Jump to content

Αμοιβή Admin


v_pasch
 Share

Recommended Posts

Πόσο πιστεύετε ότι μπορεί να είναι αμοιβή ενός Junior Admin σε μια εταιρία πληροφορικής που θα πηγαίνει να στήνει servers σε πελάτες και πόσο σε μια εταιρία όπου θα είναι αυτός ο Admin.

 

Δεν έχει εμπειρία αλλά έχει κάποιες γνώσεις και κάποια certifications. Πτυχία, master κτλ μετράνε καθόλου?

 

Σίγουρα παίζει και σε τι εταιρία και σε τι εργοδότη θα πέσεις......

 

Αν έχετε άποψη και από την αγορά της Θεσσαλονίκης θα ήταν καλύτερα.

 

Ευχαριστώ

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 97
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Άστα ... Τραγικές αμοιβές... ειδικά για την πόλη μας... Οι εταιρίες πληροφορικής θέλουν να πληρώσουν όσο λιγότερο γίνεται. Από την άλλη, αν πας με πολλά "πτυχία", μπορεί να τρομάξουν και να σου πουν ότι δεν έχουν να σε πληρώσουν το ποσό που θα έπρεπε να πάρεις... Κάποτε που πήγα σαν MCSE και MCT σε μια τέτοια εταιρία, με το ζόρι έδιναν 1000 ευρώ... Φυσικά δεν δέχτηκα.

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα! Δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικό αυτό. Από την άλλη αν πας σε κάποια εταιρία σαν admin δεν είναι πιο πιθανό να σε πληρώσουν καλύτερα? Σε περίπτωση που γνωρίζεις και Cisco δεν θα σε πληρώσουν πιο πολλά ή απλά έχεις πιο πολλές πιθανότητες να σε πάρουν με τα ίδια χρήματα όμως.

 

Παρόλα αυτά είναι μονόδρομος να πας κάπου ακόμα και με αυτά τα χρήματα.

 

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα είναι ότι είτε έχεις, είτε δεν έχεις πιστοποιήσεις, πιθανόν να πάρεις τα ίδια λεφτά, εκτός βέβαια αν πέσεις σε ενημερωμένο και όχι τσιγγούνη εργοδότη. Δεν υπάρχει κανόνας, σε πρώτη φάση θα πρέπει να μάθεις να πουλάς τον εαυτό σου και αυτό δεν μαθαίνεται σε κάποια σχολή, είναι εμπειρία που την αποκτάς με τα χρόνια. Χρήσιμες οι συναντήσεις που κάνουμε, θύμισέ μου να το συζητήσουμε την Τετάρτη που θα βρεθούμε όλοι μαζί.

Link to comment
Share on other sites

Το συμπέρασμα είναι ότι θα πάρεις τα ίδια λεφτά . Οι περισότεροι εργοδότες είναι μη ενημερωμένοι και ειδικά με τις τελευταίες εξελίξεις θα έλεγα ιδιαίτερα τσιγκούνηδες

 

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω οτι πλέον με το ξεκίνημα μιας καινούργιας δουλειάς θα πρέπει να κρατάς μικρό καλάθι...Πρωταρχικό ρόλο όπως είναι αυτή τη στιγμή τα πράγματα στην αγορά εργασίας είναι να βρείς ενα χώρο που θα έχει προοπτική και μέλλον.

 

Τί να το κάνεις να βρείς μια δουλεία που σε πληρώνουν καλά αλλα ο εργοδότης είναι απατεωνάκος και σε 2 χρόνια βαρέσει κανόνι???

 

Θα πρέπει να μπείς σε μια τέτοια εταιρεία να αποδείξεις οτι πραγματικά είσαι απαραίτητος και παραγωγικός και μόνο τότε θα πληρωθείς σχετικά καλά(μιλάμε για Ελλάδα)

 

Εκτός βέβαια αν είσαι GOLDEN BOY οπότε τα τσακώνεις και κοροιδεύεις[H]

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Να κάνω μία "γενική" ερώτηση?

