Jump to content

Στις 22 Οκτωβρίου η κυκλοφορία των Windows 7!


Recommended Posts

Στις 22 Οκτωβρίου ανακοινώθηκε η επίσημη κυκλοφορία των Windows 7 στα ράφια των απανταχού καταστημάτων, όπως είναι προφανές και από τον τίτλο :-) Το πιο σημαντικό είναι ότι ο RTM κώδικας θα είναι διαθέσιμος προς τα τέλη Ιουλίου για τους συνεργάτες (μέσω Technet, MSDN κλπ), που σημαίνει ότι η RC που έχουμε τώρα στα χέρια μας είναι πρακτικά πολύ κοντά στην τελική έκδοση του προϊόντος. Όπως ήταν αναμενόμενο, στην ίδια χρονική περίοδο θα έχουμε διαθέσιμα και τα Windows Server 2008R2. Περισσότερα στο σχετικό blog post εδώ: http://windowsteamblog.com/blogs/windows7/archive/2009/06/02/the-date-for-general-availability-ga-of-windows-7-is.aspx.

Link to comment
Share on other sites

Και XP, απλά έχω μεταβεί σε Vista απο το Δεκέμβριο, παρόλα αυτά τα Data μου είναι ακόμη στο XP Partition.

Είπα να περιμένω λιγάκι ρε Θωμά...

Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι early adopter ειδικά όταν κάνω τη δουλειά μου μια χαρά, έκανα την υπέρβαση με τα Windows 7 και είμαι υπερ-ευχαριστημένος!

Γι' αυτό και πηγαίνω σε migration, αλλιώς μπορεί να περίμενα και 4 χρόνια!

Link to comment
Share on other sites

@JM3400

Οι τιμές θα είναι αντίστοιχες με τα Vista και μην ακούσω πάλι τις υπερβολές για τα retail πακέτα γιατί δεν ξέρω κανέναν που να τα αγόρασε.

@gsimos

Μπράβο! Θέλει αυτοσυγκράτηση η πληροφορική. Εγώ δυστυχώς τα τελευταία χρόνια είμαι σε μια μόνιμη beta κατάσταση για το λειτουργικό και το σύνολο των βασικών εργαλείων μου (office, visual studio και άλλα apps).  

Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη να πούμε και για τον δωρεάν και πολύ δυνατό HYPER V Server R2 που θα κυκλοφορήση και αυτός στις 22/10 και θα έχει ΔΩΡΕΑΝ πάλι δυνατότητες FAIL OVER Cluster και LIVE MIGRATION!

V

Link to comment
Share on other sites

Αλήθεια βρε παιδιά, έχει ακουστεί τίποτα για τιμές ??? ..Αν οι τιμές είναι σαν των Vista και εν μέσω οικονομικής κρίσης.. δεν πιστεύω να τα αγοράσουν πολλοί...

Και απο την άλλη, αγοράζοντας πχ ένα laptop με προεγκατεστημένα Windows , τις περισσότερες φορές βάζουν κάτι εκδόσεις του στύλ "home" κτλ.. τί να την κάνεις ?..

Link to comment
Share on other sites

Επειδή λοιπόν υπάρχουν κάποιες παρανοήσεις, συνοψίζουμε:

1. Εάν θέλω laptop για δουλειά, ψάχνω στις business σειρές των κατασκευαστών για να βρω μοντέλο που έχει business έκδοση λειτουργικού. Αυτό που θα ψωνίσετε από το supermarket σαφώς και απευθύνεται στον χρήστη του σπιτιού, άρα δικαίως έχει έκδοση home.

2. Εάν είμαι εταιρία και θέλω business έκδοση λειτουργικού, υπάρχουν τρόποι να την αποκτήσω (Action Pack, κλπ) αλλιώς πάλι ψωνίζω laptop από την business σειρά του κάθε κατασκευαστή.

Θα κάνω το ερώτημα ανάποδα: αν θες laptop για το σπίτι, τι να την κάνεις την business έκδοση; Εδώ να επισημάνω ότι τα super markets υπολογιστών δίνουν περισσότερη έμφαση στον χρήστη του σπιτιού, άρα εκεί μην περιμένετε να βρείτε laptops για δουλειά. Θυμάστε τα Acer Aspire σε λευκό χρώμα σαν καπάκι λεκάνης τουαλέττας που είχε γεμίσει ο τόπος; Home έκδοση είχαν γιατί απευθυνόταν σε συγκεκριμένο κοινό. Υπήρχαν τότε και τα Acer Travelmate σαν αυτό που έχω εγώ, με Intel VT ενεργοποιημένο από την μάνα του, ώστε να μπορείς να σηκώσεις Hyper-V στο laptop. Καμμία σχέση η μια σειρά με την άλλη. Τα ίδια φυσικά ίσως να ισχύουν και για άλλους κατασκευαστές. 

Link to comment
Share on other sites

Οι τιμές των Vista όταν βγήκαν ήταν πιο χαμηλά από τις τιμές των XP όταν και εκείνα είχαν βγει και ακόμη πιο χαμηλά από τις τιμές των 98/Me (εκείνης της εποχής). Αν υπολογίσεις και πόσο έχουν ακριβύνει όλα τα υπόλοιπα πράγματα στην ζωή μας και τι τελικά ποσοστό στο συνολικό κόστος του PC αναλογεί στα Windows θα δεις ότι δεν είναι τραγική η τιμή.

