Jump to content

ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΘΕΜΑ ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ?


molokoka
 Share

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΣΤΟΝ ΔΥΚΤΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΚΟΛΛΑΓΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ.ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΤΑΙΕΙ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΟΠΟΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ.ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ SMALL OFFICE ΜΕ 5 ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΕΡΒΕΡ ΜΕ WIN 2003.ΣΕ ΕΝΑ APO TA PC ME WINDOWS XP ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ ΕΝΑΣ ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ ΟΚΙ 3320 DOT MATRIX ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ ΕΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ Κ.Τ.Λ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MANTIS.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΟΠΟΥ ΤΟ ΜΑΝΤΙΣ ΟΤΑΝ ΔΙΝΕΙΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ [ PRINTDOCUMENT ] -0 KAI ΔΕΝ ΕΚΤΥΠΩΝΕΙ.ΟΤΑΝ ΚΑΝΩ RESTART STO PC ΣΒΗΣΩ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΩ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΤΥΠΩΤΗ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ 1-2 ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ!Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΟΝ server ΓIAΤI ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΧΤ ΑΡΧΕΙΟ ΤΩΝ 8-10kb KAI OTI EINAI ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΝΤΙΣ.Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΜΑΝΤΙΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΥΚΤΙΟΥ.ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ SERVER ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ PC KAI ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΤΕΣΤ PAGE STON PRINTER Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΤΥΠΩΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΘΕΜΑ ΔΥΚΤΙΟΥ Η ΟΧΙ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ....

 

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου αυτά δυστυχώς είναι τα καθημερινά προβλήματα που μπορεί να φταίει οτιδήποτε.

Δύο ερωτήσεςι. Antivirus υπάρχει και είναι ενημερωμένο? Επίσης έχουν γίνει όλα τα updates?

Χθές βγήκε και o Explorer 8 και μαζί ένα mallicius removal tool. Χώρια τα υπόλοιπα updates. Δεν έχεις κάτι να χάσεις πιστεύω.

Θα σε παρακαλούσα όμως να γράφεις με μικρά γιατί τα κεφαλαία χρησιμοποιούνται κυρίως όταν θέλουμε να "φωνάξουμε", καθώς επίσης είναι δύσκολο να διαβάσεις ένα τέτοιο άρθρο.

Link to comment
Share on other sites

Καλή σου μέρα και καλώς ήρθες,

Το πρόβλημα το αντιμετωπίζεις ΜΟΝΟ στα δελτία αποστολής ? Για παράδειγμα οταν κόβεις τιμολόγια παίζει κανονικά και οταν κόβεις δελτία έχει την συμπεριφορά που περιγράφεις ?

Ο φορολογικός είναι τύπου Α ή τύπου Β ?

Στον φορολογικό , κάνεις capture την LPT1 ? ή είναι print to file , παίρνει την σήμανση η εφαρμογή και μετά τυπώνει το παρασταστικό με την σήμανση ?

Οταν τυπώνεις για παράδειγμα ένα ισοζύγιο , μια καρτέλλα πελάτη ή κάτι άλλο απο την εμπορική εφαρμογή με περισσότερες απο 4-5 σελίδες , τι συμπεριφορά έχει ?

Στον υπολογιστή έχεις και άλλους printer drivers εγκατεστημένους ? Επειδή ανάφερες την εφαρμογή και μάλλον έχεις και αποθήκες , μήπως έχεις εγκατεστημένο καποιο barcode printer software στο συγκεκριμένο PC ?

Sorry αν ρωτάω πολλά αλλα επειδή έχω στήσει καμιά 300άρα φορολογικούς και έχω δεί πάρα πολλά , πρέπει να καταλάβω τι παίζει.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και καλώς ήρθα  στην παρέα σας.δυστυχώς σήμερα είχα δουλειά εκτός αποθήκης και μόλις τώρα μπόρεσα να τσεκάρω την σελίδα...συγνώμη για τα caps δεν το ήξερα...ευχαριστώ για την γρήγορη ανταπόκριση σας,θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλες τις απορίες και να δοκιμάσω 2-3 πραγματάκια που προτείνατε την δευτέρα το πρωί.Καλό τριήμερο σε όλους!

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και πάλι δυστυχώς! Μην παρεξηγηθούμε το δυστυχώς το λέω γιατί το πρόβλημα παραμένει.Τελικά μίλησα με τους τεχνικούς του φορολογικού και όπως μου είπαν ο φορολογικός είναι τύπου Α, κάνει capture την LPT1 και όπως μου είπαν η εμπορική εφαρμογή στέλνει to txt  και ο φορολογικός αναλαμβάνει την εκτύπωση και την σήμανση.Στον υπολογιστή υπαρχει ένας ακόμη εκτυπωτής Laser.Τώρα όσον αφορά για τιμολόγια κ.τ.λ δεν γνωρίζω την συμπεριφορά του διότι μόνο δελτία αποστολής κόβουμε από εκείνο το PC.Επίσης το bar code software είναι εγκατεστημένο σε άλλο υπολογιστή που κάνει την συγκεκριμένη εργασία.

