Jump to content

Αμοιβή Admin


v_pasch
 Share

Recommended Posts

Να κάνω μια διαφορετική ερώτηση σχετική με το θέμα ....

Γιατί στην Ελλάδα δεν αναγράφονται οι μισθοί στις αγγελίες;

Π.χ. Στην Αγγλία σε αγγελίες λένε: Ζητείται τάδε τάδε πιστοποιημένος AD, EX, 34-40k το χρόνο μικτά. Φυσικά ανάλογα με τις γνώσεις και την προϋπηρεσία του καθενός, δίνονται και τα ανάλογα χρήματα. Αλλά έχεις μια ιδέα τέλος πάντων.

Εδώ γιατί είναι καθολικό μυστικό;  [A]

Ίσως αν φαινόντουσαν οι μισθοί ανοιχτά να μην είχαμε τέτοιες αποκλήσεις στις μηνιαίες αποδοχές.

Ειλικρινά ρε συ Φένια δε ξέρω τι είναι αυτό που φταίει για ότι συμβαίνει στον κλάδο μας. Δεν είναι τίποτα ξεκάθαρο και ώρες ώρες ακούς πράγματα που σε βγάζουν απο τα ρούχα σου και λες δε γίνεται. Ίσως γιατί οι εταιρείες ασχολούνται με τα πάντα χωρίς εξειδίκευση και οι τεχνικοί είναι τις ίδιας νοοτροπίας. Αυτό είναι ένα κλίμα το οποίο απλά συνεχίζει. Φταίνε πολλά. Ακόμα και η παιδεία μας που είναι ανίκανη να βγάλει σωστούς επαγγελματίες. Αλλά και να βγάλει πάει χαμένος. Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι Έλληνες τα παρατάνε και φεύγουν έξω διαπρέπουν και σε πολλές περιπτώσεις, ιατρική πχ γίνονται παγκοσμίος γνωστοί. Οι άλλες χώρες στηρίζουν τις επιχειρήσεις τους και προσπαθούν να τις διαφημίσουν και να κερδίσουν έτσι και αυτές. Στην cebit η μοναδική χώρα που δεν έχει παρουσία είναι η Ελλάδα. Ισπανία, Βουλγαρία, τσεχία, τουρκία , Fyrom, βαλκανικές χώρες ήταν εκεί με λύσεις gps, firewalls, τηλεφωνικά κέντρα κα. Ακόμα και χωρίς να έχουν τίποτα να δείξουν είχαν περίπτερα που έλεγαν είμαστε εδώ, υπάρχουμε. Εμείς τίποτα και πουθενά. Συνεχίζουμε την παράδοση του δημοσίου υπαλλήλου, του τεμπέλη δηλαδή που θέλει ένα σκασμό λεφτά. Θα μου πεις και τι να κάνεις αφού για να προοδεύσεις εδω δε γίνεται. Μάλλον αν έχεις όνειρα και όρεξη για να κάνεις κάτι σωστά τότε είσαι σε λαθος χώρα.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 97
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Συνεχίζουμε την παράδοση του δημοσίου υπαλλήλου, του τεμπέλη δηλαδή που θέλει ένα σκασμό λεφτά. Θα μου πεις και τι να κάνεις αφού για να προοδεύσεις εδω δε γίνεται. Μάλλον αν έχεις όνειρα και όρεξη για να κάνεις κάτι σωστά τότε είσαι σε λαθος χώρα.

 

...δηλαδή εγώ που ήμουν στη "σωστή" χώρα και γύρισα ...; xD  ... Καμία σωτηρία ... clustered μαζοχισμός με RAID 10... ! Δεν άρχισα τις μπύρες στην Αγγλία, θα τις αρχίσω εδώ χαχαχα! (Ακούς black?!)

 

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, η πιστοποίηση δεν είναι χαρτί που σε τοποθετεί σε μισθολογική κλίμακα - μην το σκέφτεστε έτσι γιατί έχετε χάσει την ουσία.

Το ότι κάποιος μπαίνει στον κόπο (και το έξοδο) να διαβάσει (προεραιτικά να κάνει και μαθήματα), να δώσει εξετάσεις και να πιστοποιηθεί εμένα (σαν εργοδότη) μου δείχνει ότι δείχνει ενδιαφέρον για την δουλειά του. Που σημαίνει ότι α. (όπως ανέφερε και ο blackman) θα δώσω προσοχή στο βιογραφικό (δεν μου σιγουρεύει ότι είναι αξιόλογος σαν επαγγελματίας αλλά δείχνει κάτι) και β. ότι τα απογεύματά του δεν τα περνάει σε καφετέριες βλέποντας μπάλα (όταν κάποιοι συνάδελφοί του βγάζουν τα μάτια τους και τη νύχτα).

Και το εξωτερικό έχει πολλά θετικά (κυρίως οικονομικά) αλλά και πάρα πολλά αρνητικά. Που θα αφήσεις το παιδί σου που η αγγλίδα γιαγιά είναι σε διακοπές στην μαγιόρκα και την κρήτη; Ποιός θα σε ταϊζει μέχρι να πάρεις πτυχίο στα 35 και να αποφασίσεις ότι θα βγεις για δουλειά; Στα θετικά βάζω και ότι πλέον έξω έχουν περισσότερη νυχτερινή ζωή (όλη την εβδομάδα) απ'ότι στην Ελλάδα (για όσους δεν διαβάζουν για πιστοποιήσεις...).

(δεν έχουν όλες οι αγγελίες στο εξωτερικό ποσό και συνήθως είναι με μεγάλο εύρος - α, και χωρίς δώρα και άδειες, και σε κάποιες χώρες από το ποσό αυτό πληρώνεις την ασφάλισή σου)

Link to comment
Share on other sites

Το ρεζουμέ της υπόθεσης δλδ. για μένα, είναι πως, "αυτά είναι και καλά να λές.."..

Πειράζει που δυσκολεύομαι να το δεχτώ?... Όταν δλδ. είσαι ένας απο τους 60.000 (αυτή τη στιγμή) ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ, θα πάς να δουλέψεις για 1200 ευρώ?...

Δεν το δέχομαι με τίποτα...

Συζητάμε για κάποιον ο οποίος δεν έχει προυπηρεσία και θα βγεί για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας. Πάνω κάτω αυτά είναι τα αναμενόμενα κα συνήθως οι τιμές είναι προς τα κάτω. Άντε με τις πιστοποιήσεις  και τα πτυχία να διεκδικήσεις τις υψηλότερες πρώτες αμοιβές. Εννοείται πως αργότερα θα παίρνεις παραπάνω. Συγνώμη και όλας αλλά δεν κατάλαβα το σκεπτικό σου. Επειδή έχει ένα πτυχίο τι πάει να πει ότι θα κατεβάσουν τα βρακιά τους και θα σου δώσουν 2 χιλιάρικα για πρώτο μισθό? μάθε να στήνεις AD, sql σε cluster, SCOM,SSCM, EXCHANGE, sharepoints, σύνδεσε με ipsec(πιστοποιητικό, όχι passphrase ) 4-5 διαφορετικά sites και το ξανασυζητάμε. Καμμιά φορά ας είμαστε και ρεαλιστές. Δεν προσφέρουμε τίποτα και ζητάμε την Άρτα και τα Γιάννενα.