Τα περισσότερα από τα μηχανήματα που κυκλοφορούν με προεγκατεστημένα Windows (τα επώνυμα τουλάχιστον) έχουν Home Premium ή Business έκδοση. Και φυσικά η Ultimate δεν έχει τα 600+ ευρώ όπως είχε ανακοινωθεί (και το πήραν οι bloggers και μας έπρηξαν) αλλά περίπου 250 για retail (που δεν αγοράζει κανένας) και 155 για DSP.

@spanougakis: το Action Pack δεν είναι για εταιρείες γενικά, είναι για registered partners της Microsoft

Για περιόδους δύσκολες, σε χώρες που την τύχη των πολιτών έχουν αναλάβει οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, υπάρχει το Ubuntu, το νέο Fedora 11 και άλλες λύσεις. Για χώρες όπως η Ελλάδα, το Stock House έχει καταπληκτικά μηχανάκια με Windows σε απίθανες τιμές. Αν τώρα κάποιος δίνει 400+ για κάρτα γραφικών, 200+ για μνήμη 7-7-7-9-9-9-1-2-3-4-5-6-7-8-9 και 300+ για κουτί με θέα, ε ας δώσει και κάτι για software (για το λειτουργικό τουλάχιστον, γιατί για τα υπόλοιπα είδατε τι γίνεται, το ποσοστό των Σουηδών στις εκλογές ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη).

Link to comment
Share on other sites

Είμαι αλήθεια πολύ περίεργος τι θα γινόταν αν η Microsoft αποφάσιζε 1 ωραίο πρωινο ότι πρεπει να φέρει τις τιμές των προϊόντων της στα επίπεδα του βιοτικού επιπέδου της κάθε χώρας.

Δηλαδή Ελλάδα ...Βασικός Μισθός 700€ => 50 € Windows (και δεν μιλάμε για καρακομμένες εκδόσεις)

Αμερική ..... Βασικός Μισθός χχχ δολάρια => χχχ/ζ αξία Windows

Το ξέρω είναι ουτοπικό αλλά ας πουμε καθε φορά που συζητιέται το Θέμα της τιμής των Windows μου έρχεται στο μυαλό.

Link to comment
Share on other sites

Πάντος όσο και να κάνουν τα Windows 7 πιστεύω ότι αξίζουν τα λεφτά τους περισσότερο από κάθε άλλο λειτουργικό client (Microsoft). Σταθερό είναι, γρήγορο είναι, ελαφρύ είναι, σε όχι τοσο φρέσκα μηχανάκια τρέχει, τί άλλο θέλουμε; Και με το WindowsXP Mode δεν έχουμε θέματα ασυμβατότητας των παλιότερων εφαρμογών. Άρα δεν νομίζω ότι είναι θέμα η τιμή. Άλλωστε δεν νομίζω να κοστίζει ακριβά.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με ένα άρθρο που διάβασα, στην Ευρώπη τα Windows 7 ΔΕΝ θα έχουν προεγκατεστημένο τον IE8 ... (λόγω του θέματος με τα δικαστήρια που είχε η Microsoft στην Ευρώπη για τις υποθέσεις μονοπωλίου.. )

Ε, μάλλον θα έχει κάποιο κουμπί για να τον εγκαταστήσεις.. (σίγουρα δλδ..)

επίσης, θα έρχονται με ένα "Ε" στο τέλος της ονομασίας.. π.χ. "Windows 7 Ultimate E "

Αυτό θα γίνει για να μπορεί ο καθένας να βάλει τον browser της αρεσκείας του.. (αν και εγώ θα προτιμήσω τον ΙΕ8 που κατα τη γνώμη μου είναι απο τους καλύτερους browsers που έχει φτιάξει η Μικροαπαλή.. )

Link to comment
Share on other sites

πρόκειται για άλλη μια παρέμβαση εντυπωσιασμού (και όχι ουσίας) της ΕΕ - όπως είχε γίνει με τις εκδόσεις Ν που δεν είχαν media player και τις αγόρασαν....0 άτομα.

Για κάποιον λόγο δε θεωρείται λογικό (από την ΕΕ) να έχει το λειτουργικό από τη μάνα του media player & browser.

Άλλωστε αφού η τιμή θα είναι η ίδια κανείς δεν πρόκειται να προτιμήσει λειτουργικό κουτσουρεμένο από τόσο χρήσιμες εφαρμογές.

Link to comment
Share on other sites

Η πλάκα είναι ότι ήδη άρχισαν οι αντιδράσεις από τους "άλλους". Η Opera λέει ότι δεν είναι λύση να μην υπάρχει ο ΙΕ! Προφανώς τώρα συνειδητοποιούν ότι αν δεν υπάρχει web browser δεν μπορεί ο χρήστης να βρει και να κατεβάσει το δικό τους προϊόν. Να τους δω πως θα κάνουν διανομές, με τα CD των περιοδικών που σιγά σιγά εξαφανίζονται; Θα έχουμε πολύ γέλιο...

Link to comment
Share on other sites

Ε τότε, οι "άλλοι" δεν φτιάχνουν κ ένα λειτουργικό για να γίνει το όνειρό τους πραγματικότητα  ? δλδ. να αφανιστεί η Microsoft ?.. [:D

Δεν πάμε καλά..

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...