Έχοντας τον τίτλο MCITP Enterprise Administrator και πηγαίνοντας να ζητήσεις δουλειά σε μία εταιρία , Πόσα ζητάμε ? Απο πού ξεκινάμε ?...

Δεν έχω Certification αυτή τη στιγμή.. απλά θέλω να μάθω απο περιέργεια..

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, αν και οι τίτλοι βοηθάνε και οπωσδήποτε εκτιμούνται από μια σοβαρή εταιρεία πληροφορικής, για εμένα, πολύ μεγάλο ρόλο παίζει η εμπειρία. Ίσως και μεγαλύτερο από τις πιστοποίησεις. Παρόλα αυτά, επειδή οι εποχές είναι δύσκολες, όπως και οι συνεργασίες, θεωρώ πως ο σωστός δρόμος για να κυνηγήσετε καλή αμοιβή είναι η "μεταγραφές". Κάντε τις παραχωρήσεις που πρέπει να κάνετε προκειμένου να αποκτήσετε εμπειρία (και γιατί όχι και γνωριμίες), να γίνετε απαραίτητοι στον εργασιακό σας χώρο, και τότε από ισχυρή θέση, διεκδικήστε αυτό που θεωρείτε (και έχετε στην πράξη αποδείξει) ότι αξίζετε! Αν όχι ... θα υπάρχουν πλέον περισσότερες ... πορτοκαλιές [H]

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τον Bαράκη. Μόνο με μεταγραφές μπορείς να πετύχεις καλές αμοιβές γρήγορα. Διαφορετικά ο δρόμος της στασιμότητας οδηγή μέσα απο πολύχρονη εργασιακή θέση στην ίδια εταιρεία σε μια καλή αμοιβή. Για ξεκίνημα σε μια εταιρεία πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη, να στήνεις μόνο servers μια αμοιβή μεταξύ 700-900 είναι η πιο συνηθησμένη για πρωτάτηδες και στα 900-1100 για υποστήριξη-παραμετροποίηση εμπορολογιστικών προγραμμάτων. Στην Αθήνα τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα με αμοιβές μεταξύ 1300-1600 και στο 2χίλιαρο+ για τους δεύτερους. Δυστυχώς το να στείνεις server δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο το οποίο πληρώνεται. Απο κεί και πέρα όμως το να προσληφθείς σε μια εταιρεία γνωρίζοντας προιόντα που η εταιρεία δεν τα πουλάει, πχ exchange δίνεις ένα added value στον εαυτό σου και στην επιχείρηση ώστε να μπορέσει να κυνηγήσει νέο πελατολόγιο και να πληρωθείς και εσύ για το χρόνο που δαπάνησες. Ακόμα και να μη το πληρωθείς δεν είναι και τόσο τραγικό στην αρχή καθώς θα πρέπει να αποσκοπήσεις σε απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, νέες γνώσεις, γνωριμίες και στη συνέχεια σε ένα κυνήγι καλύτερης αμοιβής.  

Στην ερώτηση αν τα master και τα πτυχία λαμβάνονται υπόψιν. Λαμβάνονται μόνο σε μεγάλες εταιρείες που ξέρουν τι θέλουν και είναι διατεθιμένες να το πληρώσουν. Ειδικά στη θέση του "εσωτερικού Admin" ή edp manager ή υπεύθυνος μηχανογράφησης χρειάζεται πολύχρονη συνήθως εργασιακή εμπειρία και όλα τα πτυχία δίνουν μεγάλο πλεονέκτημα. Επίσης μεγάλο ρόλο παίζουν και οι προηγούμενες μεταγραφές.

Αν είσαι απο Θεσσαλονίκη έλα στο επόμενο autoexec meeting που θα παρευρίσκονται και ομιλητές απο τας Αθήνας. Μετά στο φαγοπότι θα έχεις τη δυνατότητα να ρωτήσεις απο κοντά τις απορίες σου.

Link to comment
Share on other sites

να στήνεις μόνο servers μια αμοιβή μεταξύ 700-900 είναι η πιο συνηθησμένη για πρωτάτηδες και στα 900-1100 για υποστήριξη-παραμετροποίηση εμπορολογιστικών προγραμμάτων. Στην Αθήνα τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα με αμοιβές μεταξύ 1300-1600 και στο 2χίλιαρο+ για τους δεύτερους.

