Jump to content

OWA mail σε Exchange 2003


Emmanuil
 Share

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Να ρωτήσω κάτι, προσπαθώ να κάνω το Web mail (OWA) σε Exchange 2003 να βγαίνει προς στα έξω. Όταν συνδέομαι ομως εσωτερικά στην διέυθυνση  http://mail.domain.gr:8080/Exchagne την βλέπω κανονικά, γιατί

όμως όταν προσπαθώ να συνδεθώ εξωτερικά δεν μου εμφανίζεται.

Η port 8080 και 443 είναι κανικά ανοικτές προς στα έξω.

Σας Ευχαριστώ Προκαταβολικά σε όλους.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν να ξεκινήσουμε με τα βασικά:

1) Άλλο το εσωτερικό δίκτυο και άλλο το εξωτερικό, αυτό σημαίνει ότι στο εσωτερικό μπορεί (και συνηθίζεται) να χρησιμοποιούμε private (non routable) δίκτυα όπως το 10.x.x.x και το 192.x.x.x και στο εξωτερικό δίκτυο χρησιμοποιούμε public (πραγματικές και routable) διεύθυνσεις, όταν λέμε routable εννοούμε σε Internet επίπεδο δηλαδή έξω απο τα όρια του δικτύου μας.

2) Στο εσωτερικό σου δίκτυο έχεις κάποιο DNS Server ο οποίος έχει μια εγγραφή η οποία είναι αυτή που αναφέρεις δηλαδή mail.domain.gr και δείχνει είτε σε IP είτε σε κάποια άλλη εγγραφή (αν είναι Alias).

3) Στο εξωτερικό σου δίκτυο τι έχεις; Υπάρχει κάποιος router που το συνδέει με το εσωτερικό σου; Αν ναι τότε θα πρέπει να γνωρίζεις ότι α) Πρέπει να αναθέσεις μια εξωτερική IP διεύθυνση (πραγματική) από αυτές που σου έδωσε ο provider σου στο server σου, αυτή τη διεύθυνση πρέπει να την κάνεις NAT (Network Address Translation) στην εσωτερική διεύθυνση του Server σου (αυτό γίνεται με κανόνα στο router ή στο firewall σου).

4) Για να αντιστοιχίσεις την εξωτερική IP στο domain.gr θα πρέπει να υπάρχει κάποιος εξωτερικός DNS server που να του δημιουργήσεις τις απαραίτητες εγγραφές δηλαδή Host name (fqdn) -> Πραγματική IP και το αντίστροφο (PTR Record) αν πρόκειται και για smtp server, αν έχεις DSL τότε υπάρχει και το Dyndns το οποίο προσφέρει δωρεάν υπηρεσία αντιστοίχισης του IP της DSL σου σε κάποιο fqdn που προσφέρουν αυτοί.

Και μετά θα παίζει κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...