Jump to content

Τί ΔΕΝ θα υποστηρίζεται στην επόμενη έκδοση του SQL Server


afotakel
 Share

Recommended Posts

Αν υπάρχει ακόμα άνθρωπος ο οποίος χρησιμοποιεί το ANSI_NULLS OFF θα πρέπει να ξυλοφορτωθεί και να διαπομπευθεί δημόσια, αφού καλυφθεί με πίσα και πούπουλα. Τόσο αυτό, όσο και όλα τα άλλα NON-ANSII switches έπρεπε να έχουν εξαφανιστεί προ πολλού (SQL Server 7). Είναι απλά ένα bug που περιμένει να εμφανιστεί. Πολύ πιο ενδιαφέρουσα και ουσιαστική βρίσκω την κατάργηση του Macedonian collation και την αντικατάσταση με το Macedonian_FYROM_90.

Πραγματικά ουσιαστική, επειδή θα απαιτήσει αλλαγές σε scripts, είναι η αντικατάσταση του τύπου TIMESTAMP από τον rowversion. Αυτό σημαίνει ότι σε κάποια μελλοντική έκδοση αυτό το keyword θα χρησιμοποιηθεί όπως και στην ANSI SQL για να δηλώσει χρόνο και όχι guid όπως τώρα.

Ομοίως σημαντικά είναι η αντικατάσταση των παλιών text, image από τους varbinary, varchar, η αντικατάσταση πολλών system stored procedures από αντίστοιχα CREATE, ALTER statements, η αντικατάσταση κάποιων εντολών DBCC από ALTER κλπ. Όλα αυτά απαιτούν αλλαγές σε κώδικα ή scripts ο οποίος δεν είχε πρόβλημα ως τώρα.

Η κατάργηση των NON-ANSII τιμών όμως απλά καταργεί προβληματικές συμπεριφορές οι οποίες έχουν "παροπλιστεί" από τον καιρό του SQL Server 7.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
 Share

×
×
  • Create New...