Γιατί δεν ακούς τι συμβουλή του Βαράκη? Όπως και ο mcp λέει δούλεψε για 500 και μετά ζήτα το κάτι παραπάνω. Εχω την τύχη στην εταιρεία που δουλεύω να έχουμε πάντα κόσμο απο το εξωτερικό. Δε φαντάζεσαι με πόσες πιστοποιήσεις έρχετε και υποβάλλει αίτηση για δουλειά ο καθένας. Να σου επισημάνω ότι το ccna στο εξωτερικό το έχουν όπως έχουμε εμείς το lower. Πριν μια εβδομάδα προσλάβαμε ένα Ελληνοισπανό 23 ετών με ccnp,mcse και πολλά σεμινάρια. Ξέρει απο exchange,sharepoints ακόμα και προγραμματισμό σε c#. Με χαρτιά όλα αυτά έτσι? Υπάρχει άραγε Έλληνας που στην ηλικία του να έχει τόσες γνώσεις? Γιατί το εξωτερικό το χρησιμοποιούμαι σαν μέτρο σύγκρισης? Γιατί ενω ο συγκεκριμένος το ξέρει ότι δεν έχει πρακτική εμπειρία ψάχνει μόνο την προυπηρεσία και δε ζητάει λεφτά για τα πτυχία του? Εφόσον το εξωτερικό το χρησιμοποιούμαι σαν μέτρο σύγκρισης δεν κάνουμε ότι και αυτοί?

 

Βρε καλά όλα αυτά που λές και είμαι απόλυτα σύμφωνος. Αλλα εδώ δεν νομίζω να μιλάμε για τον πρωτάρη... Γιατι το έχουμε πάει εκεί?.. Εγώ νομίζω πως οι περισσότεροι εδω μέσα έχουμε κάποια "Χ'" χρόνια στον κλάδο.. και απο ΟΛΟΥΣ ακούω πως "ναι, σαν πρωτάρης θα παίρνεις τα 700 και δεν θα μιλάς κιόλας..¨

 

1. Γιατί αυτό? Ενώ κάποιος έχει ξεσκιστεί να μάθει.

2. Γιατί να το αφήσουμε να γίνεται αυτό?.. Είναι δύσκολο μεν, αλλα πιστεύω πως μπορεί να αλλάξει, αμα σηκώσουμε τον κώλο μας και το κεφάλι μας ψηλά.. όσο ρομαντικό κι αν ακούγεται...Να αλλάξουμε ΕΜΕΙΣ τις ισσοροπίες..

3. Για να μην παρεξηγηθώ, δουλεύω κι εγώ (με τις όποιες γνώσεις έχω) απο το 1997 και ΜΟΝΟ στο χώρο του ΙΤ... απλά το λέω γιατι κάπου διάβασα "δούλεψε για 500 και μετά ζήτα το κάτι παραπάνω" ... Δόξα τω Θεό, έχω αφήσει τα 500 ευρώ πίσω ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ...[:D] , δεν είμαι και πρωτάρης, αυτό εννοώ...

Link to comment
Share on other sites

πως και δεν είχα δει αυτό το post νωρίτερα... λοιπόν...τα νούμερα που ακούστηκαν για Αθήνα...απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ... τα λέω εγώ που έψαχνα για εμένα δουλειά το 2005-2006.

Αυτή τη στιγμή ζητάει τεχνικούς η CYTA στην Αθήνα. Με μισθό 1500 αν έχεις τις απαιτούμενες γνώσεις σε adsl τεχνολογίες διαφορετικά στα 1200 και προσφέρουν εκπαίδευση. Έτσι για τα γρήγορα.  Αυτό είναι που έγραψε παραπάνω ο Βαράκης. Κάντε τις ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ και οι δουλείες θα έρθουν. Αλλά μη τα ζητάτε όλα απο την αρχή.

 

λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για να μην έχουμε παρεξηγήσεις...

πραγματικά τα νούμερα που λες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και επιμένω...όχι γενικά (δεν θέλω να σε βγάλω ψεύτη σε αυτό που γράφεις)...αλλά για κάποιον που ξεκινάει ή είναι σχετικά νέος στο χώρο...επίσης να ξεκαθαρίσουμε ότι για πόσες ώρες εργασίας μιλάμε; γιατί και εγώ είχα βρει καλή δουλειά που μου έδιναν 1200 καθαρά αρχικό μισθό μαζί με bonus για κάθε ΣΚ που θα δούλευα και επίσης θα έπρεπε να είμαι standby και εντός μισής ώρας από το γραφείο μία εβδομάδα το μήνα. η εταιρεία ήταν ναυτιλιακή και επίσης θα έπρεπε να πηγαίνω και σε λιμάνια του εξωτερικού όταν χρειαζόταν για να διορθώνω ότι πρόβλημα σε πλοία μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας. σε αυτό το διάστημα δεν θα έπερνα ΤΙΠΟΤΑ έξτρα...ούτε θα μου τα χρέωναν εκτός έδρας, ούτε θα έπερνα κάποιο bonus. πόσο σωστό το βλέπεις αυτό; δηλαδή θα έπρεπε να πάω σε μία δουλειά που θα έπρεπε να καθαρίζω σαν νέος βάσει νόμου κανά 2500-3000€ το μήνα και εκείνοι θα μου έδειναν 1200-1500€...οπότε ποιος κοροιδεύει ποιον;

επίσης έχω μιλήσει με συναδέλφους που λιώνουν στην δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ και πραγματικά γουστάρουν αυτό που κάνουν για να πάρουν 1500€. Φτάνεις στην κορυφή...είσαι ο καλύτερος σε αυτό που κάνεις για τι; για 1500€ αν εσύ που είσαι ο γκουρού πέρνεις 1500€ ο νέος που ξέρει τα μισά από εσένα τι θα πρέπει να περιμένει να πάρει; και ο άλλος γιατί να δώσει 1500€ στον νέο και όχι 1600 σε εσένα τον γκουρού; μέσα στο autoexec έχουμε άτομα που βάση πτυχίου...πιστοποίησης...αποδεδειγμένης γνώσης και εργασίας που πρέπει να πέρνουν υψηλούς μισθούς και παίρνουν το 1/3 από αυτό. όσο για την εκπαίδευση...οι περισσότερες σοβαρές εταιρείες το προσφέρουν...

στην δικιά μου έκανα όλο το πακέτο του MCSE (άσχετα αν πιστεύω ότι ήταν τσάμπα λεφτά), αλλά ήταν αρκετό για να μου δώσει την ώθηση να πάρω ένα κάρο πιστοποιήσεις τα τελευταία 3 χρόνια...απλά γιατί το γουστάρω.αλλά και αυτό είναι άλλο θέμα.

επίσης υπάρχει και κάτι ακόμα... όταν πάτε σε μία εταιρεία ρωτήστε τι λεφτά παίρνουν αυτοί που είναι ήδη εκεί...γιατί δεν γίνεται να παίρνει ο παλιός 1000€ και εσύ να πάρεις 1100€...είναι διαχείριση προσωπικού μετά...θα χάσει τον παλιό και την ισσοροπία της ομάδας...δεν τον συμφέρει τον εργοδότη να σου δώσει παραπάνω...

να αναφέρω ακόμα ότι οι δικτυάδες και δη οι routerάδες είναι και αυτοί άλλοι κατηγορία...καθώς οι καλοί πληρώνονται καλά...αλλά και αυτοί είναι περιορισμένοι σε αυτό το κομμάτι...αντίστοιχα με τους developers...

οπότε να μην λέμε έτσι απλά ότι υπάρχουν δουλειές που δίνουν 1500 σε νέους συναδέλφους, γιατί όχι τίποτα άλλο αλλά όποιοι το διαβάζουν αυτό θα απογοητευτούν στην πορεία...

από την άλλη με υπομονή και σωστή κρίση και ξεκινόντας απο χαμηλά σταδιακά μπορεί κάποιος να ανέβει...

φυσικά πολλά πράγματα είναι και στον άνθρωπο...για αυτό προσπαθήστε να κάνετε τους άλλους να σας εκτιμήσουν...πως; δίχνοντας την δουλειά σας ...ακόμα και το πιο απλό (ο τρόπος έχει να κάνει με το πτυχίο που έχετε πάρει)...μην ξεχνάτε ότι σε πολλούς αυτό που σε εμάς είναι ένα κλικ...αλλά λιώσαμε στο διάβασμα για αυτό...για άλλους πολλές φορές είναι πυρηνική φυσική...φανταστείτε ότι προσωπικά έπρεπε να κάνω παρουσίαση του virtualization σε 170 άτομα για να καταλάβουν πλέον τι τεχνολογία έχουμε στην εταιρεία...και εννοείτε ότι με κοίταζαν λες και με λέγανε Bill Gates...

