Jump to content

DFS replication


Argiris
 Share

Recommended Posts

Μπορώ να κάνω DFS replication (έστω και manual) σε stand alone root?

 

Γιατί δεν το κάνεις domain root θα μου πείτε...Απλά γιατί δεν έχω δικαίωμα να ενημερώσω σχήμα [;)]

 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση, μήπως μπορείς να μου πεις αν παίζει αυτό και σε 2003 server ή θέλω 2003 R2? Έχω 2003 sp2 enterprise και δεν το βρίσκω ενώ σε 2003 storage server R2 βλέπω κανονικά την επιλογή DFS replication, μήπως μπορεί κάποιος να το εξηγήσει? Μήπως γίνεται από κάπου αλλού?

 

Link to comment
Share on other sites

Η επιλογή DFS Replication που βλέπεις υπαρχει απο τον 2003 R2 και μετά, στον 2000 και μέχρι τον 2003 sp2 υπάρχει το FRS (File Replication Service) το οποίο δεν ήταν και οτι καλύτερο. Δεν σου συνιστώ να βάλεις DFS Stand Alone αν θες το replication γιατι όπως σου είπα πριν πρεπει να γινετε χειροκινητα (ή κάνοντας copy , paste τα αρχεία - ή φτιάχνοντας καποιο  script τυπου robocopy,xcopy και να τρέχει στο Schedule Task), πάντως αν επιθυμείς ακόμα να φτιάχνεις ένα stand alone root, μετα φτιάχνεις "new link" και έπειτα κάνεις δεξί κλικ πάνω στο link που δημιούργησες πρίν και επιλέγεις "New Target".

 Και μία συμβουλή αν στον DFS που θές να δημιουργήσεις θα παίξει σε WAN ή θα κάνεις replicate μεγάλα αρχεία καλό θα είναι να βάλεις τουλαχιστον R2 και να είναι Domain root.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...