Jump to content

Sharepoint Server Expires After SP2 installation


klag
 Share

Recommended Posts

Καλά, αφού το έγραψε εσύ ...

Άλλο bug το οποίο συνάντησα. Υπάρχει περίπτωση να αποτύχει η εγκατάσταση του SP2 αν κάποιο από τα Site Collections δεν έχει web.config. Η αποτυχία δεν θα εμφανιστεί στην κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης των αρχείων αλλά όταν τρέξει ο configuration wizard για να κάνει update τις βάσεις. Το πρόβλημα είναι ότι ο configuration wizard δεν σε ειδοποιεί γι αυτό το πρόβλημα, γιατί σκάει με ένα PostSetupConfigurationTaskException.

Αν κοιτάξεις στο PSCDiagnostics_XXXX.log που σου προτείνει δεν θα βγάλεις άκρη. Περιέχει μόνο την πολύ ξεκάθαρη γραμμή:

Final step in the wizard failed with:
- An exception of type Microsoft.SharePoint.PostSetupConfiguration.PostSetupConfigurationTaskException was thrown.  Additional exception information: Failed to upgrade SharePoint Products and Technologies

Μάλιστα, αυτό το ήξερα.

Μόνο ψάχνοντας το 12\LOGS\Upgrade.log βρίσκεις τις εξής γραμμές :

[AssemblyReferenceFixUp] [3.0.4.0] [ERROR] [5/4/2009 12:07:14 PM]: Application Web Config for this IIS site (772645167) could not be found at C:\inetpub\wwwroot\wss\VirtualDirectories\36043\web.config.
[sPIisWebSiteWssSequence] [ERROR] [5/4/2009 12:07:14 PM]: Action 3.0.4.0 of Microsoft.SharePoint.Upgrade.SPIisWebSiteWssSequence failed.
[sPIisWebSiteWssSequence] [ERROR] [5/4/2009 12:07:14 PM]: Object reference not set to an instance of an object.
[sPIisWebSiteWssSequence] [ERROR] [5/4/2009 12:07:14 PM]:    at Microsoft.SharePoint.Upgrade.AssemblyReferenceFixUp.Upgrade()
   at Microsoft.SharePoint.Upgrade.SPActionSequence.Upgrade()

Με άλλα λόγια, ο κώδικας του AssemblyReferenceFixUp δεν περίμενε να λείπει το web.config και σκάει. Έτσι το μήνυμα δεν φτάνει ποτέ στον configuration wizard.

Σίγουρα πρόκειται για περίεργη κατάσταση η οποία οφείλεται μάλλον σε ένα άλλο bug το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να μισοδιαγραφεί το συγκεκριμένο site collection. Το content database είχε παραμείνει αλλά το site collection έδειχνε ότι δεν είχε sites, ενώ κάποιο job είχε ήδη σβήσει το web.config αλλά είχε αφήσει το IIS site.

Bug μέσα σε bug μέσα σε bug.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...