το ρεύμα δεν τα θέλουν ακόμη και νέοι χρήστες που δεν είχαν ποτέ άλλο λειτουργικό. Απο του χρόνου και μετά πιστεύω οτι δεν θα μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτά.

 

Μέχρι ότι είναι τα νεα ...millenium διάβασα.

 

 

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...