 

 

2.000 € .... ;;;!  [:o] Καθαρά;;;!...... [:|] 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

να στήνεις μόνο servers μια αμοιβή μεταξύ 700-900 είναι η πιο συνηθησμένη για πρωτάτηδες και στα 900-1100 για υποστήριξη-παραμετροποίηση εμπορολογιστικών προγραμμάτων. Στην Αθήνα τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα με αμοιβές μεταξύ 1300-1600 και στο 2χίλιαρο+ για τους δεύτερους.

 

 

2.000 € .... ;;;!  [:o] Καθαρά;;;!...... [:|] 

 

Και οι πρωτάρηδες 900-1100;; !   ...

 

Συγνώμη, αλλά, που τους είδατε αυτούς τους μισθούς; Ποια εταιρεία πληρώνει τόσο;!  (Και μη μου πείτε η Microsoft.....:P)

 

Link to comment
Share on other sites

Ε τότε ρε παιδιά, δεν χρειάζονται πιστοποιήσεις αν το πάμε έτσι. Δλδ. με αυτό το σκεπτικό, είτε έχεις πιστοποίηση είτε όχι, παίρνεις τα ίδια χρήματα...

Δεν νομίζω να ισχύει τόσο πολύ αυτό... Είμαι σχεδόν σίγουρος πως παίρνεις το κάτι παραπάνω..

Αν όντως είναι έτσι τα πράγματα (δεν έχω ψάξει ποτέ για δουλειά έχοντας στο τσεπάκι την πιστοποίηση και εργάζομαι απο το 1997) να πάρω τα βουνά απο τώρα...

Μήπως φταίμε κι εμείς όμως ? Που καθόμαστε σαν ζώα με τόσες γνώσεις και λέμε ναι στον κάθε πικραμένο ?...

Μήπως ο κλάδος γενικότερα θα πρέπει ΣΥΝΟΜΩΤΙΚΑ να ζητάει περισσότερα? Ίσως έτσι να γινόταν κάτι...και να μην κλαιγόμασταν για τα "χάλια της ελλάδας" ... αυτά τα ξέρουμε..

Link to comment
Share on other sites

apostole πες μου μια εταιρεία που να δίνει 2000 καθαρά για παραμετροποίηση εμπορολογιστικων και τα παρατάω όλα και μαθαίνω λογιστικά.

 

Τι λέτε ρε παιδια... ή εσείς ζείτε σε άλλο κόσμο ή εμείς αγνοούμε αυτές τις δουλειές .

 

Η απάντηση είναι 1 στο 90% των εταιρειών είτε είσαι MCITP είτε είσαι MCP τα ίδια λεφτά αρχικό μισθό θα σου δώσουν , άντε με μια διαφορά 100-200 ευρώ παραπάνω στον MCITP. Δηλαδή η αρχική τους προσφορά θα είναι κανένα 1000ρικο max. Τώρα το υπόλοιπο 10% που αφορά εταιρείες που ξέρουν τι θέλουν, τι σημαίνει IT Department κλπ, εκεί ναι θα πάρεις τα λεφτά που αντιστοιχούν στα χαρτιά σου και στις γνώσεις σου.

 

PS. Στις μεγάλες εταιρείες αν δεν έχεις εμπειρία και πας πρώτη φορα για δουλειά και καταφέρεις να σε πάρουν ( γιατί συνήθως για εσωτερικούς admin προτιμούν άτομα που έχουν και γνώσεις αλλά και εμπειρία που είναι το βασικότερο ) στην αρχή πετσέτες θα κουβαλάς.

 

@mts: Αν βγείς να ψάξεις τώρα θα αλλάξεις γνώμη σε αυτό που πιστεύεις

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά μην μπερδέβετε πράγματα και καταστάσεις ...

