Jump to content

Προτάσεις βιβλίων προετοιμασίας MCITP server administrator


 Share

Recommended Posts

  • 1 month later...

Με καθυστέρηση ένα μήνα περίπου αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ , έχω να προτείνω την σειρά της Sybex.

Είχα πάρει παλιότερα απο αυτούς ένα βιβλίο για MCSE και μου φάνηκε πιο εύκολο στο διάβασμα απ'ότι της MS Press.

Αλλά αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό, ότι βολεύει στον καθένα.

http://www.amazon.com/MCITP-Windows-Server-Administrator-Certification/dp/0470343443/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1238174514&sr=1-1

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση.

Όσο αναφορά τα βιβλία, αγόρασα τελικά την σειρά της Microsoft και είμαι στο 3ο κεφάλαιο του 642. Οι εντυπώσεις μου.....νομίζω όπως είπες και εσύ ότι της Sybex είναι πιο ευκολοδιάβαστα (αν και μέχρι τώρα έχω διαβάσει μόνο ενάμιση βιβλίο από Sybex και πιο πολλά από MS).

Γιατί πήρα τελικά MS? Γιατί νομίζω και ίσως κάνω και λάθος βέβαια (γιαυτό κιόλας ζητούσα και την γνώμη σας), ότι αυτά της MS είναι πιο κοντά στην λογική των εξετάσεων.

Παρεμπιπτόντως τα βιβλία τα αγόρασα 92€ ευρώ από Amazon UK και ήρθαν σε μία εβδομάδα ενώ εδώ σε γνωστό βιβλιοπωλείο η τιμή τους είναι 116€ και παράδοση πάνω κάτω η ίδια. Θέλω πολύ να στηρίζω τις ελληνικές επιχειρήσεις αλλά θεωρώ κοροϊδία να πληρώνω 25€ παραπάνω για το ίδιο προϊόν, μόνο και μόνο για αυτό αγόρασα και αγοράζω από Amazon.

 

Link to comment
Share on other sites

Αργύρη συμφωνώ με αυτό που λες  και γενικά με το μονοπώλιο που υπάρχει στα "δικά μας" βιβλία...

 

Αν θες πάντως βιβλίο για εξετάσεις θα σου πω τη προσωπική μου εμπειρία. Διάβασα αυτό http://www.amazon.com/MCTS-70-640-Exam-Cram-Configuring/dp/0789737914 και με κάλυψε πλήρως στη συγκεκριμένη εξέταση. Οπότε πιστεύω ότι όλη η σειρά πρέπει να είναι αξιόπιστη.

 

Για να πω την αλήθεια όμως τώρα που προετοιμάζομαι για την 70-642 και θέλω μεγαλύτερο βάθος θεωρίας γύρισα ξανά σε ΜS Press.

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν θέλω να σας αγχώσω αλλά όσα πιο πολλά διαβάζετε τόσο το καλύτερο. Όταν παλιότερα δεν ήμουνα MCT και δεν είχα πρόσβαση στο επίσημο υλικό των σεμιναρίων, για την ίδια εξέταση έπαιρνα δύο βιβλία, καμμιά φορά και τρία ...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την πρόταση pge0rgi0 (Γιώργος υποθέτω) θα το κατεβάσω pdf και θα το ρίξω μια ματιά αφού πρώτα διαβάσω αυτό της MS.

Για αυτό τώρα που λες Χρήστο νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι ισχύει. Κανένα βιβλίο που είναι γραμμένο για να σε προετοιμάσει για εξετάσεις δεν μπορεί να σου τα δώσει όλα, απλά ψάχνουμε αυτό που είναι πιο κοντά στην λογική των εξετάσεων με όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικά παραδείγματα ώστε να γίνεται και πιο κατανοητό.

Θεωρώ πάντως ότι για να πάρεις απόφαση να δώσεις τέτοιου είδους εξετάσεις διαβάζοντας μόνος σου, θα πρέπει να έχεις ήδη αρκετή εμπειρία πάνω σε MS γιατί αυτά τα βιβλία μπορεί και να σε μπερδέψουν αντί να σε βοηθήσουν. Δεν μιλάω βέβαια για την παρακολούθηση σεμιναρίων που είναι και η καλύτερη μέθοδος κατά την γνώμη μου, εκεί μπορεί να πας με ελάχιστες γνώσεις πάνω στο θέμα και αν είσαι προσεκτικός να πάρεις το 60+% (το υπόλοιπο θέλει διάβασμα). Άσε που βέβαια υπάρχει κάποιος ο οποίος μπορεί να σου λύσει οποιαδήποτε απορία σου δημιουργηθεί. Αλλά ας όψεται η ριμάδα η κρίση....

 

 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...