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

ο driver που χρησιμοποιείς είναι της ΟΚΙ ή έχεις generic text only driver ?

Θες επίσης να μας πείς τη φορολογικό χρησιμοποιείς ?

Η εμπορική εφαρμογή στέλνει την εκτύπωση στην LTP1 ή σε φυσικό εκτυπωτή π.χ. ΟΚΙ ?

Στον event viewer του μηχανήματος γράφει κάτι για print spooler ?

Επίσης οταν παρουσιάζετε αυτό , η εκτύπωση είναι στον spooler του εκτυπωτή και "κάθετε" ή έχει εξαφανιστεί , κάνεις restart -> επανεκτύπωση παρασταστικού και τυπώνεις ?

Ο εκτυπωτης laser έχει εγκατεστημένο και κάποιο software που πιθανόν είναι στο tray και κάνει monitoring το status του εκτυπωτή ? Αν ναι δοκίμασε να το απενεργοποιήσεις

 

Link to comment
Share on other sites

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

και όπως μου είπαν ο φορολογικός είναι τύπου Α, κάνει capture την LPT1 και όπως μου είπαν η εμπορική εφαρμογή στέλνει to txt  και ο φορολογικός αναλαμβάνει την εκτύπωση και την σήμανση.

Αυτό που λες δεν ¨κολάει¨, ο μηχανισμος η κανει capture μια LPT και αναδρομολογεί όλες τις εκτυπώσεις ανεξαιρέτως, εκτός εάν έχει ρυθμιστεί να αναδρομολογεί μόνο οσες εχουν ένα συγκεγκριμενο script, η κάνει capture έναν συγκεκριμένο φάκελο και εκτυπώνει οποιοδήποτε txt η prn αρχείο δημιουργηθεί εκεί μέσα.

Για να μην σε μπερδέψουμε με τεχνικά θέματα θα βοηθούσε πάρα πολύ να μας πεις ποιον μηχανισμό έχεις, για να καταλάβουμε και την διαδικασία. Εννοώ ότι για να δοθεί λύση στο πρόβλημα σου θα πρέπει να ξέρουμε την διαδρομή του παραστατικού και να δούμε που κολάει. Δυστυχώς έχεις μπλέξει σε μια κλασική περίπτωση βλάβης, όπως λέει και ο Τσάκωνας, όπου η μια εταιρια τα ριχνει στην άλλη και στην τελικη δεν εξηπηρετειται ο πελατης ο οποίος δεν μπορεί να πει και τίποτα γιατί δεν είναι τεχνικός. Εγώ σε τέτοιες περιπτώσεις δηλαδή εάν έχω βάλει μόνον τον μηχανισμό και όχι την εφαρμογή η το ανάποδο επικοινωνώ με την άλλη εταιρία και ΑΠΑΙΤΩ ευγενέστατα από τον οποιονδήποτε συνάδελφο να συνεργαστεί μαζί μου έστω και τηλεφωνικά προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τον κοινό μας πελάτη. Εάν έχεις X-Code, Casio η Algobox θα μπορέσω να σε βοηθήσω αρκετά. Πες μας μόνο τον μηχανισμό.  

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν έχουμε και λέμε...ο μηχανισμός είναι Χ-code tax line 1000, κατηγορία φημ. Α-Β. Στην θύρα LPT1 είναι εγκατεστημένος ο Oki 3320 , ο εκτυπωτής που κόβουμε τα παραστατικά. Στις ρυθμίσεις του Tax-code έχει στα εισερχόμενα αρχεία τον κατάλογο c:\taxprn ,στο πρόθεμα αρχείου είναι κενό, στην κατάληξη αρχείου έχει txt ,σαν επιλογή θύρας εξόδου έχει την LPT1 και πραρακάτω γράφει κωδικοποίηση 437 και standart dot matrix. Οι επιλογές εκτυπωτών στο πρόγραμμα του Mantis είναι:

 

   περιγραφή εκτυπωτή     έξοδος

α) ektypotis transport     θύρα LPT1

β) file                           c:\text.txt

γ) Oki ML3320               LPT1

δ) Oki 521 on Pc01        LPT1

ε) eltron                       com1

ζ) ΙΒΜ                          c:\taxprn\txprn.txt

η) laser                        \\secretary\hp laser

θ) Oki 521 elite              \\magoula_pc01\Oki521

 

Ελπίζω να βοήθησα όσο μπορούσα με τις λεπτομέρειες. Όσο για τον Τσάκωνα έριχνε και καμία φάπα,εγώ ποιόν να βαρέσω να ξεθυμάνω λίγο???? Ευχαριστώ για όλα.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Για αρχή κάνε το εξής:

Δεξί κλικ στο εικονίδιο του μηχανισμού, ρυθμίσεις, κατάλογοι αρχείων.