Οι πιστοποιήσεις και τα πτυχία θα σας βοηθήσουν ΚΑΤΑΡΧΗΝ στο να ΒΡΕΙΤΕ δουλειά, και να σας ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΝ ανάμεσα σε άλλους υποψηφίους για την ίδια δουλεια, στη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ συγκυρία της οικονομικής δυσπραγίας και της ανεργίας του 20% ! ! !

Από κει και πέρα, εγώ επιμένω και λέω (και έτσι έκανα και εγώ και μου βγήκε) πως κάθε αρχή είναι δύσκολη και απαιτεί και συμβιβασμούς. Γιατί μπορεί να σέβεται κανείς τον εαυτό του και τον αγώνα του και τις γνώσεις του, αλλά οφείλει να λάβει υπόψιν του πως συνήθως, είναι άλλος ένας υποψήφιος για τη δουλειά του "τεχνικού"! Μαζέψτε λοιπόν την εμπειρία σας, αποδείξτε στην πράξη και στο "γήπεδο" την αξία σας, και διεκδικήστε 'εν καιρώ' από ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ θέση αυτά που νομίζετε.

Καλύτερα ένας χρόνος με χαμηλότερες αποδοχές, σε ένα περιβάλλον που θα σου διασφαλίζει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ προσωπική εξέλιξη, παρά ένας χρόνος στο ψάξιμο ΤΗΣ δουλειάς!

 Αυτά από μένα [H]

Link to comment
Share on other sites

Απο την προσωπική μου εμπειρια μπορώ να πω τα εξής:

Μεχρι πριν απο λίγο καιρό δουλευα σε εταιρεία που παρειχε τεχνική υποστήριξη σε αλλες εταιρείες και ειχε και ERP.

Εκει επαιρνα το κλασικό χιλιάρικο στο τμήμα που είχε να κάνει με το ERP οι μισθοί ξεκίναγαν απο τα 1200 μεχρι 2500 που επερνε ο guru της εταιρείας.

 Απο εκει εφυγα γιατι αισθάνθηκα οτι ειχα βαλτώσει.

Αυτο που κατάλαβα για τις πιστοποιήσεις ειναι οτι βοηθάνε το βιογραφικό σου να ξεχωρίσει και να σε καλέσουν για συνέντευξη.

Απο εκει και πέρα ειναι αλλο θέμα το τι θα γίνει, οπως νομίζω οτι και στον μισθο εαν δεν ειναι πολυεθνική η εταιρεία δεν θα σου δωσουν παραπάνω εαν εχεις

5 πιστοποιήσεις και οχι μια.

 

Το πλεονεκτημα που έχεις ειναι οτι εαν δουν τις πιστοποιήσεις θα μπουν στην διαδικασία να σε καλέσουν ενω σε αλλοι περιπτωση μπορεί απλα να το προσπεράσουν. 

Link to comment
Share on other sites

apostole πες μου μια εταιρεία που να δίνει 2000 καθαρά για παραμετροποίηση εμπορολογιστικων και τα παρατάω όλα και μαθαίνω λογιστικά. Τι λέτε ρε παιδια... ή εσείς ζείτε σε άλλο κόσμο ή εμείς αγνοούμε αυτές τις δουλειές . Η απάντηση είναι 1 στο 90% των εταιρειών είτε είσαι MCITP είτε είσαι MCP τα ίδια λεφτά αρχικό μισθό θα σου δώσουν , άντε με μια διαφορά 100-200 ευρώ παραπάνω στον MCITP. Δηλαδή η αρχική τους προσφορά θα είναι κανένα 1000ρικο max. Τώρα το υπόλοιπο 10% που αφορά εταιρείες που ξέρουν τι θέλουν, τι σημαίνει IT Department κλπ, εκεί ναι θα πάρεις τα λεφτά που αντιστοιχούν στα χαρτιά σου και στις γνώσεις σου. PS. Στις μεγάλες εταιρείες αν δεν έχεις εμπειρία και πας πρώτη φορα για δουλειά και καταφέρεις να σε πάρουν ( γιατί συνήθως για εσωτερικούς admin προτιμούν άτομα που έχουν και γνώσεις αλλά και εμπειρία που είναι το βασικότερο ) στην αρχή πετσέτες θα κουβαλάς. @mts: Αν βγείς να ψάξεις τώρα θα αλλάξεις γνώμη σε αυτό που πιστεύεις

