Jump to content

Το μέλλον της Microsoft (μια άποψη)


Recommended Posts

Καλημέρα,

Μόλις διάβασα είναι πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Jason Hiner που δημοσιεύτηκε στο techrepublic χθες 04/05/2009 και σε γενικές γραμμές αναφέρεται σε δύο τάσεις της τεχνολογίας που η Microsoft θα πρέπει να επανεξετάσει την τοποθέτησή της ώστε να βελτιώσει τη θέση της. Ρίξτε μια ματιά!

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

http://blogs.techrepublic.com.com/hiner/?p=1524&tag=nl.e101

Link to comment
Share on other sites

Μου φαίνεται λίγο περίεργο το κείμενο. Αυτά ίσχυαν όπως τα αναφέρει ο Hiner τα προηγούμενα χρόνια. Είμαστε στο 2009 και τα πράγματα έχουν αλλάξει λίγο. Το πρώτο trend είναι οι web apps και το δεύτερο είναι το computer phone (δηλαδή phone voip).

Για το μεν πρώτο έχουν εμφανιστεί ακόμη και τα πρώτα screenshots του Office 2010 για web (αν και ο κόσμος πήρε ήδη μια γεύση του τι σημαίνει να έχεις κλειδωμένα τα αρχεία σου στο cloud, να έχεις dedalines και το Google Docs να έχει πέσει έστω και για 1-2 ώρες...) και η πλατφόρμα Live έχει ήδη αρκετά χρήσιμα εργαλεία (με πολλά ακόμη στα σκαριά). Παράλληλα έχουν (ίσως) την πιο δυνατή πλατφόρμα ανάπτυξης (Visual Studio) και τώρα πλέον και τα Azure Services για cloud computing χωρίς να έχεις δικό σου data center (κακό αυτό για τους εγχώριους IT Pros). Δε νομίζω ότι δεν είναι κατανοητή η δύναμη του web και τι μπορεί να προσφέρει. Το να αναφέρεται σε memos του Ozzie του 2005 δεν ωφελεί γιατί τώρα αυτός χαράζει το πλάνο...

Όσο για το δεύτερο, η πλατφόρμα voip που παρέχει ο OCS σε συνεργασία με τον Exchange είναι ότι πιο ολοκληρωμένο υπάρχει για επιχειρήσεις (είναι μια κίνηση που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια με εξαγορά εταιρειών με εμπειρία στο voip). Για τον χρήστη-καταναλωτή δύσκολα χτυπάς το skype πλέον.

Το άρθρο μετά μπλέκει iphone και xbox και διάφορα άλλα χωρίς ιδιαίτερο νόημα για τον τίτλο και την εισαγωγή του. Προσωπικά πιστεύω ότι το σημείο που έχει μείνει πίσω (και μάλιστα πολύ) είναι η πλατφόρμα Windows Mobile (που με καίει κιόλας). Από εκεί που ήταν η απόλυτη λύση (χωρίς να έχει τα αντίστοιχα νούμερα σε πωλήσεις) για developers και IT pros, πέρασε σε δεύτερη μοίρα (ενώ τα νούμερα ανεβαίνουν ταχύτατα) γιατί οι αμερικανοί δεν είχαν ιδέα σε τιχρησιμεύηει ένα smartphone. Τους έλεγες για bluetooth και sms και έλεγαν ότι το τηλέφωνο είναι για να μιλάς. Και ήρθε το iPhone και τα αποτελέσματα τα ξέρουμε. Να συζητάμε στις ειδήσεις για εφαρμογές που δεν έχουν αξία χρήσης μετά από το πρώτο μισάωρο...

 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...