Jump to content

MICROSOFT Λειτουργικά γραφείου δωρεάν στο διαδίκτυο


Recommended Posts

Η νέα έκδοση λογισμικού εφαρμογών γραφείου θα περιλαμβάνει διαδικτυακές εκδόσεις των βασικών προγραμμάτων της (δίνοντας, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα επεξεργασίας εικόνων και βίντεο), στις οποίες οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση δωρεάν, ανακοίνωσε η Microsoft.

 

 

Η εταιρεία διέθεσε μία πρώτη δοκιμαστική έκδοση του Office 2010 σε μερικές δεκάδες χιλιάδες προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο, ενώ η αντίστοιχη δοκιμαστική έκδοση των διαδικτυακών εφαρμογών θα είναι έτοιμη τον Αύγουστο, με την πλήρη βάση να αναμένεται στα καταστήματα το πρώτο εξάμηνο της επόμενης χρονιάς.

Η Microsoft θα πρέπει να σκεφτεί προσεκτικά πόσο λογισμικό θα διαθέσει δωρεάν μέσω του διαδικτύου, αφού τα κέρδη των πωλήσεων του Office το 2008 έφθασαν τα 12,4 δισ. δολάρια. Η βασική έκδοση του Office «Home and Student» τιμάται σήμερα 150 δολάρια και περιλαμβάνει τέσσερα προγράμματα (Word, Excel, Powerpoint, OneNote), τα οποία θα είναι διαθέσιμα δωρεάν στο διαδίκτυο σε ελαφρότερες εκδόσεις.

Ο κολοσσός του λογισμικού είναι πάντως αναγκασμένος να επεκταθεί και στην αγορά διαδικτυακών εφαρμογών, δεδομένου ότι ο μεγάλος ανταγωνιστής της, Google, ήδη προσφέρει αντίστοιχο πακέτο online εφαρμογών γραφείου.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Να συμπληρώσω επίσης ότι όλοι οι MVPs συμμετέχουμε στο δοκιμάστικό πρόγραμμα του Office 2010 Technical Preview και διαπιστώνουμε ότι το νέο Office κάνει ... παπάδες.

Link to comment
Share on other sites

Το Sharepoint σας το δώσανε? Αυτό είναι που θέλει γερή δοκιμή. Και στα δύο Service Packs δεν έστειλαν beta στους MVPs με ... ενδιαφέροντα ... αποτελέσματα. Αν δεν σας το έστειλαν επειδή και καλά δεν είστε ειδικοί, καλά θα κάνετε να τους t3@9 a new, γιατί ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ειδικοί σε servers, δίκτυα, SQL, ASP.NET για να δοκιμάσουν και να βρουν τα προβλήματα σε database, clustering, Active Directory synchronization κλπ.

Δες το και αλλιώς. Αν βγει το προϊόν και έχει προβλήματα, ποιός θα κληθεί να τα διορθώσει? Ο designer που έφτιαξε τα XSLT?

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...