Γιώργο,

για θεσσαλονίκη λες κανένα χιλιάρικο max. Άρα συμφωνούμε σε αυτό. Προσωπική μου εμπειρία είναι ότι τα 100-200 ευρω παραπάνω δε τα παίρνεις με MCITP αλλά με προυπηρεσία. Ίσως και να βοηθάει λίγο στην πρόσληψη αν στη συνέντευξη αυτό που την κάνει ξέρει. Αυτά για Θεσσαλονίκη. Αθήνα έχεις σκεφτεί ποτέ να κατεβείς και έχεις ψάξει για δουλειά ή απλά συγκρίνεις με βάση τη Θεσσαλονίκη? Τώρα για τις τιμές τις Αθήνας για οσους διαφωνούν μπορώ να τους παρέχω μια λίστα με εταιρείες στις οποίες μπορούν να αποστείλουν βιογραφικό αν ακόμα υπάρχουν οι θέσεις και θα δουν ότι οι αμοιβές είναι πάνω κάτω αυτές. Για δίκτυα, AD, exchange και τα συναφή με 1500 όπως έγραψα και παραπάνω ευχαριστημένοι να είστε. Για παραπάνω δύσκολα.

Το 2χίλιαρο για ΑΘήνα είναι κάτι το οποίο το βρήκα σχετικά εύκολα στις εταιρείες στις οποίες απευθύνθηκα. Απλά δεν ζήτησα δουλειά σιδερά και δικτυά. ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΗΜΑ. Δίκτυα και domain στήνουν όλοι. Καλά ή χάλια το στήνουν. Οι εταιρείες δύσκολα μπορούν να καταλάβουν αν το δίκτυο και το AD ή ο exchange είναι καλά στημένα καθώς δεν διαθέτουν τις γνώσεις και αρκούνται στο ότι δεν ακούν παράπονα απο τους πελάτες. Παίρνεις email? Μια χαρά είσαι τότε. Άσχετα αν στον event viewer γίνεται πανηγύρι. Το έχουμε ξανασυζητήσει σε άλλα post. Μην το ξανασυζητάμε. Τα πτυχία στην Ελλάδα δεν πληρώνονται.  Είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας. Είμαστε λαός της αρπακτής. Βρίσκουμε ένα πελάτη που θέλει exchange και πρέπει ο τεχνικός την επόμενη μέρα να τον στήσει.  Δέχομαι ότι δεν θα έπρεπε να είναι έτσι αλλά έτσι είναι.

Γιατί όσοι πχ κάνουν ερωτήσεις για exchange εδω πέρα ούτε το 10 % από αυτούς δεν έχει παρακολουθήσει σεμινάριο για exhange? Γιατί στήνουμε sql servers και ψάχνουμε να ανακαλύψουμε τον τροχό πως παίρνει backup και δεν παρακολουθούμε ένα σεμινάριο? Ε? Γιατί αύριο πρέπει να δουλεύει μήπως? Άντε και το στήσαμε και δούλεψε. Γιατί δεν πάμε για κάποιο σεμινάριο μετά ώστε να μαθούμε να το κάναμε σωστά, να διορθώσουμε τα λάθη μας ή να προλάβουμε καταστάσεις? Μήπως γιατί κάποιος θα κανει ένα blogpost θα το διαβάσουμε και θα γίνουμε ξαφνικά οι γκουρού του Sql server? Γιατί ψάχνουμε για μασημένη τροφή και δεν προσπαθούμε να γίνουμε αυτοί που την προσφέρουν? Μήπως για το ότι δεν πληρωνόμαστε φταίμε εμείς οι ίδιοι? Aς αλλάξουμε πρώτα εμείς και όσοι κάνουν αυτή τη δουλειά και τα πράγματα θα πάνε προς το καλύτερο. Μέχρι τότε υπομονή.

