Jump to content

Επιλογή εκτύπωσης.


vasilise
 Share

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά,

 

έχω ένα πρόβλημα με τα Sharepoint Services και χρειάζομαι την βοήθειά σας.

Έχω σηκώσει ένα site σε Sharepoint στο οποίο έχω φτιάξει μια λίστα για να καταγράφω τα διάφορα τηλεφωνίματα και ραντεβού . Δουλεύει μια χαρά. Τα προβλήματά μου είναι 2 :

α) Πως μπορώ να εκτυπώσω κάθε καταχώρηση ξεχωριστά μέσα από το Sharepoint χωρίς να τα στέλνω στο MS Outlook; Γίνεται αυτό??? και

β) Πως μπορώ να φτιάξω μια βάση για να κρατάω μια ιστορικότητα για κάθε εγγραφή που σχετίζεται π.χ. με το όνομα με μια άλλη?? (Θέλω να κρατάει ένα ιστορικό επισκευής Η/Υ για το εργαστήριο που έχω). Γίνεται?????

 

Ευχαριστώ.

 

 

Link to comment
Share on other sites

 

Αν και το Sharepoint δεν το ξέρω τόσο καλά, νομίζω ότι θα μπορούσες να βρείς λύση και για τα 2 προβλήματα που έχεις φτιάχνοντας φόρμες, μια για view για να κάνεις print την κάθε καταχώρηση ξεχωριστά και μία για να κρατάς το ιστορικό των επισκευών η οποία θα έχει μέσα και λίστα των πελατών...(για link).

 

(Περίμενε να σου απαντήσει και κάποιος συνάδελφος από τη Microsoft που θα μπορεί να σε κατατοπίσει καλύτερα [:)] )

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

α) Αφού το έχεις κάνει σαν λίστα, τότε μπορείς να μπεις μέσα σε κάθε εγγραφή και να την εκτυπώσεις κανονικά στον εκτυπωτή. Γιατί χρειάζετε να το στείλεις στο Outlook;

β) Αυτό που θες γίνετε...

συγκεκριμένα εγώ έχω βάλει το Helpdesk της Microsoft http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=ce90d6d7-7b96-47bf-a22f-a7e8c5d40647&displaylang=en

το οποίο είναι για Sharepoint Services 3, αλλά υπάρχει και για έκδοση 2.

 

αυτή είναι μία έτοιμη λύση και παραμετροποίσιμη για να κάνεις την δουλειά σου. Το παραπάνω template φυσικά μπορείς να το φτιάξεις και εσύ σε μία ξεχωριστή λίστα με επιλογές.

Πες μου ακριβώς τι καταγράφεις τώρα και τι θες να κρατάς για να σε βοηθήσω περισσότερο. Πάντως αυτά που θες, γίνονται.

Link to comment
Share on other sites

Το παραπάνω Template  το εγκατέστησα αλλά όταν πάω να φτιάξω καινούργια λίστα δεν μου έχει επιλογή να το χρησιμοποιήσω. Αν θέλεις μπορώ να σου δώσω πρόσβαση για μου πεις τι κάνω λάθος. Στην λίστα που αφορά τις επισκευές του εργαστηρίου θα ήθελα να παρακολουθώ π.χ. έναν Η/Υ πόσες φορές έχει έρθει για επισκευή και για ποιό λόγο κάθε φορά. Να κρατάει δηλαδή ένα ιστορικό για τον Η/Υ σύμφωνα με το όνομα του πελάτη και αν, λέω αν, είναι εφικτό να μου παράγει και έναν μοναδικό αριθμό για κάθε Η/Υ την πρώτη φορά που θα κάνω τον καταχωρώ. Όσον αφορά τις εκτυπώσεις δεν μου έχει επιλογή να εκτυπώσω παρά μόνο από το μενού του Explorer ή του Firefox. Θα προτιμούσα αν μπορούσα να προσθέσω ένα κουμπάκι εκτυπωτή στην γραμμή επιλογών της λίστας μου.

 

 

Link to comment
Share on other sites

αρχικά να σε ρωτήσω, αν ακολούθησες τα βήματα εγκατάστασης που σου λέει το link που σου έδωσα.

