Jump to content

Δημιουργία portal με την βοήθεια του project server 2007


santaris
 Share

Recommended Posts

Καλησπέρα.Έχω σε ένα μηχάνημα με στατική ip windows server 2003 και θέλω με να δημιουργησω με την βοήθεια του project server να δημιουργήσω ένα web portal.Πριν δημιουργήσω το web portal εκανα ένα test στον IIS και το default page εμφανίζεται κανονικά.Αλλά όταν δημιουργώ το web portal και προσπαθώ να το εμφανίσω αυτό αρνείται πεισματικά.Μπορεί κάποιος να μου πει τι ρυθμίσεις χρειάζονται ώστε να μπορέσω να το κάνω?Έχω απενεργοποιήσει επίτηδες το firewall σε περίπτωση που ήταν αυτό το πρόβλημα και πάλι δεν έκανε τίποτα.Σε ποιο port συνίσταται να δημιουργώ τα portal μου?

Link to comment
Share on other sites

Στον IIS το portal που έφτιαξες πως εμφανίζεται? Δεν υπάρχει προτεινόμενη πόρτα, απλά θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι στην ίδια πόρτα δεν παίζει άλλο site κι αν παίζει το έχεις σταματήσει.

Π.χ. αν έχεις βάλει την 80, βεβαιώσου ότι το default site είναι stopped.

Link to comment
Share on other sites

Τί εννοείς web portal? Sharepoint site? Και πως το δημιουργείς? Έχει μεγάλη διαφορά αν δημιουργήσεις ένα web application μέσα από το Central Administration του Sharepoint ή αν κάνεις Create Site μέσα από το ήδη υπάρχον site. Όταν φτιάχνεις ένα νέο web application, εσύ ορίζεις σε ποιό port θα εμφανιστεί. Όταν φτιάχνεις ένα νέο site κάτω από το site του Project Server, πάλι εσύ ορίζεις το όνομα και το URL του. Πως δημιούργησες το site σου?

Όπως και να έχει, ο Project Server δεν είναι εφαρμογή δημιουργίας portal. Μπορεί να περιλαμβάνει μία εξαιρετικά περιορισμένη έκδοση των Windows Sharepoint Services, αλλά αυτό το κάνει μόνο για να εμφανίσει το UI του και για να δημιουργήσει τα διάφορα project workspaces. Λείπουν σχεδόν όλα τα features που θα βρεις στα κανονικά Windows Sharepoint Services.

Αν θέλεις να δημιουργήσεις portal, καλύτερα να εγκαταστήσεις τα WSS σε ένα διαφορετικό server και να φτιάξεις εκεί τα sites που θέλεις. Αν θέλεις να έχεις και τα sites σου και τον Project Server στο ίδιο μηχάνημα, καλύτερα να κάνεις μία κανονική εγκατάσταση WSS πρώτα και μετά να εγκαταστήσεις τον Project Server.

Link to comment
Share on other sites

Το βρήκα το λάθος μου.Έβαζα διαφορετικό τίτλο στο application και διαφορετικό τίτλο στο site οπότε δεν μπορούσε να το εμφανίσει.Τώρα λειτουργει κανονικά.Το site.Αυτό που ήθελα να κάνω είναι ένα site.Οπότε δημιουργούσα ένα web application και μετά ένα site.Και έβαζα λάθος τίτλους.Ελπίζω αυτά που γράφω να βοηθάνε και άλλους με το ίδιο πρόβλημα γιατί και εγώ είμαι αρχάριος και δεν πολυ καταλαβαίνω όλες τις λεπτομέρειες.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει σημασία τί όνομα θα δώσεις στο web application και τί όνομα στο site ή στο site collection στο οποίο περιλαμβάνεται. Το καθένα μπορεί να έχει το δικό του. Αν έχεις μάλιστα πολλά site collections σε ένα site, επιβάλλεται το καθένα να έχει το δικό του όνομα, για παράδειγμα http://myserver:3034/sites/HR, http://myserver:3034/sites/Marketing κλπ.

Να επαναλάβω ότι τα sites αυτά ΔΕΝ φτιάχνονται από τον Project Server. O Project Server είναι άλλο ένα site μέσα σε ένα WSS ή MOSS server. Θα πρέπει να κοιτάξεις στο documentation του Sharepoint και όχι του Project Server για να μάθεις πως δημιουργούνται τα sites και γενικά πως δουλεύει το προϊόν. Ρίξε μία ματιά στο Help and How-To του Office για να δεις π.χ. πως δημιουργούνται τα sites αλλά και στο Technet για πιο προχωρημένα θέματα administration

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...