Link to comment
Share on other sites

Το ρεζουμέ της υπόθεσης δλδ. για μένα, είναι πως, "αυτά είναι και καλά να λές.."..

Πειράζει που δυσκολεύομαι να το δεχτώ?... Όταν δλδ. είσαι ένας απο τους 60.000 (αυτή τη στιγμή) ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ, θα πάς να δουλέψεις για 1200 ευρώ?...

Δεν το δέχομαι με τίποτα...

Link to comment
Share on other sites

Για μενα το να δουλεψεις για καποιον αλλο δεν ειναι λυση.Εκτος αν πληρωνει πολυ καλα.Ο ανειδικευτος εργατης παιρνει 700.Και εσυ που εισαι ειδικευμενος...και συ 700;;;Εγω προτιμω να κανω κατι μονος μου, σιγα σιγα.Να πω οτι ειμασταν αγγλια, ενταξει να παω για δουλεια καπου, αφου εκει στον mcse δινουν απο 35 εως 60.000 λιρες.Βεβαια εγω δεν ειμαι mcse αλλα ισως γινω καποια στιγμη.Και σιγουρα δε θα θελω να δουλευω για ενα κομματι ψωμι.Δεν ειμαι κοροιδο.Ψαχνω μονος μου πελατες.Και τους βρισκω.Και σιγα σιγα θα πετυχω το στοχο μου...Εννοειται οτι για λογους εμπειριας καλο θα ηταν να δουλεψεις καπου και για 500 ευρω!Εννοεται.Αλλα μεχρι το σημειο που θα νιωσεις οτι αξιζεις πολλα.Οποτε ή βρισκεις μια καλη δουλεια, ή την κανεις απο Ελλαδα, ή ανοιγεις κατι δικο σου που σιγα σιγα, αν οντως αξιζεις, τουλαχιστον το μεροκαματο που σου δινουν οι εταιριες θα το βγαζεις.Και απο κει και επειτα στο χερι σου ειναι να εξελιχθεις.Και δε μιλαμε για 100 ευρω πανω αλλα πολλα περισσοτερα.

Link to comment
Share on other sites

Μαζί σου MCP. [Y]

Ειδικά με το θέμα "φεύγω έξω" είμαι πολύ μα πολύ σύμφωνος... είναι πολύ δελεαστικό για κάποιον έτσι κ βρεί την άκρη να φύγει... ΟΝΤΩΣ να φύγει..!

Link to comment
Share on other sites

πως και δεν είχα δει αυτό το post νωρίτερα...

 

λοιπόν...τα νούμερα που ακούστηκαν για Αθήνα...απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ...

τα λέω εγώ που έψαχνα για εμένα δουλειά το 2005-2006 και κατά καιρούς έχω έρθει και σε άλλες εταιρείες σε επαφή για μεταγραφή...ενώ ταυτόχρονα έχω την επαφή και με συνάδελφο που έψαχνε πρόσφατα δουλειά και με την σχετική πείρα και πιστοποίηση...

 

αρχικά να πούμε ότι οι developers πληρώνονται... τουλάχιστον αυτοί που έχω επαφές εγώ το λένε...στο χώρο του IT τα πράγματα είναι διαφορετικά...

 

αρχικά να μην τα ισσοπεδώνουμε όλα...το πτυχίο πάντα μετράει γιατί δίχνει αρκετά πράγματα στον εργοδότη που θέλει και ξέρει να κάνει την δουλειά του...η πιστοποίηση είναι κάτι το έξτρα που επιβεβαιώνει το επίπεδο γνώσης.

 

από εκεί και πέρα μία εταιρεία πληροφορικής θα ασχοληθεί περισσότερο για την πιστοποίηση σου και μετά για το πτυχίο σου...απλά γιατί το πτυχίο σου ανοίγει τον δρόμο για την διοίκηση...είτε τμήματος, είτε ομάδας είτε ολόκληρης εταιρείας. Οι εταιρείες πληροφορικής συνήθως ψάχνουν αυτούς που θα τους κάνουν την δουλειά και όχι για να τους κάνουν αύριο μεθαύριο αφεντικά σε κάποιο τμήμα της εταιρείας. Αυτή είναι η δική μου άποψη και εμπειρία. Συνεπώς το να μην έχεις κανένα πτυχίο αλλά έχεις πιστοποιήσεις μία εταιρεία πληροφορικής θα σε καλοδεχτεί, ενώ μία άλλη εταιρεία θα το περνούσε από δεύτερη σκέψη.

