Jump to content

Προβλήματα UTF-8 e-Mails με Outlook 2007


Frontier
 Share

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλη την παρέα,

 

Έχω μια εγκατάσταση Exchange Server 2003 ο οποίος παίζει τόσο με Outlook 2003 όσο και με Outlook 2007 PCs.

Στο Outlook 2007, όταν παραλαμβάνει ο χρήστης ένα μήνυμα το οποίο προέρχεται από άλλο υπολογιστή - εντός ή εκτός domain - με κωδικοποίηση UTF8, εμφανίζεται είτε με αλαμπουρνέζικους χαρακτήρες στη θέση των Ελληνικών, είτε με κενά στη θέση τους. Το ίδιο ακριβώς μήνυμα εμφανίζεται κανονικά στο Outlook 2003.

 

Σε σχέση με το παραπάνω πρόβλημα, παρατήρησα το εξής: τόσο το Outlook 2003 όσο και το 2007 εμφανίζουν ένα παραθυράκι προεπισκόπισης στο κάτω δεξί μέρος της οθόνης, όταν το Outlook παραλαμβάνει μηνύματα και το κυρίως του παράθυρο είναι ελαχιστοποιημένο. Και στις δύο εκδόσεις του Outlook το συγκεκριμένο μήνυμα εμφανίζεται κανονικά - όσον αφορά τα Ελληνικά - στο παραθυράκι, αλλά στο κυρίως παράθυρο προεπισκόπισης όχι.

 

Έχει αντιμετωπίσει κανείς αυτό το πρόβλημα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αυτό το άρθρο περιγράφει τη λογική που χρησιμοποιεί το Outlook 2007, για να προσδιορίσει τον τύπο κωδικοποίησης που θα εφαρμόσει στο κύριο σώμα μηνύματος απλού κειμένου που αποστέλλεται στο Internet (μεταξύ των επιλογών "Τύπου Base 64" (Base 64), "Εκτυπώσιμη" (Quoted-Printable) και "Χωρίς κωδικοποίηση" (No Encoding)). Το Microsoft Outlook 2007, του οποίου οι παράμετροι έχουν ρυθμιστεί με την επιλογή "Μόνο αλληλογραφία Internet" (Internet Mail Only) (<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />IMO), σας παρέχει τη δυνατότητα να επιλέξετε ποια μορφή κωδικοποίησης θα εφαρμοστεί σε όλα τα μηνύματα που αποστέλλονται στο Internet. Το Outlook 2007, του οποίου οι παράμετροι έχουν ρυθμιστεί με την επιλογή "Εταιρεία ή ομάδα εργασίας" (Corporate or Workgroup) (CW), δεν σας παρέχει τέτοια δυνατότητα και η κωδικοποίηση που θα χρησιμοποιηθεί επιλέγεται από την υπηρεσία μεταφοράς. Κάθε έκδοση γλώσσας του Microsoft Office 2007 έχει διαφορετικές προεπιλεγμένες ρυθμίσεις για καταστάσεις στις οποίες το Outlook είναι δυνατό να ελέγξει την κωδικοποίηση (για παράδειγμα, όταν ο Exchange δεν είναι ο διακομιστής). Στην αγγλική έκδοση γλώσσας του Office 2007 έχει οριστεί ως προεπιλογή να μην γίνεται καμία κωδικοποίηση του κειμένου, διότι τα αγγλικά κείμενα δεν περιέχουν χαρακτήρες των 8 bit. Ωστόσο, στην ιαπωνική έκδοση γλώσσας έχει οριστεί ως προεπιλογή να γίνεται κωδικοποίηση με χρήση της κωδικοποίησης τύπου Base 64, επειδή τα ιαπωνικά κείμενα μοιάζουν πάρα πολύ με δυαδικά δεδομένα και η πιο συμπυκνωμένη κωδικοποίηση για τα δυαδικά δεδομένα είναι η κωδικοποίηση τύπου Base 64.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

How Outlook applies encoding to plain text e-mail messages
http://support.microsoft.com/kb/278134/en-us

 

Το παρόν ισχύει και για το Outlook 2007

 

Configure automatic message encoding options in Outlook 2007
http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc179149.aspx

 

[;)]

Link to comment
Share on other sites

Α φιλενάδα εσύ το πήρες πατριωτικά το ζήτημα. Δεν προλαβαίνει να γράψει κάποιος κάτι και αμέσως απαντάς!!!

Ποια είσαι? Η Δομή είσαι???

Χα χα!!! Καλώς ήλθες πάντος στο Autoexec. Ελπίζω να μας δείνεις τα φώτα σου συχνά.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Δυστυχώς τα παραπάνω τα έχω εφαρμόσει εδώ και καιρό και δεν υπάρχει καμία βελτίωση.

 

Έχω αρχίσει να υποψιάζομαι ότι είναι κάποια ασυμβατότητα μεταξύ του Outlook 2007 (EN) SP1 που χρησιμοποιώ και του mail server μου, η οποία δεν επηρεάζεται από οποιαδήποτε αλλαγή στις ρυθμίσεις κωδικοποίησης.

 

Link to comment
Share on other sites

Όταν προσπαθείτε να προβάλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Microsoft Outlook σε περιβάλλον Microsoft Exchange Server 2003, το σώμα του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι αλλοιωμένο. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να προκύψει, εάν ισχύουν οι ακόλουθες συνθήκες:

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Η κεφαλίδα τομέα και τον τομέα του το σώμα του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι σε διαφορετικά σύνολα χαρακτήρων.

Τα διάφορα σύνολα χαρακτήρων που δεν ανήκουν στην ίδια γλωσσική ομάδα.

 

 Δείτε το ακόλουθο άρθρο:

 

The body of an e-mail message is garbled when the message is viewed in Outlook in an Exchange Server 2003 organization

http://support.microsoft.com/kb/916299

 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...