Jump to content
  • entries
    194
  • comments
    292
  • views
    76991

Windows 8 στα μέσα του 2012?


spanougakis

856 views

 Share

Κανένας δεν είχε ιδέα σχετικά με το πως θα είναι η επόμενη έκδοση. Μέχρι πριν από λίγες μέρες. Ξαφνικά όμως όλα τα blogs άρχισαν να ασχολούνται και αυτό γιατί διέρρευσε μια σειρά από πληροφορίες που αναφέρονται στο πως περίπου θα είναι το λειτουργικό.

Να διευκρινίσω ότι σαν MVP και μέλος του STEP (Springboard Technical Experts Panel) δεν έχω καμία απολύτως πληροφορία. Αυτό που κάνω είναι απλά να σας παραθέσω πληροφορίες που βρήκα σκόρπιες στο internet. Μην σκέφτεστε πονηρά, δεν πρόκειται να παραβιάσω το NDA.

Η πρώτη πληροφορία είναι ότι θα έχουμε μάλλον Server και Client λειτουργικό πάλι μαζί. Όσοι λοιπόν ξεκινάτε με την πιστοποίηση για τον Server 2008 βιαστείτε, όταν θα έρθει η ώρα θα είναι πιο εύκολο να αναβαθμίσετε την πιστοποίηση με 2-3 εξετάσεις, παρά να “πετάξετε” τις προηγούμενες και να ξεκινήσετε από την αρχή.

Μια από τις σημαντικές πληροφορίες είναι ότι θα υπάρχει πλήρης ενοποίηση με το Windows Store (τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει) όπου ο χρήστης θα μπορεί να αγοράζει τις εφαρμογές του και να εγκαθίστανται με απλό τρόπο.

Ακόμα μια πληροφορία είναι ότι αυτή η έκδοση θα ευνοεί νέες “συσκευές” στυλ netbook που μπορεί να μας προκύψουν. Αν το μυαλό σας πάει στο iPad, σωστά πάει εκεί. Το νέο λειτουργικό ίσως να έχει μια πιο “κονσουμεράδικ用αντίληψη και φιλοσοφία.

Αυτή η νέα φιλοσοφία θα ευνοηθεί και από τους ταχύτερους χρόνους εκκίνησης και σβησίματος, σαν να ανοίγουμε το κλιματιστικό. Συσκευές-like-PC χαμηλού κόστους λοιπόν, με αυξημένη λειτουργικότητα σε διάφορα σημεία.

Σαφώς θα περιέχεται ο Internet Explorer 9, αν και ακούγεται ότι θα τον δούμε ούτως ή άλλως πολύ νωρίτερα, οι φήμες μιλάνε για μια beta έκδοση τον Αύγουστο (ναι, σε λίγο καιρό).

Το Windows Store θα δουλεύει λίγο πολύ όπως και ο ανταγωνισμός, ενώ η πλήρης ενσωμάτωση του social networking είναι κάτι που το περιμέναμε, αν κρίνουμε από το Outlook 2010. Πολύ πιθανό να έχουμε πλέον στους υπολογιστές μας και ένα νέο φακελάκι, το “My Applications” μαζί με το “My Documents”, ώστε να βρίσκονται εκεί οι εφαρμογές που έχουμε αγοράσει από το Windows Store. Αναμένεται επίσης μια μεγάλη ποικιλία από web εφαρμογές, που θα φτάσουν μέχρι και την κατάργηση των TV tuners: θέλετε να δείτε τηλεόραση μέσα από το media center περιβάλλον? Συνδεθείτε με την web εφαρμογή στο internet.

Αυτό όμως που κάνει την φαντασία μας να οργιάζει, είναι οι καινούριοι sensors που θα είναι διαθέσιμοι, οι οποίοι θα ανιχνεύουν την παρουσία μας στο δωμάτιο, θα ανάβουν τον υπολογιστή, θα σκανάρουν το πρόσωπό μας ώστε να γίνεται αυτόματο login με το σωστό user account. Όταν φεύγουμε από το δωμάτιο ο υπολογιστής θα σβήνει. Το ίδιο θα συμβαίνει με τα παιχνίδια: μόλις σηκωθούμε από την καρέκλα, το παιχνίδι θα γίνεται pause, ενώ όταν επιστρέφουμε θα συνεχίζει αυτόματα.

Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας…

 Share

5 Comments


Recommended Comments

Να συμπληρώσω και γω με τη σειρά μου πως όλα τα χαρακτηριστικά είναι μάλλον πόθοι των συγγραφέων ή φαντασία. Μπορεί να υπάρχουν μπορεί και όχι.

Προφανώς κάθε 3-4 χρόνια η MS βγάζει λειτουργικό αλλά μάλλον είναι νωρίς ακόμη να το συζητάμε. Ας σκεφτούμε πως υπάρχουν ακόμη ...εκατομμύρια windows XP στην Ελλάδα μόνο. Ας κάνουμε το βήμα προς τα W7 και τα 8 είναι συζήτηση μακρινή

Link to comment

Αυτό είπα και εγώ στην αρχή. Να παρατηρήσω όμως ότι αυτά που αναφέρω τα έχω φιλτράρει πολύ προσεκτικά. Τέλος, τα 2 χρόνια θ περάσουν πολύ γρήγορα, όπως γρήγορα πέρασαν 2 χρόνια από εκείνο το MCT Summit στο Βερολίνο...

Link to comment

Είμαι σίγουρος ότι έκανες το καλύτερο φιλτράρισμα, απλά η συνεχής αναζήτηση για τα νέα προιόντα της MS με αγχώνει και προσπαθώ να βρω τρόπους να ...ηρεμσω.

Μόνο 2 χρόνια απο το Βερολίνο ? φαίνονται αιώνες :) (3 είναι μάλλον)

Link to comment

Για όσους θέλουν να πάρουν μια πρόγευση για το πως οραματίζεται η MS το μέλλον , ας κατεβάσουν την beta έκδοση του Windows Live Messenger (aka Windows Live Essentials Beta ) .

Link to comment

Εγώ λέω να μην πάμε σε Windows 7 και να περιμένουμε άλλα 2+ χρόνια για τα W8...

 

Όλα τα στοιχεία που αναφέρει ο Χρήστος είναι ιδέες που έριξαν στο τραπέζι της συζήτησης και δεν έχουν ξεκινήσει να γράφουν τίποτα (ούτε specs μάλλον). τεχνολογικά τίποτα δεν είναι νέο ή περίεργο, απλά πρέπει να μαζέψουν τα κομμάτια από δεξιά και αριστερά. Από αυτά που διάβασα εγώ, το πιο σημαντικό είναι το Reset με το οποίο επαναφέρεις το PC στις αρχικές ρυθμίσεις διατηρώντας τα δεδομένα σου. Αν το κάνουν κάποια στιγμή θα λυθούν πολλά προβλήματα...

 

Καλό μήνα σε όλους!

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...