Jump to content

Βρε τι μας λες;


Blackman
 Share

Recommended Posts

Ναι ναι ξέρω...άσχετος τίτλος, αλλά εδώ είμαστε για το καφεδάκι μας

αλλά όπως πίνουμε τον καφέ, ας μοιραστώ μαζί σας την χθεσινή εμπειρία που είχα στην δουλειά.

Σχετικά πρωί έρχετε ενημέρωση από την υπεύθυνη προσωπικού ότι από αύριο (σσ σήμερα) απαγορεύεται το κάπνισμα εντός της καντίνας-κουζίνας (το μοναδικό μέρος που επιτρεπόταν) και ο κάθε καπνιστής θα πρέπει να πηγαίνει σε συγκεκριμένους διαμορφωμένους χώρους για να καπνίζει.

 

Λίγες ώρες μέτα, έρχετε ένα email με όνομα τύπου [email protected] με θέμα ότι επιτρέπετε το κάπνισμα και επισυνάπτοντας και ένα αρχείο με τα σχετικά άρθρα του παρελθόντος που σχετίζονται με τον νόμο. Έρχετε και σε εμάς εντολή από διοίκηση...βρείτε ποιος είναι αυτός που το έστειλε, γιατί το θέμα που τους ενόχλησε είναι ότι εξέφρασε ανώνυμα την γνώμη του σε όλη την εταιρεία (πέρι των 180 ατόμων)...

Αρχική σκέψη είναι να δούμε ποιοι επισκέφτηκαν τελευταία το Hotmail. Ναι οκ...ο ISA δεν είναι σε λειτουργία, οπότε η δουλειά γίνετε δύσκολη και θα πρέπει να βρούμε άλλο τρόπο.

Ψάχνω εγώ...ψάχνει και ο periklisk...μιλάω και με τον hyper-vaggeli μας, και μπαίνουμε στον χωρό. Ο Βαγγ μου βρήκε στην αρχή ένα όμορφο πρόγραμμα, που μπορεί να τραβίξει history (από policy ΔΕΝ σβήνει από τον χρήστη) από απομακρυσμένο υπολογιστή (δίνοντας path) , αλλά όχι μαζικά. Έτσι έλεγξα μερικούς γρήγορους υποψήφιους. Στην συνέχεια και ενώ ο periklisk δοκίμαζε κάτι άλλο, ο vag βρήκε άλλο πρόγραμμα το οποίο καλό μεν, αλλά έπρεπε να γίνει εγκατάσταση σε όλα τα Pc.

δοκιμάζουμε με τον peri κάτι ακόμα και λέμε, αύριο πάλι, καθώς η ώρα είχε περάσει.

και ενώ κλείνω τα πάντα και πάω να κάνω shutdown, αναλαμπή...

βρε λες; ανοίγω πάλι το email...πέρνω το αρχείο (το οποίο φαινόταν ότι ήταν κατεβασμένο από κάποιο υπουργείο βάση της ονόμα τος) save as στο desktop, properties και μετά details... σβησμένος ο author..αλλά υπάρχει και το last saved by...

ανακούφιση σε εμένα και στον periklisk που σήμερα δεν θα είχαμε να ασχοληθούμε με αυτό...

περαστικά του/της [:P]

 

υ.γ. με τον ίδιο τρόπο είχαν πιάσει στην Αμερική και τον κατά σηροή δολοφόνο BTK (Bond-Torture-Kill) μετά από 30 χρόνια. Το παραπάνω είχε αναφερθεί και το Cybercrime Security Forum. Να είστε εκεί στο επόμενο

Link to comment
Share on other sites

γιατί το θέμα που τους ενόχλησε είναι ότι εξέφρασε ανώνυμα την γνώμη του σε όλη την εταιρεία (πέρι των 180 ατόμων)

 

Γιατί αν την εξέφραζε επώνυμα θα του έλεγαν μπράβο?

Αυτό τους πείραξε δηλαδή?

 

Δεν λέω ότι αυτό που έκανε είναι το σωστό, απλά είναι @#$@# να σας βάζουν να κάνετε τους ντεντέκτιβς για αυτόν τον λόγο και μετά να τον τιμωρήσουν επειδή ήθελε να πει την γνώμη του.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

μα αυτό ήταν το ζόρι το δικό μας...ότι ασχολιόμασταν με ένα τέτοιο θέμα...

αν και εμένα σαν ΙΤ με ενόχλησε που κάποιος εντός εταιρείας επειδή του την βάρεσε έτσι έστειλε 180 emails για να πει τον χαβαλέ του...

πάντως αυτός που το έκανε δεν ήταν παιδάκι και θα μπορούσε να πάει να το δηλώσει εκεί που πρέπει αντί να ενοχλεί και τους υπόλοιπους (είχαμε μερικά τηλ στο γραφείο που μας ρωτούσαν για την @#^%$&@# αυτή)

πέραν αυτού του ενοχλητικού σκηνικού, η όλη φάση είχε και την πρόκληση της.

Link to comment
Share on other sites

Κατι τετοιες καταστασεις με κανουν να θελω να αλλαξω επαγγελμα.

Καταλαβαινω οτι η πιεση απο επανω ειναι αρκετη, αλλα μερικες φορες το παρακανουμε κ εμεις με τον υπερβολικο μας ζηλο.

 

 

ΝΚ

Link to comment
Share on other sites

Μα τι άλλο να πει; Ότι είναι φασισμός να απαγορεύεις στον καπνιστή να φουμάρει και να ευωδιάζει και τον παραδίπλα του. Σε αυτή τη χώρα έχουμε παρεξηγήσει λίγο τις έννοιες "φασισμός" και "ελευθερία" και τις χρησιμοποιούμε κατά βούληση.