Εκεί θα δεις μια διαδρομή π.χ. c:\x-code όπου ο μηχανισμός αποθηκεύει τα αρχεία και πιθανόν μια εναλλακτική διαδρομή όπου αποθηκεύει τα αρχεία για λόγους backup. Στον φάκελο η στους φακέλους αποθήκευσης θα δεις έναν υποφάκελο που θα έχει για όνομα τον σειριακό αριθμό του x-code π.χ. ΕΧΟ0300ΧΧΧΧ και εκεί μέσα κάποιους υποφακέλους με νούμερα 03, 04, 05 κ.τ.λ. που αντιστοιχούν σε έτη 2003, 2004, 2005 κ.τ.λ. και επίσης δυο φακέλους έναν temp και έναν pending οι οποίοι και μας ενδιαφέρουν. Λοιπόν μια κλασική περίπτωση βλάβης του x-code είναι μετά την δημιουργία Z να μην μπορεί να αδειάσει αυτούς τους φακέλους με αποτέλεσμα η εκτύπωση να αργεί υπερβολικά, η εκτύπωση να μην γίνεται καθόλου, η εκτύπωση να ξεκινά μόνη της μετά από επανεκκίνηση του υπολογιστή η τέλος να δίνεις μια εκτύπωση, να μην βγαίνει, και όταν την ξαναδίνεις να βγαίνουν δυο μαζί.

Το πρώτο πράγμα που θα κάνεις λοιπόν είναι ΑΦΟΥ ΠΑΡΕΙΣ Ζ να μπεις σε αυτούς τους φακέλους (temp και pending) και να σβήσεις χωρίς φόβο και πάθος ότι αρχείο βλέπεις μέσα (ΚΑΙ στο εναλλακτικό φάκελο αποθήκευσης). Επίσης εάν κόβεται κάθε μέρα πολλά παραστατικά και έχετε τον μηχανισμό πολλά χρόνια ο φάκελος η οι φάκελοι αποθηκεύσεις πιθανότατα τα έχουν παίξει από τα πολλά αρχεία όποτε συνίσταται ανεπιφύλακτα να τους αδειάσεις, δηλαδή ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΝΑ Ζ κλείνεις τον μηχανισμό με δεξί κλικ και κλείσιμο και μετακινείς όλα τα περιεχόμενα του φακέλου ΕΧΟ0300ΧΧΧΧ σε έναν άλλο φάκελο όπου και παίρνεις ένα full backup (μην ξεχνάς να κάνεις ακριβώς το ίδιο στο εναλλακτικό μέσο αποθήκευσης εαν υπάρχει). ΔΕΝ μετακινείς – μετονομάζεις – πειράζεις τον φάκελο ΕΧΟ0300ΧΧΧΧ απλά τον αδειάζεις.    

Όταν το Tax line ξεκινήσει πάλι θα ξαναδημιουργήσει τους φακέλους που θέλει και θα δουλεύει πιο γρήγορα.

Αυτά που σου λέω είναι ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ και εννοείται ότι είμαι εξουσιοδοτημένος από την X-Code.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Καλή επιτυχία και περιμένω νέα.   

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλημέρα σε όλους και χίλια ευχαριστώ για τισ συμβουλές σας. Ευχαριστώ πρώτα από όλα τον sakis2007 για τις εξαιρετικές του προτάσεις για τον φορολογικό μηχανισμό οι οποίες δούλεψαν 100% και όντος λειτουργεί πολύ καλύτερα από ότι πριν. Τελικά το πρόβλημα ήταν κάπου αλλού μια και ο προηγούμενος τεχνικός μαζί με τον τεχνικό που πέρασε το εμπορικό πρόγραμμα στο νέο server είχαν και οι 2 την καταπληκτική ιδέα να αφήσουν ένα φάκελο με templates παραστατικών στον παλίο server τον οποίο εγώ πήγαινα να απομακρύνω σιγά σιγά από το γραφείο!!! εξού και το conflict!!! Το φανταστικό είναι ότι και οι 2 δεν είχαν ιδέα οτι δεν τον είχαν μεταφέρει και έπρεπε εγώ να κάνω τον μάντη για να το ανακαλύψω, κάτι το οποίο και έγινε εντελώς κατά τύχη, ενώ έψαχνα για κάτι άλλο ( με λυπήθηκε ο Θεός να λέτε )!!! Όπως και να έχει το πρόβλημα λύθηκε, σας ευχαριστώ και πάλι όλους για τον χρόνο σας.

 

Link to comment
Share on other sites

Να συμπληρώσω κάτι σημαντικό σε αυτά που λέει ο Sakis, τα αρχεία που θα πάρεις full backup θα πρέπει να τα έχεις πάντα σε "ετοιμότητα" γιατί υπάρχει περίπτωση να έρθει εφοριακός και να ζητήσει παλιότερα παραστατικά που πιθανών να μη τα έχεις σε hard copy. Οπότε αν θελήσεις να κάνεις "επανεκτύπωση σημασμένου παραστατικού" θα πρέπει να ανετρέξεις σε αυτά τα αρχεία.

 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...