πάντως το να συζητάμε για μισθό είναι μάλλον περίεργο...σε μία χώρα που οι περισσότεροι καλοί IT παίρνουν 1500€...την ίδια ώρα που αντίστοιχοι developers παίρνουν 2500€+...και ο κάθε νέος θα πρέπει να παίξει γύρω στα 1000€...

πραγματικά...ξέρουμε κάποιον που να παίρνει πάνω από 2500€;

τέλος για όλους του νέους...μία συμβουλή...στον χώρο του ΙΤ δεν είναι όλες οι δουλειές οι ίδιες...στην περίπτωση εταιρείας πληροφορικής τα πράγματα για εμένα είναι δύσκολα...γιατί; γιατί εκ του κανόνος θα πρέπει να δουλέυεις πολλές ώρες;γιατί;γιατί απλά πρέπει να ξεκινήσεις την δουλειά στον πελάτη όταν εκείνος τελειώσει...ότι ώρα και αν τελειώσει (εκτός και αν του πέσει το σύστημα και δεν δουλεύει)... στην αντίπερα όχθη σε μία μηχανογράφηση εταιρείας τα πράγματα είναι διαφορετικά...εκεί οι πελάτες είναι οι εσωτερικοί χρήστες...ναι κάποιες στιγμές θα πρέπει να δουλέψετε όταν εκείνοι σταματήσουν ή φύγουν...αλλά αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε αναλογία 1 προς 15 με εκείνους που δουλεύουν σε εταιρείες πληροφορικής. στο αντίποδα πάλι η εμπειρία που αποκτάς από μία εταιρεία πληροφορικής είναι πολύ περισσότερη από μία μηχανογράφηση, όπου θα πρέπει να κάνεις τον σταυρό σου να πέσεις σε διοίκηση και διευθυντή πληροφορικής που προσπαθεί να κρατάει το σύστημα up to date...συνήθως σε τέτοιες εταιρείες παίζουν με 1 καινούριο σύστημα και 10 παμπαλαιομένα και επειδή δουλεύουν...απλά δεν τα πειράζουν...

και να εκτιμάτε πράγματα που μπορεί να έχετε από μία δουλειά...αν πχ εσείς πάτε σε μία δουλειά και πάρετε 1000€ και δουλεύετε 12-13 ώρες την ημέρα και ο φίλος σας που έχει τις ίδιες γνώσεις και δουλεύει για 850€ αλλά 8ωρο τι είναι καλύτερο; Αξίζουν 150€ για 64 παραπάνω ώρες εργασίας το μήνα;

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την δουλεία που κάνετε , ένα τέτοιου είδους site  ήταν απαραίτητο για την κοινότητα της πληροφορικής.

 

Θα ήθελα να καταθέσω και την δική μου απορία για τον μισθό που θα πρέπει να παίρνει κάποιος άνθρωπος όπου έχει τις παρακάτω αρμοδιότητες-υποχρεώσεις μέσα σε μια επιχείρηση και συγκεκριμένα θα καταθέσω τα δικά μου καθήκοντα μέσα στην επιχείρηση που δουλεύω και με έχουν χαρακτηρίσει με το τίτλο IT Manager …

 

Έχω σχεδιάσει την ιστοσελίδα της εταιρίας  , δυναμική + βάση δεδομένων.

Έχω σχεδιάσει μια εφαρμογή ERP πλήρως παραμετροποιημένη και στα μέτρα της εταιρίας .

Υποστηρίζω το τηλεφωνικό κέντρο…αν βγει βλάβη…τρέχω…

Εννοείτε πως στήνω τους υπολογιστές από το μηδέν + των 2 server που διαθέτουμε.

Έφτιαξα VPN σύνδεση για απομακρυσμένη πρόσβαση των στελεχών.

Παραμετροποιώ και υποστηρίζω τα κινητά τους τηλέφωνα.. Είμαι υπεύθυνος για τις μηχανές γραφείου …εκτυπωτές σκάνερ ..

Υπεύθυνος παραγγελιών για αναλώσιμα…

Εννοείτε για ασφάλεια , κωδικούς ….24ωρο remote support

Καταστάσεις excel που αδυνατούν.. να φτιάξουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι…

Σχεδίαση ηλεκτρονικών μακετών για έντυπα και αφημερίδες…

Πλήρης υπεύθυνος για το σύστημα της ηλεκτρονικής τους αλληλογραφίας…

Και πολλά πολλά πολλά άλλα….

και το καλύτερο…. Είμαι χρισμένος Manager του εαυτού μου…   

 

Πόοοοσος θα έπρεπε να ήταν ο μισθός ενός ανθρώπου που κάνει όοοοολα αυτά;

 

Είμαι ηλεκτρονικός μηχανικός ,έχω κάνει και σπουδές πάνω στο προγραμματισμό σε κάποιες γλώσσες προγραμματισμού…..

 

 

 

Link to comment
Share on other sites


Πόοοοσος θα έπρεπε να ήταν ο μισθός ενός ανθρώπου που κάνει όοοοολα αυτά;

Είμαι ηλεκτρονικός μηχανικός ,έχω κάνει και σπουδές πάνω στο προγραμματισμό σε κάποιες γλώσσες προγραμματισμού…..

To συζητήσαμε και λίγο προχθές στο autoexec meeting. Δε νομίζω ότι μπορούμε να καταλήξουμε κάπου. Υπάρχουν καλές αμοιβές με ρίσκο του να μην έχεις δουλειά του χρόνου.  Υπάρχει και η σταθερή που για να ανεβάσεις το μισθό σου περιμένεις κάποια χρόνια, κάνεις τα πάντα και κυρίως υπομονή. Είτε μπορείς να μείνεις εκεί που είσαι είτε να κυνηγήσεις μια καλή μεταγραφή. Αν έχεις τύχη πάντως διάβαινε.

Link to comment
Share on other sites

Πόοοοσος θα έπρεπε να ήταν ο μισθός ενός ανθρώπου που κάνει όοοοολα αυτά;

 

Είμαι ηλεκτρονικός μηχανικός ,έχω κάνει και σπουδές πάνω στο προγραμματισμό σε κάποιες γλώσσες προγραμματισμού…..

 

To συζητήσαμε και λίγο προχθές στο autoexec meeting. Δε νομίζω ότι μπορούμε να καταλήξουμε κάπου. Υπάρχουν καλές αμοιβές με ρίσκο του να μην έχεις δουλειά του χρόνου.  Υπάρχει και η σταθερή που για να ανεβάσεις το μισθό σου περιμένεις κάποια χρόνια, κάνεις τα πάντα και κυρίως υπομονή. Είτε μπορείς να μείνεις εκεί που είσαι είτε να κυνηγήσεις μια καλή μεταγραφή. Αν έχεις τύχη πάντως διάβαινε.

 

να προσθέσω το γεγονός ότι δουλεύω εδώ και 5+ χρόνια στην εταιρεία.......

 

γνωρίζω ότι είναι δύσκολο να εκτιμηθούν όλα αυτά ...αλλά τουλάχιστον υπάρχει κάποια ελάχιστη τιμή........

 

Link to comment
Share on other sites

Είμαι χρισμένος Manager του εαυτού μου…   

 

Πόοοοσος θα έπρεπε να ήταν ο μισθός ενός ανθρώπου που κάνει όοοοολα αυτά;

 

Είμαι ηλεκτρονικός μηχανικός ,έχω κάνει και σπουδές πάνω στο προγραμματισμό σε κάποιες γλώσσες προγραμματισμού…..

 

 

 

 

Για να γράφεις φίλε μου πολύ απλά την πάτησες..κάπου παρόμοια είμαι και εγώ (αν εξαιρέσουμε την ιστοσελίδα και το ERP που προυπήρχε αλλά έχουμε παραμετροποίηση και επέκταση που παει συννεφο).