 

Στην άλλη πλευρά, που είναι η κατάσταση όπως η δική μου, που είμαι μέσα σε μία εταιρεία άσχετη με τον χώρο της πληροφορικής και είμαι στο τμήμα της μηχανογράφησης, τα πράγματα είναι αλλιώς. Το πτυχίο μέτρησε, όπως και το μεταπτυχιακό, ειδικότερα δε που ήταν σε σχέση με διοίκηση, από εκεί και πέρα οι πιστοποιήσεις ανέβασαν το επίπεδο μου και συνεπώς και της εταιρείας μαζί με ότι δημιουργήσαμε σαν τμήμα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μου δώσουν την διοίκηση ενός τμήματος που τώρα έχει 3 άτομα και πριν 4. Είναι διαφορετικός ο τρόπος σκέψης. Φυσικά έχοντας εμπειρία όμως και από άλλες αντίστοιχες εταιρείες, θα έλεγα ότι είμαι τυχερός γιατί έπεσα σε μία υγειή σκεπτόμενη διοίκηση.

 

Τα λεφτά δε είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...

ναι δεν πληρωνόμαστε πουθενά όπως πρέπει... εμείς για να δείξουμε τι πραγματικά είμαστε σαν τμήμα φτύσαμε αίμα την ίδια ώρα που εγώ αρχικά δεν έπερνα καν 1000€ την ίδια ώρα που η τύπισα στην τιμολόγιση που δεν είχε γνώσεις και δούλευε πριν σε κάτι άσχετο έπερνε παραπάνω. δεν λέω να μην πάρει ο χ ψ αυτά τα λεφτά, αλλά να πάρω και εγώ αυτά που αξίζω. Οπότε με σκληρό αγώνα κατάφερα από τα 650€ που πήρα πριν 4 χρόνια που ήρθα στην εταιρεία (με πτυχίο και μεταπτυχιακό και πιστοποίηση σε NT) να ανεβάσω αρκετά τις αποδοχές μου.

 

απλά η αίσθηση μου είναι ότι τα τελευταία δύο χρόνια η αγορά αρχίζει και καταλαβαίνει τι πάει να πει να υπάρχει σωστή τεχνογνωσία (είτε σε εταιρεία πληροφορικής, είτε σε τμήμα μηχανογράφησης), αλλά και οι αντίστοιχες γνώσεις για να μπορούν να ολοκληρωθούν έργα, να είναι σωστή η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και διάφορα άλλα που δεν τα μαθαίνεις στις πιστοποιήσεις.

 

Φυσικά θα συμφωνίσω ότι για εμπειρία αλλά και για προυπηρεσία καλό θα ήταν αρχικά να πας για ότι καλύτερο μπορείς. Η άλλη λύση που θα συμφωνίσω είναι το εξωτερικό, που πραγματικά τα νούμερα είναι εντελώς διαφορετικά αλλά και οι συνθήκες εργασίας.

 

Αυτά για την ώρα...θα επανέλθω με ακόμα περισσότερα.

Link to comment
Share on other sites

Το ρεζουμέ της υπόθεσης δλδ. για μένα, είναι πως, "αυτά είναι και καλά να λές.."..

Πειράζει που δυσκολεύομαι να το δεχτώ?... Όταν δλδ. είσαι ένας απο τους 60.000 (αυτή τη στιγμή) ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ, θα πάς να δουλέψεις για 1200 ευρώ?...

Δεν το δέχομαι με τίποτα...