από εκεί και πέρα καθότι το συγκεκριμένο είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο θα σου πω ένα ένα τι μπορείς να κάνεις

 

1)Για την λίστα με τους υπολογιστές σου, μπορείς να φτιάξεις μία ξεχωριστή λίστα όπου θα βάζεις όλους τους υπολογιστές σου εκεί μέσα και στην συνέχεια από το κεντρικό σημείο που καταχωρείς τα περιστατικά σου να προσθέσεις ένα "Lookup"  πεδίο το οποίο θα τους δώσεις να βλέπει την λίστα με τους υπολογιστές που έρχονται για επισκευή. Έτσι κάθε φορά που θα έρχετε ένα νέο μηχάνημα θα καταχωρείται εκεί και όταν θα ανοίγεις νέο περιστατικό το αντίστοιχο πεδίο θα είναι αυτόματα ενημερωμένο. Στην δική μου περίπτωση ακολουθώ τα παρακάτω (copy paste από το δικό μου sharepoint) και όπου βλέπεις tick είναι υποχρεωτικό πεδίο. 

 

Description    Single line of text Checked
Type Choice Checked
Product Choice Checked
Category Choice
Status Choice Checked
Priority Choice
Resolution Multiple lines of text
Due Date Date and Time
Region Choice Checked
Time Reported Date and Time Checked
Occurrences Number
Person Involved (1) Lookup
Person Involved (2) Lookup
Person Involved (3) Lookup
User Choice

 

Με βάση τα παραπάνω, εμένα με ενδιαφέρει να βγάζω reports ανα τμήμα (region) και ανά χρήστη(user), τα πεδία που είναι choice είναι drop down list με επιλογές που εμείς έχουμε συμπληρώσει. Έτσι αν προσθέσεις το πεδίο Computer (lookup), στην συνέχεια από την σχετική λίστα και το αντίστοιχο view που έχεις φτιάξει μπορεί να φιλτράρεις ανά computer και να έχεις όλα τα περιστατικά που σχετίζονται με το συγκεκριμένο computer. Για την εκτύπωση εγώ χρησιμοποιώ την εκτύπωση του IE και δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Για την δική σου περίπτωση πρέπει να το δω αν μπορούμε να έχουμε κάποια άλλη λύση.

Για το θέμα του μοναδικού αριθμού που ζητάς, αν το κάνεις με την λίστα που σου είπα, η κάθε εγγραφή σχετίζετε με ένα ID αυτόματα και αν και δεν φένεται όταν φτιάχνεις την λίστα, όταν επιλέξεις να φτιάξεις ένα lookup πεδίο από αυτή την λίστα, θα δεις ότι εκτός από τα πεδία που θες να τραβάει από αυτή την λίστα (πχ computer name ή ότι άλλο στοιχείο προσθέσεις), θα δείς ότι σου βγάζει και ID. Αν το επιλέξεις θα δεις την αντιστοιχεία που υπάρχει. Τώρα αυτό για να το δεις, θα πρέπει να πας σε κάποιο view της λίστας που έχεις φτιάξει και να επιλέξεις να φαίνεται το ID.

 

Link to comment
Share on other sites

δεν θα το δεις σαν λίστα...

αλλά σαν template ολόκληρης σελίδας...

πηγαίνε και δημιούργησε νέα σελίδα και από τα templates που σου βγάζει, διάλεξε το αντίστοιχο template (λογικά θα βλέπεις δύο... Helpdesk - Basic & Helpdesk - Custom)

Link to comment
Share on other sites

Στην επιλογή νέας σελίδας δεν μου έχει επιλογή για HelpDesk. Μπορείς σε παρακαλώ, αν δεν σου κάνει κόπο, να μου πεις τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω για να μου εμφανίσει την δημιουργία σελίδας απο  το συγκερκιμένο template???

 

Link to comment
Share on other sites

εγώ στην δική μου εγκατάσταση κάνω create μία νέα σελίδα...δίνω όνομα στην σελίδα κλπ και στο επόμενο βήμα που είναι να διαλέξεις αν θες blank site, document site κλπ στο τέλος πρέπει να υπάρχει και το helpdesk (αυτά σίγουρα σε Sharepoint Services 2) για WSS3 θα πρέπει να δω τι αλλάζει στο τεστ περιβάλλον που έχω σηκώσει (για να καταφέρω κάποια στιγμή να κάνω το migration)

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...