Θα στο πω πολυ απλά αν δεν τα πήρες απο την αρχή δεν πρόκειται να τα πάρεις ποτέ.

Δυστυχώς οι εταιρίες προσλαμβάνουν με λεφτα και κανουν αυξήσεις με μονοψήφια ποσοστά.

Τα πράγματα είναι απλούστατα...αν πήρες με το καλημέρα χοντρα λεφτά τοτε είσαι στέλεχος βαρβάτο και όλα απλά και εύκολα το χρήμα ρέει και όλα ωραία και όμορφα.Αν πάρεις λίγα τότε θα είσαι απλώς ένας πολύ καλός υπάλληλος που θα χαίρεις άκρα εκτίμησης απο όλους αλλά όταν θα είναι για λεφτά και αυξήσεις τότε όλα θα είναι δύσκολα,η εταρεία τότε θα έχει πρόβλημα και θα πρέπει να εξεταστεί το θέμα κατα πόσο θα επιβαρύνει τον συνολικό προυπολογισμό...(άσχετα οτι μιλάμε για τζίρους εκατομμυρίων και εσύ μπορεί να ζητάς ψίχουλα)....αν δεν προσέξουν την αύξηση σουκαι δεν εξεταστεί προσεκτικά το θέμα οι συνέπειες μπορεί να καταστρέψουν υπο μορφή ντόμινο όλη την εταιρεία.

Δεν έχει σημασία που το επομενο άσχετο στέλεχος που θα προσληφθει θα πάρει χωρίς πιθανόν και καθόλου προσόντα ενα σκασμό λεφτά...εκεί είναι αλλιώς.

Φίλε είναι οι καιροί δύσκολοι και δυστυχώς επιλογες δεν υπάρχουν Κατσε μέχρι να βρεις κάτι καλύτερο,θυμίσου οτι όταν πας σε συνέντευξη θα ζητήσεις τα λεφτά που σου αξίζουν και ότι δεν πρόκειται να δεχτεις μύγα στο σπαθί σου και φυσικά δεν θα κοιτάξεις ποτε πίσω (εκτός αν πληρωθεις πολυ αδρά...:))

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου ο μισθός μου αγγίζει το ποσό των 1300 ευρω..... είναι κατα 100 ευρω μεγαλύτερος απο το μισθό της καθαρίστριας....

και κατα 400 € λιγότερος απο τον δακτυλογραφω "λογιστη" που κραταει το ταμειο μεσα απο αρχεια excel ....

 

για ποιό λόγο να φτιάχνει κάποιος ένα πρόγραμμα, μια εφαρμογή και στο τέλος να παίρνει λιγότερα λεφτά απο τον τελικό χρήστη που θα το χρησιμοποιείσει....

 

ποιό είναι το κίνητρο του εργοδότη για να κάνει τον εργαζόμενο να συνεχίσει τη δουλειά του και να αγαπήσει αυτό που κάνει για την εταιρεια........;

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Εγω δεν μπορω να σας καταλαβω με τιποτα...

Ατομα με τοσες γνωσεις..αντι να κυνηγατε πελατες εξω και να χτυπατε 50αρια(τουλαχιστον) την ωρα κολλατε σε μια δουλεια χωρις προοπτικες εξελιξης 10 χρονια αντι αυτα τα χρονια να φτιαχνετε πελατολογιο...

Link to comment
Share on other sites

εγώ πάλι από την μεριά μου θα έρθω να διαφωνίσω με τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα...

φυσικά για να πάτε μπροστά αρχικά θα πρέπει να είμαστε πιο αισιόδοξοι.

αρχικά να καλοσορίσω τον φίλο μας και να του πω ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα...πάνω κάτω κάνουν ότι κάνει και εκείνος (άλλοι ακόμα περισσότερα και άλλοι λιγότερα). φυσικά όλοι εμείς έχουμε το πρόβλημα όταν πας πχ σε ένα site να δηλώσεις το occupation και έχεις 3-4 για IT που όλα είναι περιγραφές μέρους αυτού που κάνεις...οπότε κάπου πέτυχα την πιο τέλεια περιγραφή που αρχίζεται προφανώς και βγαίνει προς τα έξω... IT Generalist

για τον φίλο τον MCP να πω ότι η λύση βγαίνω έξω και έχω πελάτες για εμένα δεν είναι ότι πιο σωστό...αρχικά πιστεύω ότι για να το κάνεις θα πρέπει να γίνει σωστά και επαγγελματικά...ειδάλως μπορείς να έχεις και πελατολόγιο ταυτόχρονα και με άλλη εργασία...πάντως δεν θέλω να πλατιάσω στο συγκεκριμένο θέμα γιατί είναι τεράστιο...

η αλήθεια είναι ότι δεν πληρονόμαστε όπως πρέπει και το ξέρει πλέον όλος ο κόσμος...αλλά όπως έγραψα και πιο πριν...αμφιβάλω αν οι περισσοτεροι από εδώ μέσα 'δείχνουν' την δουλειά τους...την τεχνογνωσία του...ελάχιστοι νομίζω από τον χώρο μας ότι ξέρουν να πλασάρουν τον εαυτό τους...ώστε στην πορεία να διεκδικήσουν και το κάτι παραπάνω.από εκεί και πέρα σωστό είναι και το σημείο όπου όταν πάς σε μία νέα δουλειά...ζητάς αυτά που πρέπει και αυτά που θες για να είσαι ευχαριστημένος, όχι απλά για να βρεις την δουλειά...πρέπει να διαπραγματεύεσε το κάθε τι...γιατί και η εταιρεία το συμφέρον της θέλει. Αυτοί που λέτε που έρχονται σε άλλ τμήματα και πέρνουν ένα σκασμό λεφτά που ίσως να μην αξίζουν...θα σας πω ότι κάνουν λάθος...γιατί από άποψη δουλειάς ίσως να μην αξίζουν...αλλά από άποχη marketing του εαυτού τους  και το πλασάρισμα που κάνουν τα αξίζουν με το παραπάνω...γιατί απλά κατάφερε το στόχο του. με πιάνετε νομίζω...

τα λεφτά που λες ότι παίρνεις είναι πάνω κάτω αυτά που παίρνουν άτομα με καλές γνώσεις από εδώ μέσα...ή είναι ελάχιστα πιο πάνω...

και φυσικά θα σημειώσω και θα συμφωνίσω στο εξής με τον MCP ότι αν δεν υπάρχει προοπική εξέλιξης, δεν είναι για να κάθεσε για πολύ...η εξέλιξη τόσο μισθολογικά όσο και γενικότερα επαγγελματικά θα πρέπει να μας ενδιαφέρει όλους μας...

Link to comment
Share on other sites

Το αντικείμενο της εταιρεία δεν έχει καμία σχέση με την πληροφορική και δεν συνδέεται με τον κλάδο της.

Σαν εταιρεία αυτά που χρειάζεται είναι τα βασικά .....απο hardware έως software, εφαρμογές που θα την  εξυπηρετούν στην καθημερινότητα τους.

 

Δε νομίζω ότι ένας άνθρωπος στο δικό μου το πόστο να έχει δρόμο για να ανέβει γιατί δεν υπάρχουν οι ανάγκες για κάτι περισσότερο τη στιγμή που όλοι κοιτάνε να

κρατάνε το μισθό χαμηλά και να σε γεμίζουν εσένα τον ίδιο με όλες τις αρμοδιότητες .....υποχρεώνοντας σου ευθέως να κάνει υπερωρίες για να πάρεις...και καλά τα λεφτά

που θέλεις......

