Jump to content

Μόνιμη Υπογραφή στο Outlook-Exchange?


corleone
 Share

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Το σενάριο ειναι ως εξής:

Εχουμε sbs 2003 και μερικά Group Mails.

Μερικοι χρηστες παραλαμβανουν αυτα τα e-mails και απαντάνε σε αυτά  με ανάλογα smtp σεταρισμενα στο outlook.

Θέλω οταν φευγει το μαιλ απο καποιον χρηστη να φαινεται και η υπογραφη του αλλα να μην μπορει ο χρηστης να την σβησει για να φαινεται ποιος εχει στειλει που.

Για το exchange 2003 εχω βρει πως να προσθεσω ενα disclaimer ,http://support.microsoft.com/kb/317327,αλλα τι γινετε οταν εγω θελω να αλλαζει ανα χρηστη?

Σκεφτομουνα και καποιο επιστολοχαρτο που να εχει μονο την υπογραφη αλλα πως μπορει να ειναι στατικο?

Τα Outlook ειναι 2003 και 2007..

Καμια ιδέα?

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν κατάλαβα ακριβώς τι θες. Τα outlook είναι με exchange Accounts? Μπορείς με Group Policy να δημιουργήσεις κοινή υπογραφή αρκεί να κατεβάσεις το κατάλληλο adm file

Link to comment
Share on other sites

Το οutlook εχει exchange accounts,

Δεν θέλω να έχω κοινη υπογραφή απλα για καθε λογαριασμο μια υπογραφη διαφορετικη (διαφορετικος χρήστης) που να μην μπορει να την σβηνει ο χρηστης.

Μπορουμε να κλειδωσουμε πχ ενα επιστολοχαρτο σε ενα χρηστη και αυτος να μην μπορει να το αλλαζει?

 

Link to comment
Share on other sites

Ναι αυτό που θέλεις γίνεται και μάλιστα μπορεί να τραβάει τα στοιχεία των χρηστών απο το Active Directory όπως: Όνομα, Επίθετο, Τηλέφωνο, Δ/νση κτλ.

Χρειάζεται όμως να εισάγεις τα στοιχεία σε ένα script το οποίο θα παράγει την υπογραφή για κάθε χρήστη (την ώρα του Login πιθανότατα με Group Policy).

Το ακόλουθα άρθρα έχουν περισσότερες πληροφορίες:

1) Χωρίς εφέ, απλό κείμενο http://technet.microsoft.com/en-us/magazine/2006.10.heyscriptingguy.aspx

2) Με υποστήριξη html αρχείων ως template http://www.aspfree.com/c/a/Windows-Scripting/Generating-Outlook-Signatures-Based-on-Active-Directory-Information/

3) Πολύ καλό script με υποστήριξη html template http://cwashington.netreach.net/depo/view.asp?Index=1079

Το επιστολόχαρτο που αναφέρεις είναι λίγο δύσκολο να γίνει, καλύτερα μια λύση από τις παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που αναφέρω είναι το πιο φθηνό(170€ για SBS) στην κατηγορία του.Το ανέφερα για πιο εύκολο , σίγουρα αυτό που λές είναι το αυτονόητο.

Και αυτό που λέει ο klag παίζει δηλαδή με adm , αλλά θυμάμαι πως υπάρχει μόνο για outlook 2003.(δεν είμαι σίγουρος)

 

Link to comment
Share on other sites

Επειδή το έχω ψάξει αρκετά στο παρελθόν (γι' αυτό είχα και τα links εύκαιρα) η λύση που ανέφερε ο klag αν δεν κάνω λάθος δεν τραβάει τα στοιχεία των χρηστών (Όνομα, Επώνυμο κτλ) αλλά δημιουργεί μια κοινή υπογραφή για όλους (δεν είναι δυναμική).

Ξαναλέω ότι στην Ελλάδα είμαστε τσιγκούνηδες και δε θέλουμε να αγοράσουμε κι' άλλο λογισμικό πέραν των βασικών αδειών χρήσης (και αυτό αν, σε μερικές περιπτώσεις) [;)]

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν,

Σήμερα μέτα απο ενα 2μέρο απόδρασης απο την Αθήνα δοκίμασα το πρώτο σκριπτακι και.....

Εμφανίζει την υπογραφή πέρνωντας με ldap τα στοιχεία απο AD ΑΛΛΑ o χρήστης μπορεί να την σβήσει αν θέλει..

Καμια ιδέα ,αν γίνεται χωρις να πληρωσουμε καποιο εργαλειο,για να μείνει εκει η υπογραφή και να μην!! την κουνάει κανεις?[8-)][8-)]

 

Link to comment
Share on other sites

Έχω μια ιδέα, οι υπογραφές σώζονται σε αρχεία name.txt, name.rtf, name.htm, όπου name το όνομα της υπογραφής που έχεις δώσει. Υποθέτοντας ότι το script σου φτιάχνει την υπογραφή μπορείς κάλλιστα να βάλεις μια εντολή μέσα στο script που να καθιερώνει read-only το αρχείο.

Βέβαια αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να γίνονται και εργασίες συντήρησης στο script σου έτσι ώστε α) να ελέγχει αν υπάρχει αρχείο υπογραφής, β) να το σβήνει (αφού του ακυρώσει τη Read only πρόσβαση), γ) να φτιάχνει νέο αρχείο υπογραφής με τα δυναμικά στοιχεία και δ) να το θέτει ως Read-Only.

Και μην ξεχνάς ότι το script τρέχει κάτω απο το security context του χρήστη οπότε θα χρειστεί πονηριά για το θέμα της διαγραφής του Read-Only αρχείου...

Link to comment
Share on other sites

Σωστό και αυτό...

Αν όμως ειμαι σίγουρος οτι οι χρηστες δεν εχουν αλλη υπογραφή σεταρισμένη δεν χρειάζονται εργασίες συντήρησης ή κάνω λάθος?

 

Link to comment
Share on other sites



 Φαίνεται πολύ καλο πρόγραμμα...έχει και την περιβόητη λειτουργία read only της υπογραφής..
Το έχεις δει στην πράξη?

Φίλε corleone  είναι απλά τα πράγματα , πρώτα δοκιμάζεις αυτά που σου λέει ο gsimos γιατί δεν έχει κόστος και θα έχεις την προσωπική ικανοποίηση της επιτυχίας ή αν δεν τα καταφέρεις , κατεβάζεις το παραπάνω πρόγραμμα trial , το δοκιμάζεις και αν σου κάνει το αγοράζεις. Η εταιρία θεωρείται αξιόπιστη εφόσον τη διαφημίζει το technet magazine .Tο πρόγραμμα το έχω εγκαταστήσει και είναι πολύ εύκολο , αυτοί έχουν αναρτήσει και πολλά video για το πώς δουλέυει. Ελπίζω να τα καταφέρεις και να δώσεις την λύση σου.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...