Jump to content

exchange 2007 & mailboxes pst.


eragon
 Share

Recommended Posts

να ρωτησω ωρε παλικαρια τα φωτα σας..

εχουμε εναν exchange 2007 και εχουμε περασει migration to active directory - χρηστες ,  θελουμε να περασουμε to καθε mailbox σε καθε χρηστη το οποιο ειναι pst μορφη αποθηκευμενο τοπικα σε καθε client. Δεν υπαρχει προεγκατεστημενος exchange 2003.Υπαρχει καποιος τροπος να γινει αυτο????  

Link to comment
Share on other sites

Να υποθέσω ότι ήδη ο κάθε χρήστης έχει Outlook και e-mails τοπικά στο μηχάνημά του? Ένας απλός τρόπος είναι να συνδεθεί το Outlook και ο χρήστης με τον Exchange και απλά να μεταφέρεις από το Personal Folder όλα τα mail στο mailbox στον Exchange, κάνοντας δηλαδή όλη τη δουλειά μέσα από το κάθε Outlook. Το έχω δοκιμάσει σε εγκαταστάσεις και παίζει απροβλημάτιστα.

Link to comment
Share on other sites

Την ίδια δουλειά μπορείς να κάνεις χρησιμοποιώντας το εργαλείο exmerge (θα το βρεις εύκολα) που σου δίνει τη δυνατότητα (αφού κοπιάρεις όλα τα pst στον Exchange) να τα εισάγεις στο mailbox store, το καθένα στο αντίστοιχο mailbox του κάθε χρήστη. Λόγω του ότι έχεις Exchange Server 2007 και το exmerge θεωρητικά δεν υποστηρίζεται, μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις την εντολή Import-Mailbox όπως αναφέρεται εδώ: http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb629586.aspx. Να τονίσω ότι και η λύση του Χρήστου είναι απροβλημάτιστη και πιο γρήγορη σε απλά περιβάλλοντα, απλά κουραστική όταν έχεις να το κάνεις για μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες χρήστες. Αν οι χρήστες σου είναι λίγοι, η απλούστερη λύση είναι σαφώς και η γρηγορότερη.

Link to comment
Share on other sites

Ο τρόπος που πρότεινε ο dimitris δεν είναι και τόσο πολύπλοκος για να απογοητευτείς. Είναι λίγο παίδεμα να μαζέψεις τα PST άλλα επειδή το έχω κάνει και εγώ σε αντίστοιχου μεγέθους εταιρεία, ενώ στην αρχή μου φαινόταν βουνό τελικά ήταν απλό.

 

Check την ίδια διαδικασία με καλύτερο "interface": http://msexchangeteam.com/archive/2007/04/13/437745.aspx    

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι πολλοί οι 300 χρήστες, δοκίμασε τα προαναφερθέντα. Δυστυχώς σε ένα περιβάλλον κάποια στιγμή εμφανίζονται τέτοιου είδους ανάγκες. Αλλά θα το κάνεις μια φορά και ξεμπέρδεψες. Τουλάχιστο στο exemerge μπορείς να κάνεις import σε πολλά pst ταυτόχρονα, δεν ξέρω όμως αν μπορείς να κάνεις το ίδιο και με το Import-Mailbox.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...