Jump to content

Πρόβλημα σε setup cluster SQL Server 2008 x64


KelMan
 Share

Recommended Posts

Προσπαθώ να στήσω ένα SQL Server 2008 x64 cluster πάνω σε Windows Server 2003 x64 cluster αλλά αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:

Στο βήμα "Cluster Network Configuration" όπου θα πρέπει να δώσω την IP διεύθυνση που θα χρησιμοποιηθεί από το cluster του SQL Server, ο,τι διεύθυνση και να βάλω, παίρνω ένα validation error ότι αυτή η IP διεύθυνση χρησιμοποιείται ήδη ("The IP Address X is already in use. To continue, specify a different IP address."). Ο administrator μου έχει δώσει τρεις διαθέσιμες διευθύνσεις και αυτό συμβαίνει και για τις τρεις. Το θέμα είναι ότι έχω τσεκάρει τις διευθύνσεις με ping και δεν απαντά κανείς. Επίσης δεν υπάρχουν στα forward και reverse lookup zones του DNS και ούτε ανήκουν στο range του DHCP. Επιπρόσθετα, μπορώ άνετα να δηλώσω τη διεύθυνση αυτή ως resource στον cluster manager.

Μια τελευταία σκέψη που έχω είναι να φτιάξω ένα slipstreamed setup dir για τον SQL Server με το SP1 και τo cumulative update και να δοκιμάσω ξανά το setup.

Έχει κανείς άλλος καμιά ιδέα;

 

Link to comment
Share on other sites

Τρία πράγματα έγιναν και τελικά έπαιξε. Μπορεί να φταίνε και τα τρία ή μόνο κάποιο από αυτά, ωστόσο δεν είχα την πολυτέλεια του χρόνου για να δοκιμάσω ένα-ένα. Έχουμε και λέμε:

1. Μετά από σύσταση του fellow MCT Αντώνη Χατζηπαυλή, ότι υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί μια IP διεύθυνση να έχει ξεμείνει σε κάποια ARP cache, έγινε restart οποιουδήποτε device μπορεί να είχε ARP cache.

2. Τα παιδιά ξαναέστησαν το Windows 2003 Server cluster

3. Έκανα εγκατάσταση από slipstreamed prepared media (SQL Server 2008 + Service Pack 1 + Cumulative Updates 2 for SP1)

Works like charm...

 

Link to comment
Share on other sites

Λογικά κάτι στο στήσιμο του cluster ήταν. Το (1) αποκλείεται, αφού η arp cache ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά στα 2003, ενώ και το (3) δεν έχει λόγο να παίξει καλύτερα από το να τα έστηνες ένα-ένα (εκτός αν αναφέρεται συγκεκριμένα σε κάποιο ΚΒ ή στο documentation).

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...