Let the flaming begin!

 

Link to comment
Share on other sites

βασικά αν το διαβάσετε είναι ο νόμος και τονίζει τα μέρη που μπορούν να καπνίζουν οι άνθρωποι, όντας ως στόχο αν αντικρούσει την απόφαση της διοίκησης για κάπνισμα σε συγκεκριμένους χώρους και όχι στην καντίνα.

 

είναι άξιο απορίας, αυτό που έκανε γιατί θα μπορούσε πολύ απλά...επώνυμα να καταθέσει το συγκεκριμένο στην διοίκηση και σε κανέναν άλλο.

και θα συμφωνήσω με τον dimitri...

Link to comment
Share on other sites

Δεν το ειπα για την συγκεκριμενη περιπτωση. Σιγουρα και δεν εισαι υποχρεωμενος να καλυψεις την ανοησια - αμελεια του συναδελφου σου

αλλα καμια φορα η φραση "αυτο δεν γινεται" πρεπει να ακουγεται

 

 

ΝΚ

 

Link to comment
Share on other sites

αυτό δεν γίνετε είπα στην αρχή, αλλά με το σκεπτικό ότι η λύση είναι τόσο απλή όπου μπορεί και κάποιος power user να το έβρισκε που με αυτό θα εκτιθόμεθα σαν τμήμα, προχωρήσαμε και αποκαλύψαμε εκεί που έπρεπε τον τρόπο που μπορούν να τον βρουν.

 

από εκεί και πέρα συμφωνώ μαζί σου

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που λέει ο Blackman είναι γεγονός: το ΙΤ δεν είναι blackbox και υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος εξωτερικός καλοθελητής θα "βοηθησει" με επεκτάσεις απρόσμενες...

Όσο για το κάπνισμα θα ξεκινήσω poll με θέμα: Να επιτρέπεται το κάπνισμα στο data center; ή ακόμη καλύτερα: Να επιβάλλεται το κάπνισμα στο server room;

Έμεις έχουμε άκαπνο κτήριο για πάνω από 15 χρόνια (ακόμη και για τους εφοριακούς ελέγχους...) και τώρα έχουμε ρίξει απίστευτο γέλιο.

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη κιόλας ρε παιδιά αλλά πείτε ότι εσείς τους λέγατε ότι θα το ψάξετε αλλά τελικά το έβρισκε κάποιος power user ή εξωτερικός συνεργάτης, τι θα γινόταν θα σας έδιωχναν ή θα σας κάνανε νταντά?

Πιστεύω πως μπορείς μερικές φορές να δείξεις στο αφεντικό ότι δεν θέλεις να κάνεις κάτι (χωρίς να του το πεις στα ίσια) όχι επειδή δεν το ξέρεις αλλά επειδή δεν θεωρείς σωστό να το κάνεις. Αυτό φυσικά είναι θέμα χαρακτήρα και το πως βλέπει ο καθένας τους συναδέλφους του, αν το δούμε καθαρά επαγγελματικά τότε πολύ καλά κάνατε, αν πάλι το δούμε και λίγο συναισθηματικά τότε μάλλον θα νιώσετε άσχημα αν μάθετε ότι απολύθηκε για αυτόν τον λόγο.

Θα μου πείτε τώρα ας πρόσεχε...αλλά δεν πιστεύω να υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει κάνει στραβή πάνω στα νεύρα του και στον εκνευρισμό του, άλλο τώρα αν μπορεί λόγο θέσης να μπορεί το καλύψει.

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

εγώ προσωπικά ασχέτως αν το έβλεπα λάθος/αγγαρία/χαζομάρα δεν θα ήθελα να μου συμβεί αυτό. Από την στιγμή που σου λέει η Διοίκηση ότι θέλω να κάνεις αυτό, ακούς αυτόν που σε πληρώνει και αν με τέτοια απόφαση παίζεις την εικόνα σου, δεν θα δεχτείς ο Μιχαλάκης που είναι στην αποθήκη να διατυμπανίζει ότι αυτός ξέρει ποιος είναι ενώ η μηχανογράφηση ακόμα ψάχνει. Εμείς (3 ατόμα) στο τμήμα, το μελετήσαμε το θέμα και είπαμε να μην πούμε τίποτα, αλλά μόνο το σκεπτικό ότι μπορούσαμε να εκτεθούμε εμείς από το παραπάνω παράδειγμα, προχωρήσαμε και ενημερώσαμε για τον τρόπο που μπορούν να το βρουν (δεν αναφέραμε καν όνομα).

Και στην συγκεκριμένη θέση μιλάμε για άτομο με θέση, αλλά βεβαρημένο ιστορικό... ο frees76 μάλλον θα νιώθει μία ικανοποίηση για την συγκεκριμένη περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Πάω πάσο αν ο τύπος έχει βεβαρημένο ιστορικό γιατί ξέρω ότι μερικές φορές κάποιοι χρήστες το παίζουν και καλά και πετάνε διάφορες εξυπνάδες, αλλά όταν τους μπει το αβγό στον κώλο κλαίγονται σαν μωράκια και ζητάνε κάλυψη.

Αν είναι τέτοια περίπτωση καλά εξηγηθήκατε.

 

Όσο για αυτό που λες ότι παίζεις την εικόνα σου, απλά δεν νομίζω ότι η εικόνα κάποιου χαλάει για έναν τόσο ασήμαντο λόγο. Ούτε έκλεψες ούτε έκανες καμιά χοντράδα για να μην δουλεύει η εταιρεία σου καμία ημέρα για να χαλάσει η εικόνα σου.

 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...