Jump to content

2,5% αύξηση σε δαπάνες για την Πληροφορική στην Ελλάδα το 2009


Recommended Posts

σύμφωνα με την IDC:

Ελλάδα
Στην Ελλάδα, ρυθμό ανάπτυξης που δε θα ξεπεράσει το 2,5% αναμένεται να παρουσιάσουν φέτος οι δαπάνες Πληροφορικής. Σύμφωνα με την IDC, το 2008 οι δαπάνες στην ελληνική αγορά Πληροφορικής διαμορφώθηκαν σε περίπου $3,4 δις, δηλαδή περί τα € 2,58 δις και για εφέτος θα αυξηθούν από 1,5% έως 2,5% φθάνοντας στα περίπου $3,5 δις, δηλαδή περί τα €2,66 εκατ.

Η αγορά Λογισμικού αναμένεται να παρουσιάσει μεγαλύτερη ανάπτυξη συγκριτικά με άλλους επιμέρους κλάδους της Πληροφορικής, με ρυθμό από 3% έως 5,5% με βάση τα πιο αισιόδοξα σενάρια. Ο τομέας των Υπηρεσιών Πληροφορικής αναμένεται να παρουσιάσει ανάπτυξη από 2% έως 2,5%. Μεγαλύτερη ανάπτυξη, η οποία θα πλησιάσει το 4%, προβλέπει η IDC για την ελληνική αγορά Πληροφορικής την επόμενη χρονιά αλλά και το 2011.

Οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να επενδύουν στην Πληροφορική, προχωρώντας όμως μόνο στις απαραίτητες αναβαθμίσεις και προμήθειες, καθώς μεταφέρουν τα σχέδια για μεγαλύτερες επενδύσεις για την επόμενη χρονιά ή και το 2011. Αναφορικά με την αγορά των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στον τομέα των σταθερών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών θα υπάρξει συρρίκνωση, ενώ ο τομέας των φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών συνεχίζει να αναπτύσσεται με αρκετά υψηλούς ρυθμούς λόγω της υψηλής ζήτησης από πλευράς καταναλωτών αλλά και επιχειρήσεων.

περισσότερα εδώ

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...