 

και στο φινάλε ..... σε ένα τέτοιο πόστο....σε μια εταιρεία με 20 άτομα......μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.....τι μπορεί να αλλάξει ; ... να πάρεις βοηθό; να κάνεις λιγότερα...;

να σε πληρώσουν περισσότερα;

 

 

Link to comment
Share on other sites

Το αντικείμενο της εταιρεία δεν έχει καμία σχέση με την πληροφορική και δεν συνδέεται με τον κλάδο της.
Σαν εταιρεία αυτά που χρειάζεται είναι τα βασικά .....απο hardware έως software, εφαρμογές που θα την  εξυπηρετούν στην καθημερινότητα τους.

Δε νομίζω ότι ένας άνθρωπος στο δικό μου το πόστο να έχει δρόμο για να ανέβει γιατί δεν υπάρχουν οι ανάγκες για κάτι περισσότερο τη στιγμή που όλοι κοιτάνε να
κρατάνε το μισθό χαμηλά και να σε γεμίζουν εσένα τον ίδιο με όλες τις αρμοδιότητες .....υποχρεώνοντας σου ευθέως να κάνει υπερωρίες για να πάρεις...και καλά τα λεφτά
που θέλεις......

και στο φινάλε ..... σε ένα τέτοιο πόστο....σε μια εταιρεία με 20 άτομα......μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.....τι μπορεί να αλλάξει ; ... να πάρεις βοηθό; να κάνεις λιγότερα...;
να σε πληρώσουν περισσότερα;

Να μαζέψεις εμπειρία και να φύγεις. Τι άλλο? Δεν μπορεί να είσαι 40 ετών και ακόμη το παιδί για όλες τις δουλειές.

 

Link to comment
Share on other sites

Τίποτα. Θα γίνεις τόσο ακριβός που θα αναγκαστούν να σε αντικαταστήσουν με κάποιο φθηνότερο. Απλά αλλάζεις θέση στην εταιρεία. Πωλήσεις θα είναι, διαχείρηση προσωπικού θα είναι? Πάντως όχι αυτό που κάνεις τώρα. Όταν δούλευα 24/7 το ίδιο παράπονο με σένα είχα. Αυτή η θέση σε μεγάλη εταιρεία πληρώνεται αρκετά καλά, έχεις βοηθούς και ναι, κάνεις λιγότερα. Απλά εκεί έχεις άλλα προβλήαμτα να λύσεις

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου ο μισθός μου αγγίζει το ποσό των 1300 ευρω..... είναι κατα 100 ευρω μεγαλύτερος απο το μισθό της καθαρίστριας....
και κατα 400 € λιγότερος απο τον δακτυλογραφω "λογιστη" που κραταει το ταμειο μεσα απο αρχεια excel ....

για ποιό λόγο να φτιάχνει κάποιος ένα πρόγραμμα, μια εφαρμογή και στο τέλος να παίρνει λιγότερα λεφτά απο τον τελικό χρήστη που θα το χρησιμοποιείσει....

ποιό είναι το κίνητρο του εργοδότη για να κάνει τον εργαζόμενο να συνεχίσει τη δουλειά του και να αγαπήσει αυτό που κάνει για την εταιρεια........;


 

 

Πάλι καλά είσα εγώ είμαι σταθερά τριψήφιος.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου ο μισθός μου αγγίζει το ποσό των 1300 ευρω..... είναι κατα 100 ευρω μεγαλύτερος απο το μισθό της καθαρίστριας....
και κατα 400 € λιγότερος απο τον δακτυλογραφω "λογιστη" που κραταει το ταμειο μεσα απο αρχεια excel ....

Σε προηγούμενο post έγραψα για μισθούς στο περίπου που υπάρχουν στην αγορά και οι πιο πολύ με κοροιδεύατε ότι δεν υπάρχουν. Πόσα παίρνει ο λογιστής τους που δουλεύει excel? μήπως περισσότερα απο όσα έγραψα? Παιδιά μη κοροιδευόμαστε. Το σκέτο ΙΤ δεν πληρώνεται γιατί δεν υπάρχει η μεγάλη ανάγκη. Δεν υπάρχουν μεγάλες εταιρείες, Θεσσαλονίκη τουλάχιστον , που να μπορέσουν να υποστηρίξουν τόσους τεχνικούς και τα νούμερα που πρέπει να πληρωθούν. Το σύνηθες είναι μια εταιρεία πληροφορικής να πωλεί μια εμπορική εφαρμογή και πακέτο δίνει το νέο server, τα pc που συνήθως δεν ξεπερνάνε τα 5 και στήνει ένα domain το οποίο βασίζεται στις γνώσεις του τεχνικού. Απο κει και πέρα αυτές οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να επενδύσουν παραπάνω σε χρήματα για το ΙΤ κομμάτι οπότε το κέρδος πλέον υπάρχει μόνο απο τις release της εμπορικής εφαρμογής και ότι απορρέει απο αυτες. Γιαυτό το λόγο μπορείς να κερδίσεις περισσότερα χρήματα γνωρίζοντας εμπορολογιστικά, τηλεφωνικά κέντρα, πωλήσεις και γενικότερα ότι ξεφεύγει απο το καθαρό κομμάτι του ΙΤ. Όλα τα μεγάλα μαγαζιά είναι Αθήνα. Για 6 χρόνια δούλευα σε εταιρείες που ήταν υποκαταστήματα Αθηνών. Οι απλοί τεχνικοί τους έπερναν τα διπλά σχεδόν στο startup απο ότι εμείς εδω πάνω. Αυτό ισχύει και στην εταιρεία που δουλεύω και τώρα.

Στη συγκέντρωση του autoexec ο blackman είπε 2 κορυφαίες ατάκες που μάλλον δε τις δώσαμε τη πρέπον σημασία. 1ο ότι πλέον έχει μόνο προσωπική ζωή. 2ο ότι τα πράματα κυλούν ήσυχα και χωρίς προβλήματα. Ας μας πει αν θέλει πόσα έπαιρνε πριν για να τρέχει όλη μέρα και πόσα τώρα που "κάθεται". "Κάθετε" σε σχέση με αυτό που έκανε έτσι?

LiveEveryDay η θέση που κατέχεις σε μια άλλη μεγαλύτερη εταιρεία μπορεί να πληρωθεί εως και τα διπλά. Ανάλογα το μέγεθος της εταιρείας και πόσο καλά θα πουλήσεις το τομάρι σου [;)].

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου ο μισθός μου αγγίζει το ποσό των 1300 ευρω..... είναι κατα 100 ευρω μεγαλύτερος απο το μισθό της καθαρίστριας....

και κατα 400 € λιγότερος απο τον δακτυλογραφω "λογιστη" που κραταει το ταμειο μεσα απο αρχεια excel ....

 

Σε προηγούμενο post έγραψα για μισθούς στο περίπου που υπάρχουν στην αγορά και οι πιο πολύ με κοροιδεύατε ότι δεν υπάρχουν. Πόσα παίρνει ο λογιστής τους που δουλεύει excel? μήπως περισσότερα απο όσα έγραψα? Παιδιά μη κοροιδευόμαστε. Το σκέτο ΙΤ δεν πληρώνεται γιατί δεν υπάρχει η μεγάλη ανάγκη. Δεν υπάρχουν μεγάλες εταιρείες, Θεσσαλονίκη τουλάχιστον , που να μπορέσουν να υποστηρίξουν τόσους τεχνικούς και τα νούμερα που πρέπει να πληρωθούν. Το σύνηθες είναι μια εταιρεία πληροφορικής να πωλεί μια εμπορική εφαρμογή και πακέτο δίνει το νέο server, τα pc που συνήθως δεν ξεπερνάνε τα 5 και στήνει ένα domain το οποίο βασίζεται στις γνώσεις του τεχνικού. Απο κει και πέρα αυτές οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να επενδύσουν παραπάνω σε χρήματα για το ΙΤ κομμάτι οπότε το κέρδος πλέον υπάρχει μόνο απο τις release της εμπορικής εφαρμογής και ότι απορρέει απο αυτες. Γιαυτό το λόγο μπορείς να κερδίσεις περισσότερα χρήματα γνωρίζοντας εμπορολογιστικά, τηλεφωνικά κέντρα, πωλήσεις και γενικότερα ότι ξεφεύγει απο το καθαρό κομμάτι του ΙΤ. Όλα τα μεγάλα μαγαζιά είναι Αθήνα. Για 6 χρόνια δούλευα σε εταιρείες που ήταν υποκαταστήματα Αθηνών. Οι απλοί τεχνικοί τους έπερναν τα διπλά σχεδόν στο startup απο ότι εμείς εδω πάνω. Αυτό ισχύει και στην εταιρεία που δουλεύω και τώρα.

