Jump to content

SharePoint - Help Pages


sian
 Share

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά,

 

θα ήθελα τη βοήθειας σας σχετικά με τη δημιουργία help Pages ( Help Table of Contents) στο SharePoint, ώστε να γίνει πιο ελκυστικό από τους συναδέλφους μου και να μπορώ να τους παρουσίασω τα βασικά συστατικά του.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Η απάντηση στην ερώτηση σου είναι απρόσμενα περίπλοκη. Η μόνη περιγραφή που βρήκα υπάρχει στο CodeProject και εξηγεί πως θα πρέπει να δημιουργήσεις τα κατάλληλα XML και HTM αρχεία, να τα πακετάρεις σε ένα CAB αρχείο και να τα εγκαταστήσεις στο Sharepoint για να ενσωματώσεις το δικό σου περιεχόμενο στο help του Sharepoint. Δεν μπόρεσα να βρω τις αντίστοιχες περιγραφές ούτε στο MOSS SDK ούτε στο WSS SDK. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν η Microsoft θα προτιμούσε να μην χρησιμοποιήσεις κάποιο functionality.

Μπορείς άνετα να πετύχεις το σκοπό σου πάντως χωρίς να καταφύγεις στο ενσωματωμένο help του Sharepoint. Αυτό που χρειάζεσαι από ένα σύστημα help είναι να μπορείς να βάλεις κάπου εύκολα τα διάφορα θέματα, να τα συνδέσεις με διάφορα σημεία του site και να επιτρέψεις στους χρήστες σου να τα βρούν μέσω αναζήτησης. Όλα αυτά μπορείς να τα πετύχεις με το ίδιο το Sharepoint, και μάλιστα καλύτερα από το ίδιο το help του Sharepoint.

Μπορείς άνετα να φτιάξεις ένα document library (π.χ. Help Library) με web pages, doc αρχεία, ακόμα και Flash videos στο οποίο θα βάλεις μία σελίδα ή αρχείο για κάθε topic. Στη βιβλιοθήκη μπορείς να προσθέσεις επιπλέον στήλες για τις κατηγορίες του help, τα διάφορα keywords και ό,τι άλλο metadata θέλεις να χρησιμοποιήσεις για το help, όπως π.χ. τμήμα προς το οποίο απευθύνεται, διαδικασία στην οποία αναφέρεται, κανονισμό που το καλύπτει κλπ. Αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες σου να κάνουν αναζήτηση στο Help Library  χρησιμοποιώντας το search του ίδιου του Sharepoint. Για να μην εμφανίζονται τα περιεχόμενα του help στις κανονικές αναζητήσεις, μπορείς να δημιουργήσεις διαφορετικά search scopes για το κανονικό περιεχόμενο και το help.

Μετά, μπορείς να βάλεις links στις σελίδες του site σου τα οποία θα οδηγούν στις κατάλληλες σελίδες. Τέλος, μπορείς να βάλεις τα URL των κατάλληλων σελίδων στο Help Page URL property κάθε web part. Αν έχεις όρεξη, μπορείς να δημιουργήσεις διαφορετική search page για το help η οποία θα εμφανίζει best bets, suggestions κλπ τα οποία θα έχεις ορίσει εσύ.

Αν έχεις ακόμα μεγαλύτερη όρεξη, μπορείς αντί για document library να φτιάξεις help subsite κάτω από το κυρίως site σου. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, αλλά το navigation θα είναι πολύ καλύτερο και το Sharepoint θα δημιουργήσει διαφορετικό scope αυτόματα.

Link to comment
Share on other sites

Μόλις είδα τη λύση στο CodeProjectp η αλήθεια έιναι ότι πήγα να κλέισω το PC  [:)]

Χίλια ευχαριστώ για την απάντησή σου, και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου επιλέγοντας την λύση των Document Library μιας και προτιμώ να έχω όλο το help συγκεντρωμένο σε ένα σημείο.

Να σαι καλά και πάλι για την πολύτιμη βοήθειά σου. 

Link to comment
Share on other sites

Μόλις είδα τη λύση στο CodeProjectp η αλήθεια έιναι ότι πήγα να κλέισω το PC  [:)]

Υποθέτω γι αυτό και αφαιρέσανε κάθε περιγραφή του από το Sharepoint 2007![:P] Υπήρχε περιγραφή για το Sharepoint 2003 αλλά και ο μηχανισμός ήταν διαφορετικός, και δεν απαιτούσε τα CAB και τα special deployments.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...