Jump to content

Spiceworks, το 'χει κανένας ακουστά;


vasal
 Share

Recommended Posts

Θα το βάζατε στο παραγωγικό εταιρικό σας δίκτυο. Αυτό το community που είναι τόσο δεμένο από το προϊόν, κάτι σαν social network για ΙΤσ , δε μου αρέσει πολύ

Link to comment
Share on other sites

Μην βιάζεσαι να κρίνεις ένα προιόν απο το community του. Το προιόν το έχω δοκιμάσει μεταξύ άλλων πριν καταλήξω στην respect λύση :SCOM-SCCM και είναι πολύ καλό ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι είναι free.

 

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που εννούσα και το έγραψα λίγο βιαστικά είναι ότι δεν έχει σαφή όρια η εφαρμογή με το internet και τα στοιχεία του social network που ενσωματώνει σε κάνουν εκ πρώτης όψεως λίγο σκεπτικό όσον αφορά την ασφάλεια του εταιρικού δικτύου.

 

Τίποτα παραπάνω/λιγότερο.

 

Δεν ξέρω btw και κάποιο άλλο προϊόν που να τα κάνει όλα αυτά σε μια λογική τιμή...

 

Thanx πάντως!

Link to comment
Share on other sites

εμείς το έχουμε εγκαταστήσει εδώ και 1-2 χρόνια και κάνει πολύ καλή δουλειά.

φυσικά δεν είναι SCOM, αλλά για free η πληροφορία που πέρνεις είναι σούπερ. τώρα βγήκε η έκδοση 4

Link to comment
Share on other sites

Το καλό που έχει είναι ότι είναι agentless, δηλαδή δεν εγκαθιστά κάτι στο λειτουργικό.

Το ένα κακό που έχει είναι ότι είναι agentless!!!! γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε super admin accounts για να αντλήσετε την πληροφορία όταν κάνει Scan. Οι agents των SCOM & System Center Essentials χρησιμοποιούν το Local System account για να μην υπάρχει αυτό το πρόβλημα.

Το δεύτερο κακό είναι ότι για να είναι σωστή η πληροφορία θα πρέπει να γίνονται περιοδικές σαρώσεις από την εφαρμογή στις συσκευές του δικτύου (κάτι το οποίο παίρνει αρκετή ώρα για αρκετές συσκευές), στον αντίποδα οι Agents για SCOM & SCE (και SCCM) λειτουργούν με heartbeats δηλαδή στέλνουν σήμα ότι είναι ζωντανοί προς το Server και ο Server στέλνει σ' αυτούς αντίστοιχα και αυτό γίνεται ασύγχρονα για να μη γίνεται σφαγή στο δίκτυο (από την πλευρά του Server > Clients).

Και ξαναλέω ότι είναι πολύ καλό για μικρά περιβάλλοντα και δωρεάν! (Εντάξει εμφανίζει διαφημίσεις αλλά έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και σ' αυτό έτσι ώστε να μην απογοητεύεσαι. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Προσωπικά το χρησιμοποιώ το χρησιμοποιώ παραγωγικά εδώ και αρκετό καιρό, σε δίκτυο 100 χρηστών. Κάνει αρκετά πράγματα από άποψη inventory και παραγωγή report.

 

Αυτό που δεν μπορώ να συνηθίσω ακόμα είναι το web περιβάλλον του.

 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...