Στη συγκέντρωση του autoexec ο blackman είπε 2 κορυφαίες ατάκες που μάλλον δε τις δώσαμε τη πρέπον σημασία. 1ο ότι πλέον έχει μόνο προσωπική ζωή. 2ο ότι τα πράματα κυλούν ήσυχα και χωρίς προβλήματα. Ας μας πει αν θέλει πόσα έπαιρνε πριν για να τρέχει όλη μέρα και πόσα τώρα που "κάθεται". "Κάθετε" σε σχέση με αυτό που έκανε έτσι?

LiveEveryDay η θέση που κατέχεις σε μια άλλη μεγαλύτερη εταιρεία μπορεί να πληρωθεί εως και τα διπλά. Ανάλογα το μέγεθος της εταιρείας και πόσο καλά θα πουλήσεις το τομάρι σου [;)].

 

και για να μιλάμε πάντα αντικειμενικά , 2000€ για τα λογιστικά excel 1700 ,ο άλλος για την κοπεί τιμολογίων μέσα από το κεφάλαιο στα 1600€ και φυσικά δε μπορείτε να φανταστείτε την αντίδραση τους όταν τους έκανα χρήστες με user/pass για να μπαίνουν στην εφαρμογή του κεφαλαίου .... "Δε μπορούμε να βάζουμε συνέχεια κωδικό....καθυστερούμε!!! που να θυμόμαστε τόσους κωδικούς......"

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Πόσα χρόνια έχει εμπειρία και πόσα στην εταιρία ο 2000? Και τι σπούδασε. Και πόσα εσύ. ΑΝ έχεις περισσότερα χρόνια και είσαι πιο μεγάλος τότε έχουμε πρόβλημα. Φυσικά μπορεί να ασκεί και άλλα καθήκοντα που η ετιαρία θεωρεί πιο υπεύθυνα. π.χ. Νόμιμος εκπρόσωπος κλπ.

Το αποκλείω να είναι νέος

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου ο μισθός μου αγγίζει το ποσό των 1300 ευρω..... είναι κατα 100 ευρω μεγαλύτερος απο το μισθό της καθαρίστριας....
και κατα 400 € λιγότερος απο τον δακτυλογραφω "λογιστη" που κραταει το ταμειο μεσα απο αρχεια excel ....

Στη συγκέντρωση του autoexec ο blackman είπε 2 κορυφαίες ατάκες που μάλλον δε τις δώσαμε τη πρέπον σημασία. 1ο ότι πλέον έχει μόνο προσωπική ζωή. 2ο ότι τα πράματα κυλούν ήσυχα και χωρίς προβλήματα. Ας μας πει αν θέλει πόσα έπαιρνε πριν για να τρέχει όλη μέρα και πόσα τώρα που "κάθεται". "Κάθετε" σε σχέση με αυτό που έκανε έτσι?

φίλε Απόστολε απλά να σημειώσω ότι είπα ότι πλέον έχω ΚΑΙ προσωπική ζωή και ότι δεν δουλεύω 24/7. Η αλήθεια είναι ότι στην συγκεκριμένη εταιρεία ξεκίνησα με 650€ για all around έχοντας πτυχίο, σχετική εμπειρία σε server administration, 4 χρόνια προυπηρεσία και περίμενα το μεταπτυχιακό μου για να το έχω στο χέρι. Στην πορεία και μέσα από δουλειά και σωστή προβολή αυτής της δουλειά...με πολύ διάβασμα...αντίστοιχες πιστοποιήσεις και φυσικά έχοντας κάποια στιγμή τον πρώτο χρόνο δουλειάς και το μεταπτυχιακό στο χέρι... μου δόθηκε η κεφαλή του τμήματος και σχεδόν τριπλασίασα τον μισθό μου σε 4 χρόνια μέσα και με το σκεπτικό ότι πέρυσι δεν δόθηκε καμία αύξηση λόγο της κρίσης και θεμάτων ρευστότητας. Φυσικά όλα αυτά εφόσον η εταιρεία μου προσφέρει καλό περιβάλλον εργασίας και εμείς σαν τμήμα από πλευράς μας προσπαθούμε προσφέρουμε ότι καλύτερο στην εταιρεία μας. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν έβλεπα ανταπόκριση από την εταιρεία θα έκανα αυτό που λέει ο Κλαδάκης... θα έπερνα εμπειρίες και θα έφευγα...τώρα απλά χτίζω πάνω σε αυτό που έχω καταφέρει μέχρι στιγμής.

Να σημειώσω όμως και κάτι σημαντικό...έχω όλα αυτά που είπα γιατί είχα και έχω καταπληκτική συνεργασία με τα παιδιά που έχω στο τμήμα...καθώς αν θέλουμε να λέμε την αλήθεια αν στην ομάδα σου έχεις κάποιον που δεν συνεργάζετε...αν δεν καταφέρεις να τον βάλεις στο κλίμα αυτό θα κάνει κακό σε όλους.

Link to comment
Share on other sites

Οι μισθοι που αναφερονται σε συναρτηση με την γνωση που υπαρχει απο πισω ειναι πραγματικα τραγικοι...

Επισης IT Generalist...δηλαδη το παιδι για ολες τις δουλειες...απιστευτο... Τελικα το Ελληνικο φιλοτιμο εκμεταλευετε απο τους επιχειρηματιες....

 

 

Το προβλημα ξεκιναει απο εμας του ιδιους του επαγγελματιες της πληροφορικης...γιατι στα πρωτα χρονια ηταν one man show.. δεν ισχυει αυτο εδω και χρονια..

Δεν υπαρχει σε αλλο κλαδο αυτο...στις κατασκευες εισαι ειτε μηχανικος ειτε αρχιτεκτονας ειτε ηλεκτρολογος ειτε υδραυλικος ειτε ελαιοχρωματιστης...

Στην πληροφορικη στην Ελλαδα εχουμε καταντησει να ειμαστε (αλλα και οι επιχειρησεις να ζητανε) Αρχιτεκτονα , με πτυχιο Πολιτικου μηχανικου, ο οποιος να ξερεις να περνα καλωδια ρευματος και σωληνες νερου και αν δε του κανει κοπο να ριχνει και κανα βαψιμο... Ε δε γινετε...Ετσι δε χτιζεις...μερεμετια κανεις...

 

Επισης να σημειωσω οτι μετα απο αρκετα χρονια στο κλαδο εχω καταληξει οτι το πτυχιο και το μεταπτυχιακο λιγο μετρανε για εναν καλο admin... Το ιδιο πιστευει και η ΕΕ. Σε θεσεις για admins δεν ειναι απαραιτητο το πτυχιο, αλλα μετραει πολυ μια πιστοποιηση...(Εδω να σημειωσω τον μεγαλο ανταγωνισμο που εχουμε απο τους πρωην ανατολικους που ειναι διαβασμενοι με 1000 πιστοποιητικα ο καθενας....) Οι μισθοι της ΕΕ ειναι διπλασιοι και τριπλασιοι σε ΙΤ

Πολυ περισσοτερο εδω στην Αγγλια... βεβαια εδω δεν πεζει ξερω και αυτο και αυτο και το αλλο. Ξερω ενα αλλα το ξερω απο την καλη και απο την αναποδη...

 

Να παρω ομως και την αλλη πλευρα...εχουμε τοση πολυπλευρη γνωση ως Ελληνες IT και με αρκετα χαμηλο κοστος εργασιας και ομως δεν εχουμε καταφερει να το πουλησουμε αυτο στην υπολοιπη Ευρωπη..Γιατι?