Συζητάμε για κάποιον ο οποίος δεν έχει προυπηρεσία και θα βγεί για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας. Πάνω κάτω αυτά είναι τα αναμενόμενα κα συνήθως οι τιμές είναι προς τα κάτω. Άντε με τις πιστοποιήσεις  και τα πτυχία να διεκδικήσεις τις υψηλότερες πρώτες αμοιβές. Εννοείται πως αργότερα θα παίρνεις παραπάνω. Συγνώμη και όλας αλλά δεν κατάλαβα το σκεπτικό σου. Επειδή έχει ένα πτυχίο τι πάει να πει ότι θα κατεβάσουν τα βρακιά τους και θα σου δώσουν 2 χιλιάρικα για πρώτο μισθό? μάθε να στήνεις AD, sql σε cluster, SCOM,SSCM, EXCHANGE, sharepoints, σύνδεσε με ipsec(πιστοποιητικό, όχι passphrase ) 4-5 διαφορετικά sites και το ξανασυζητάμε. Καμμιά φορά ας είμαστε και ρεαλιστές. Δεν προσφέρουμε τίποτα και ζητάμε την Άρτα και τα Γιάννενα.

Γιατί δεν ακούς τι συμβουλή του Βαράκη? Όπως και ο mcp λέει δούλεψε για 500 και μετά ζήτα το κάτι παραπάνω. Εχω την τύχη στην εταιρεία που δουλεύω να έχουμε πάντα κόσμο απο το εξωτερικό. Δε φαντάζεσαι με πόσες πιστοποιήσεις έρχετε και υποβάλλει αίτηση για δουλειά ο καθένας. Να σου επισημάνω ότι το ccna στο εξωτερικό το έχουν όπως έχουμε εμείς το lower. Πριν μια εβδομάδα προσλάβαμε ένα Ελληνοισπανό 23 ετών με ccnp,mcse και πολλά σεμινάρια. Ξέρει απο exchange,sharepoints ακόμα και προγραμματισμό σε c#. Με χαρτιά όλα αυτά έτσι? Υπάρχει άραγε Έλληνας που στην ηλικία του να έχει τόσες γνώσεις? Γιατί το εξωτερικό το χρησιμοποιούμαι σαν μέτρο σύγκρισης? Γιατί ενω ο συγκεκριμένος το ξέρει ότι δεν έχει πρακτική εμπειρία ψάχνει μόνο την προυπηρεσία και δε ζητάει λεφτά για τα πτυχία του? Εφόσον το εξωτερικό το χρησιμοποιούμαι σαν μέτρο σύγκρισης δεν κάνουμε ότι και αυτοί?

Link to comment
Share on other sites

πως και δεν είχα δει αυτό το post νωρίτερα... λοιπόν...τα νούμερα που ακούστηκαν για Αθήνα...απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ... τα λέω εγώ που έψαχνα για εμένα δουλειά το 2005-2006.

Αυτή τη στιγμή ζητάει τεχνικούς η CYTA στην Αθήνα. Με μισθό 1500 αν έχεις τις απαιτούμενες γνώσεις σε adsl τεχνολογίες διαφορετικά στα 1200 και προσφέρουν εκπαίδευση. Έτσι για τα γρήγορα.  Αυτό είναι που έγραψε παραπάνω ο Βαράκης. Κάντε τις ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ και οι δουλείες θα έρθουν. Αλλά μη τα ζητάτε όλα απο την αρχή.

Link to comment
Share on other sites

Να κάνω μια διαφορετική ερώτηση σχετική με το θέμα ....

 

Γιατί στην Ελλάδα δεν αναγράφονται οι μισθοί στις αγγελίες;

 

Π.χ. Στην Αγγλία σε αγγελίες λένε: Ζητείται τάδε τάδε πιστοποιημένος AD, EX, 34-40k το χρόνο μικτά. Φυσικά ανάλογα με τις γνώσεις και την προϋπηρεσία του καθενός, δίνονται και τα ανάλογα χρήματα. Αλλά έχεις μια ιδέα τέλος πάντων.

 

Εδώ γιατί είναι καθολικό μυστικό;  [A]

 

Ίσως αν φαινόντουσαν οι μισθοί ανοιχτά να μην είχαμε τέτοιες αποκλήσεις στις μηνιαίες αποδοχές.

 

Link to comment
Share on other sites

 Share


×
×
  • Create New...