Jump to content

Spams/Junks κλπ emails.


Blackman
 Share

Recommended Posts

Χαιρετώ σας αγαπητοί.

Δώστε μου κάποιες λύσεις για να φιλτράρω περισσότερο και καλύτερα τα emails που δέχομαι. Τι πρέπει να κάνω. Τελευταία παρατηρήθηκε μία άνοδος στην παραλαβή spams εντός της εταιρείας και θέλω να προχωρήσω και κάτι πιο δραστικό.

Βασικά σε αυτά το πρόβλημα μου είναι ότι έρχονται emails που έχουν καμουφλαριστεί με την διεύθυνση του παραλήπτη.

Link to comment
Share on other sites

Στην Αγγλία είχα επιλέξει αυτή την εταιρεία:   http://www.messagelabs.com/ και δεν έιχα ποτέ πρόβλημα - Σταμάτησε το spam 99%. Αν το αντέχει το budget σας το συνιστώ :)

 

Το κυριότερο για εμένα είναι να μη φτάνει ποτέ το spam στον χρήστη (anti-spam του τύπου "μαρκάρω SPAM και βάζω στο subject τη λέξη SPAM" δεν κάνουν δουλειά...!). Ιδανικό είναι να μη φτάνει το spam email καν στην υποδομή μιας εταιρείας, να γίνετε κάπου αλλού το filtering. Ήταν ένας από τους λόγους που έιχα επιλέξει τα MessageLabs.

 

Να σημειώσω και κάτι ειρωνικό... Παρακαλούσα τον εργοδότη μου τότε να μου αυξήσει το budget να αλλάξουμε  UPS και δεν έκανε approve ποτέ (μέχρι που έσκασε!). Για το anti-spam δεν είχε πρόβλημα να διαθέσει χρήματα για ότι καλύτερο .... Παίζει λοιπόν και σε ποιόν εργοδότη ή decision maker θα πέσεις και τι προταιρεότητες έχει στο κεφάλι του (ή του έχουν αναθέσει ... ! ).

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Αν Είχες 2007 ήταν λίγο πιο καλά τα πράγματα μιας και έχει spam filters που μπορείς να τα ενεργοποιήσεις και παίζουν πάρα πολύ καλά.
Πάντος η προηγούμενη συμβουλή να χρησιμοποιείς εξωτερικό Spam Filter γενικά με βρίσκει σύμφωνο αν και πάρα πολοί δεν το κάνουν μιας και έχει κόστος αλλά και δεν είναι διαχειρίσιμο από εσένα αλλά από τον "provider: που θα σου κάνει το spam Filtering.
Στο θέμα μας τώρα.
Πρώτον
στο Exchange System Manager >  Global Set tings > Message Delivery Δεξί κλίκ Properties
A. Recipient Filtering TSEK Filter Recipients Who are not in the directory
B. Connection Filtering βάλε κάποιους server που ελέγχουν για spam (όπως sbl-xbl.spamhaus.org , list.dsbl.org, dnsbl.njabl.org), κάνεις  Add Dispaly Name γράφεις πχ dnsbl.njabl.org και από κάτω DNS Suffix or Provider γράφεις σωστά το dnsbl.njabl.org
ΔΕΣ οπωσδήποτε και το IMF (intelligent Message Filter).

Ανάλογα τα φίλτρα που ενεργοποιείς στο Message Delivery πρέπει στη συνέχεια να πας και να τα ενεργοποιήσεις στο Exchange System Manager > administrative Groups > First Administrative Group > Servers > ServerName > Protocols > SMTP > Default SMTP Virtual Server Δεξί κλικ Properties  General > Advanced > Edit και κάνεις ΤΣΕΚ τα φίλτρα που έχεις ενεργοποιήσει πιο πάνω (IMF, Apply Recipient Filter, Apply Connection Filter) Τέλος Restart το Service του SMTP.

Δεύτερον αν δεν μείνεις ικανοποιημένος από τα παραπάνω μέτρα (εκτός ότι μπορείς να βάλεις περισσότερους connection filter servers) μπορείς να εγκαταστήσεις κάποιο software (δεν υπάρχει τουλάχιστον από όσο ξέρω free) που κάνει spam filtering. τα software αυτά μπορούν να εγκατασταθούν στον Exchange Server (GFI mail essentials)  ή μπορείς να στήσεις κάποιον άλλο μπροστά από τον Exchange (brightmail symantec). Το GFI έχει και evaluation για 30 μέρες για δοκιμή.

 

Link to comment
Share on other sites

μια ακόμα επιλογή (όχι δωρεάν) είναι το SMEX το οποίο και προτείνω.

http://emea.trendmicro.com/emea/products/enterprise/scanmail-for-microsoft-exchange/index.html

Δεν ξέρω πως πάει από αδειοδότηση και κόστος. Παίζει να είναι κομμάτι πιο enterprise από ό,τι θα ήθελες. Τη δουλειά του την κάνει πάρα πολύ καλά.

Εκτός από αντισπαμ έχει και αντιιικό, έλεγχο συνημμένων κλπ...

Link to comment
Share on other sites

Κώστα, αυτά που γράφεις τα έχω κάνει, απλά πρόσθεσα έναν ακόμα connection filter server από αυτούς που ανέφερες. Στα παραπάνω να προσθέσω ότι σήμερα έγινε εγκατάσταση το τελευταίο filter από την MS.

Ενώ επίσης να σας πω ότι λόγο κάποιο pcaki είχε κολήσει κάτι και συνηδιτοποίησα ότι ο exchange έκανε διάφορα connections με άσχετους servers κλασικά στέλνοντας NDRs, άλλαξα την επιλογή σε delete των NDR ώστε να μην στέλνει (τουλάχιστον μέχρι να βρω τον υπαίτιο).

 

πάντως αν υπάρχει κάπου λίστα με connection filter servers θα ήθελα να την δω, αν είναι να προσθέσω ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...