Γιατι ενω ξερουμε τοσα, και κοστιζουμε λιγοτερο δεν εχουμε πελατες σε ολη την Ευρωπη και κοιταμε μονο την αυλη μας?

Μηπως δεν εχουμε καλο marketing η μηπως το να εισαι απλα καλος admin δεν φτανει και θελει και αλλα πραματα.. λεξεις απαγορευμενες στις Ελληνικες επιχειρησεις..."πλανο", "προυπολογισμος" κοκ

 

Μερικες σκεψεις απλα απο εναν ΝεοΜεταναστη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Πόσα χρόνια έχει εμπειρία και πόσα στην εταιρία ο 2000? Και τι σπούδασε. Και πόσα εσύ. ΑΝ έχεις περισσότερα χρόνια και είσαι πιο μεγάλος τότε έχουμε πρόβλημα. Φυσικά μπορεί να ασκεί και άλλα καθήκοντα που η ετιαρία θεωρεί πιο υπεύθυνα. π.χ. Νόμιμος εκπρόσωπος κλπ.

Το αποκλείω να είναι νέος

 

Είναι ένα χρόνο περισσότερο απο εμένα , δεν υπάρχει πτυχείο και κάνει αυτό ακριβός και μόνο που ανέφερα και πριν..........

 

Link to comment
Share on other sites

το συγκεκριμένο είναι ένα τραγικό συμβάν που συναντιέται κάθε τόσο σε ελληνικές επιχειρήσεις....

 

από την άλλη αυτό που λέει ο orion είναι κάτι που έχω πει και εγώ...τα θέματα marketing, budgeting, project planning, resource allocating κλπ είναι γνώσεις που οι περισσότεροι στον τομέα μας δεν έχουν...έχουν μόνο εκείνοι που έχουν την σχετική πανεπιστημιακή εκπαίδευση...συνεπώς και εκείνοι με τις περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν σε αυτό το πλάνο που αναφέρεις...

 

όμως, όπως θα δεις και από εδω μέσα...πολλά παιδιά που ασχολούνται με τον χώρο...δεν έχουν σπουδάσει σε ανώτατη εκπαίδευση, αλλά έχουν κάποιο πτυχίο από κάποιο ΙΕΚ και ύστερα από αυτό πιστοποιήσεις πάνω στον χώρο. Φυσικά δεν θέλω να μειώσω κανέναν...γιατί οι παραπάνω έχουν αποκτήσει τρομερή γνώση του αντικειμένου, αλλά δυστυχώς η γνώση τους σε άλλους τομείς είναι απλά ελειπής...

 

και αυτό είναι που πληρώνουμε τώρα...γιατί πιο πριν ερχόνταν ο μπαρμπα μήτσος που είχε PC σπίτι και έκανε υποστήριξη σε εταιρείες και έκανε την δουλειά με τα μισά από τους πραγματικούς επαγγελματίες...

 

έχω φίλο που δούλευε ως διευθυντής μηχανογράφησης γνωστής εφημερίδας, ο οποίος δεν είχε τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και οι γνώσεις του ήταν αρκετές στο θέμα...αλλά στην πορία κατάλαβα ότι ήταν ελειπής ή λάθος...παρόλα αυτά την δουλειά του την έκανε. Κάποια στιγμή μιλούσαμε και του έλεγα για την δίψα που έχω για να πέρνω πτυχία...τίτλους και πιστοποιήσεις...και μου λέει την ατάκα... "σώπα ρε...αφού τα ξέρεις...ξέρεις τι πιστοποιήσεις φτιάχνει το photoshop" και έμεινα...

 

και του λέω..."είσαι τραγικός και αντιεπαγγελματίας...και κάνεις κακό και σε όλους εμάς με τον τρόπο σκέψης σου"

 

το παραπάνω είναι χαρακτηριστικό αρκετών του χώρου...και δυστυχώς εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό...

 

οι πελάτες και οι εταιρείες βλέπουν το λάθος τους όταν είναι αργά...και εφόσον έχουν σκάσει 500 προβλήματα...ή επειδή δεν ξέρουν ότι έσκασε πρόβλημα γιατί αυτός που τους υποστηρίζει δεν είναι επαγγελματίας αλλά μπακάλης του ΙΤ, και του ξαναζητάνε...και τον ξαναπληρώνουν για να φτιάξει το πρόβλημα που ο ίδιος δημιουργησε.

 

τι να λέμε τώρα...

 

εγώ πάντως στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχω την λύση του εξωτερικού...γιατί και η μιζέρια κουράζει και τους πιο αισιόδοξους ανθρώπους, όπως είμαι εγώ...

Link to comment
Share on other sites

Είναι ένα χρόνο περισσότερο απο εμένα , δεν υπάρχει πτυχείο και κάνει αυτό ακριβός και μόνο που ανέφερα και πριν..........

 

Φίλε μου θα στο πω πολυ απλά ...μην το ψάχνεις.

Δυστυχώς είναι η χειρότερη περίοδος για να κάνεις κάτι δραστικό οπότε χρειάζεται υπομονή.

Προσωπική μου συμβουλή επειδή η εκδίκηση είναι ενα πιατο που σερβίρεται κρύο και επειδή έχεις ρίξει πολύ δουλειά την οποία δεν στην αναγνωρίζουν και ούτε πρόκειται .... τεκμηρίωσε και αύξησε τις γνώσεις σου όσο πάει,"κλείδωσε" τα πάντα απο'οτι έχεις κάνει σε προγραμματισμό...κάντα compile και ο Source κώδικας μόνο στα χέρια σου...ότι σου ζητήθηκε να κάνεις το έκανες ,δουλεύει ,τέρμα ....αμα είναι ας το κάνει ο λογιστής και ο κάθε λογιστής decompile....στο κάτω κάτω της γραφής με τόσα λεφτά θα πρέπει να ξέρει :)

Έτσι πρώτα ο θεός όταν ξανανοίξουν οι δουλειές μια ωραία πρωϊα τους ανακοινώνεις ότι φεύγεις και άστους να κουρεύονται....και όταν κάποτε έρθει ή ωρα να κάνουν κάποια αλλαγή στο έργο σου κοπάνα τους για όλα τα χρόνια....

Κάποιοι θα με πουν αντιεπαγγελματία* αλλά ακόμα και σε επίπεδο "παιδιού" στο IT Σκεφτείτε το εξής.

Στην επιχείρηση όλοι εξαρτιουνται απο τον ΙΤ....ο ΙΤ δεν εξαρτάται απο κανένα οπότε γιατι να είναι τοσο υποτιμημένος.

Επίσης βάλτε και αυτό στην εξίσωση:Ο ΙΤ είναι Αυτος που πρεπει να μπορει τα κάνει όλα ,να τα ξερει όλα,να έχει την ευθύνη για όλα και για όλους και φυσικά οταν πάει στο σπιτάκι του πρέπει και να φάει το υπόλοιπο της ημέρας του για να μάθει,να καταλάβει να εφαρμόσει.....ενώ όλοι οι υπόλοιποι πάνε σπίτι του και αρντάν...αντε κανένας πολύ ψαρωμένος διευθυντής να ζορίσει για κανα 15λεπτο το μυαλό του.

 

* Σημείωση : Επειδή πολύ θα μπερδευτουν δεν υπονόησα σε καμμία περίπτωση ότι φεύγεις και δεν δουλεύουν όλα άψογα όπως ακριβως πρέπει να είναι (μαμουνιες και βλακείες είναι για παιδάκια) αλλά απο την άλλη πληρώθηκες για μια εργασία την διεκπεραίωσες ,αλλά ο κώδικας είναι δικός σου,ευχαριστώς να τους πεις σε ποιο .dll είναι το function που ψάχνουν αλλα απο εκεί και πέρα όπως πληρωνουν το ERP χρυσάφι έτσι θα πρεπει να μάθουν να πληρώνουν και την δικιά μας προσωπική εργασία είτε έιναι μια πλήρης εφαρμογής είτε ενα απλό Update query που για να γινόταν χειροκίνητα θα ήθελε 10 "στελέχη" να δουλέυουν μέρα-νύχτα για εβδομάδες.

