Jump to content

Πως μπορώ να στήσω Share Point Services 3 σε Mssql 2005;


taxiarxos
 Share

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους,

 

Προσπαθώ να στήσω share point services 3 (Ελληνική version) σε ένα server 2003 R2 std αλλά κατά την διάρκεια του setup δεν μου δίνει δυνατότητα να επιλέξω σε ποιά database να γίνει το setup.

 

Η διαδικασία πρέπει να γίνει κατά την διάρκεια της εγκατάστασης ή αφότου ολοκληρωθεί το setup μέσα από την κεντρική κονσόλα διαχείρησης;

 

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Η ερώτηση αυτή μάλλον ταιριάζει στο forum για Sharepoint και όχι στο Server Operating Systems.

Πέρα από αυτό, πριν στήσεις Sharepoint θα πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις το installation guide. Μπορεί να φαίνεται ότι είναι εύκολο να στήσεις το Sharepoint, αλλά κάτι τέτοιο είναι παραπλανητικό. Ακόμα και όταν τελειώσει η εγκατάσταση θα χρειαστούν επιπλέον βήματα για να μπορέσεις να δημιουργήσεις το πρώτο σου site. To installation guide φαίνεται κομμάτι μεγάλο καθώς καλύπτει διάφορα σενάρια, για διάφορα λειτουργικά. Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι το simple farm deployment σε Windows Server 2003. Ακόμα και αν η βάση βρίσκεται στο ίδιο μηχάνημα με το Sharepoint, θεωρείται ότι έχεις φάρμα.

Όσον αφορά το πότε ορίζεις την database, αυτό γίνεται όταν φτάσεις στον configuration wizard ο οποίος τρέχει αμέσως μόλις τελειώσει το setup. Η πρώτη ερώτηση που θα σου κάνει είναι αν θες να συνδεθείς σε ήδη υπάρχουσα φάρμα. Εκεί λές "No, I want to create a new server farm" και μετά δίνεις τα στοιχεία της βάσης. Αυτό περιγράφεται στην παράγραφο "Run the Sharepoint Products and Technologies Configuration Wizard".

Πριν προχωρήσεις σε κάποιο deployment παίξε και με το Sharepoint Services Installation and Configuration Virtual Lab. Έτσι θα εξοικειωθείς με το τί συμβαίνει και θα αποφύγεις μερικά από τα βασικότερα λάθη, π.χ. να φτιάχνει κάποιος ένα site μέσα στο Central Administration Console!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ φίλε

 

κατάφερα να το στήσω σωστά με νέο instance μέσα στον sql 2005 αλλά δεν μου δημιούργησε ή δεν μπορώ να βρώ το σωστό url που θα μου ανοίξει το companyweb.

 

Αυτό που μου ανοίγει είναι το http://servername:40967/default.aspx

 

καμιά ιδέα;

 

Είμαι σε καλό δρόμο νομίζω.....:)

 

Να βάλω SP1 ή θα αρχίζουν να χαζέυουν όλα τα περισσότερα SP ένα καλό κάνουν κ άλλα 10 προβλήματα εμφανίζονται.......

 

 

Α και κάτι ακόμη μέσα στα virtual sites το default site μου το έχει κάνει disable να το κάνω enable;

 

Στον ίδιο server έχω στημένο κ WSUS αλλά στη default πόρτα του την 8530 κ 8531 στην 80 δεν έχω κάτι εκτός κ αν πρέπει να είναι enable για να λειτουργούν τα self updates κτλ που δεν το ξέρω...

 

Πάντως δοκίμασα να το κάνω enable κ το τρέχει κανονικά χωρίς errors

 

 

Ευχαριστώ κ πάλι

Link to comment
Share on other sites

Ποιό CompanyWeb? Δεν υπάρχει CompanyWeb στο Sharepoint. Μήπως το μπερδεύεις με το Small Business Server ? To CompanyWeb είναι ένα Sharepoint site το οποίο εγκαθίσταται μαζί με τον SBS, δεν είναι κάποιο site στο Sharepoint. Όσον αφορά το site που σου ανοίγει υποψιάζομαι ότι αναφέρεσαι στην κονσόλα.

Όσον αφορά το Service Pack, τώρα είμαστε σε επίπεδο SP2 και λογικά το download από το οποίο έστησες το Sharepoint έπρεπε να το περιλαμβάνει. Το SP1 βγήκε πριν ..... ένα αιώνα (περίπου 1½ χρόνο) και από τότε έχουν διορθωθεί πάρα πολλά άλλα προβλήματα.

Όσον αφορά το port 80 δεν παίζει κανένα ρόλο - εκτός και αν θέλεις στο μέλλον να φτιάξεις κάποιο sharepoint site το οποίο να ακούσει στην 80.

Επειδή υποψιάζομαι ότι δεν έχεις ξαναχρησιμοποιήσει Sharepoint θα σου πρότεινα να μην το εγκαταστήσεις σε σύστημα το οποίο κάνει και άλλα πράγματα μέχρι να καταλάβεις και να συνηθίσεις το Sharepoint. Και γενικά, καλό είναι το Sharepoint να είναι πάντα στον δικό του server γιατί καταναλώνει αρκετή μνήμη και CPU. Επίσης, οι πειραματισμοί μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα και στην ίδια την εγκατάσταση του Sharepoint αλλά και σε άλλα service τα οποία είναι εγκατεστημένα στο ίδιο μηχάνημα.

Δοκίμασε πρώτα το Virtual Lab, πειραματίσου σε ένα άλλο μηχάνημα και μετά αποφασίζεις που θα βάλεις το Sharepoint και πως θα το χρησιμοποιήσεις. Διαφορετικά είναι πάρα πολύ πιθανό (~σίγουρο) να καταλήξεις σε ένα χάος από sites το οποίο δεν θα δουλεύει σωστά.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ φίλε κατάφερα κ έβγαλα άκρη το είχα ξαναδουλέψει παλιότερα αλλά δεν το θυμώμουν...

 

 

έκανα site κ alias για companyweb κτλ κτλ κτλ ....

 

 

ευχαριστώ πολύ για όλα....

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...