Link to comment
Share on other sites

το συγκεκριμένο είναι ένα τραγικό συμβάν που συναντιέται κάθε τόσο σε ελληνικές επιχειρήσεις.... από την άλλη αυτό που λέει ο orion είναι κάτι που έχω πει και εγώ...τα θέματα marketing, budgeting, project planning, resource allocating κλπ είναι γνώσεις που οι περισσότεροι στον τομέα μας δεν έχουν...έχουν μόνο εκείνοι που έχουν την σχετική πανεπιστημιακή εκπαίδευση...συνεπώς και εκείνοι με τις περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν σε αυτό το πλάνο που αναφέρεις...

Νομίζω ότι συγκρίνουμε 2 διαφορετικούς τύπους ανθρώπων. Έχουμε μάθει σαν τεχνικοί να συμπεριφερόμαστε σαν τεχνικοί. Να λύνουμε προβλήματα και να ξενυχτάμε κάνοντας "lab για να χαιρόμαστε μεταξύ μας"( φράση κλεμένη απο τον Κλαδάκη). Μπορεί να είμαστε πολύ καλοί σε αυτό που κάνουμε και ίσως πολύ καλύτεροι απο ανθρώπους με διδακτορικά και ένα κάρο πτυχία.ΑΛΛΑ! στη δουλειά μας. Μετά απο 5 χρόνια που ασχολούμαι εκτός της τεχνικής δουλειάς με διαχείρηση προσωπικού(προσλήψεις,απολύσεις,μισθοδοσία,αλλαγή πόστου),πωλήσεις ανακάλυψα το εξής. Ότι όση εμπειρία έχω αποκτήσει με τα χρόνια για συμπεριφορές και τρόπους συνέντευξης και αξιόλογησης θα μπορούσα πολύ απλά να διαβάσω τα βιβλία της κοπέλας μου που είναι στο τμήμα Διοίκησης επιχειρήσεων.  Έτσι μέσα σε λίγες μέρες θα μπορούσα να κατανοήσω όλα αυτά που με κόπο ανακάλυψα σε όλα αυτά τα χρόνια. Η θέση του στήνω servers δεν πληρώνεται και νομίζω ότι όλοι το έχουμε βιώσει αυτό. Η δουλειά μας είναι κοπιαστική, δεν πληρώνεται και για να πάμε σε μια άλλη θέση έχουμε να αντιμετωπίσουμε ανθρώπους οι οποίοι θεωρητικά έχουν διαβάσει αυτά που εμεις θα αντιμετωπίσουμε. Είναι δύσκολοι αντίπαλοι σε υψιλά υστάμενες θέσεις, έχουν μάθει να μην δουλεύουν και να κάνουν άλλοι τη δουλειά. Εμείς δηλαδή. Μας κακοφαίνεται που ενώ δεν ξέρουν τι είναι το δίκτυο μας στήνουν στον τοίχο και μας ρωτάνε "Γιατί δεν δουλεύει?". Λες και αμα τους απαντήσεις θα καταλάβουν. Ναι, παίρνουν παραπάνω.

Απο την άλλη ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουμε και εμείς οι ίδιοι. Ένας λογιστής τελειώνει το ΤΕΙ και ζητάει 1000 ευρώ όταν εμείς πουλάμε το κορμί μας για 50 ευρω. Έχει και σαν στόχο να ανοίξει δικό του λογιστικό γραφείο και να τα οικονομάει. Εμείς πουλάμε τσαμπα web sites,τσαμπα δίκτυα, τσάμπα τηλεφωνικά κέντρα και όλοι έχουν μάθει να μην πληρώνουν και να απαιτούν. Μια ιστοσελίδα κάνει 50 ευρω, εσύ για το webshop γιατί ζητάς 1500? Αυτο μας έχει φέρει εδώ που είμαστε. Όχι ρε φίλε. Μάθε να φτιάχνεις σελίδες και φτιάξτες μόνος σου. Θες τσάμπα τηλεφωνικό κέντρο. Κατέβασε το asterisk και να δω πόσο μάγκας είσαι. Δίκτυο θέλεις. Μπες στο google βρες ένα rack, πάνε στο Practiker πάρε καλώδια, rj45 βύσματα, ενα κοφτάκι και μια πρέσα και ξεκίνα. Δεν είναι δύσκολο. Βγαίνει ο ΙΕΚ,ΤΕΙ βρίσκει 5-6 πελάτες που τους κάνει όλες τις δουλειές και μετά απο λίγο καιρό είται δε προλαβαίνει και τους παρατάει είτε απλα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στης ανάγκες των πελατών του. Μετά αυτός ο πελάτης έρχεται σε σένα και του λες. Φιλαράκι όλα τα προβλήματα που έχεις κοστίζουν τόσο? Μπα σου λέει. Ο άλλος μου τα έκανε τσάμπα. Άντε βγάλε άκρη. Πέρα απο της άλλες εταιρείες που έχουμε να ανταγωνιστούμε, έχουμε και τους δικούς μας που καταστρέφουν το χώρο. Σήμερα ο καθένας ξέρει απο υπολογιστές και έχει μαύρη ζώνη στα κομπιούτερ.

Δε ξέρω στο μέλλον τι πρόκειται να γίνει αλλά για επανέρθουμε στο αρχικό ποστ, ο στήνω server στη Θεσσαλονίκη αμοίβεται με 700-900 ευρώ και πιθανότατα έχει γνώσεις που δε φανταζόμαστε και στην Αθήνα 1000-1200. Κάντε κάτι άλλο. Ο admin δεν είναι για αυτή τη χώρα. Ο generalize ΙΤ που τον ονόμασε ο Blackman αξίζει κάτι παραπάνω. Ο δεν ξέρω τίποτα αλλα διαχειρίζομαι προσωπικό και project ή είμαι λογιστής, πωλητής  αμοίβεται ικανοποιητικά. Πληρώνεται για τις υπηρεσίες του και όχι για τις γνώσεις του. Άλλωστε είμαστε μια χώρα που δεν παράγει τίποτα άλλο εκτός απο λαμόγια και οικονομικούς διευθυντές. Η δουλειά δεν πληρώνεται. Η υπηρεσία όμως? Προσφέρεται χαμόγελο, γραβάτες και υπηρεσία. Θα σας πληρώσουν. Αν πάτε με φόρμα εργασίας την πατήσατε.

Πάντως blackman δεν μπορείς να πεις. Βγάλαμε τα εσώψυχα μας και ότι μας έτρωγε τόσα χρόνια. Δυστυχώς ξεκινήσαμε με όνειρα και αισιοδοξία. Μάθαμε και υλοποιήσαμε πράγματα που κάποιοι τα άκουγαν και τρώμαζαν. Μεγαλώσαμε οι περισσότεροι μαζί με τις επιχειρήσεις. Τελικά λέμε στους άλλουν να ασχοληθούν με κάτι άλλο. Ακόμα θυμάμαι όταν πίσω απο μια πόρτα χειρουργίου στο ΑΧΕΠΑ βγήκε ένας γνωστος καρδιοχειρούργος και με είδε σκαρφαλωμένο σε ένα rack να τερματίζω οπτικές ίνες(ίνε το πορτοκαλί που κεντρίζει το ενδιαφέρων),utp καλώδια και να βάζω swith. Με ρώτησε απορρημένος "Πως βγάζεις άκρη με όλα αυτά τα καλώδια? Χαρά στο κουράγιο σου ". Αν μου το ξαναρωτούσε σήμερα θα τον κρέμαγα με το patch cord απο το rack.

Link to comment
Share on other sites

 Share


×
×
  • Create New...