Jump to content

Πρόβλημα κατα την αντιγραφή μεγάλων αρχείων στον Server...


 Share

Recommended Posts

Γειά σε όλους!

Παιδιά, έχω ένα παράξενο πρόβλημα.. κατα την αντιγραφή μεγάλων αρχείων (πχ 5-6 αρχείων συνολικού μεγέθους 7GB) απο το client PC που έχω , στον (trial) Windows 2003 Server του lab μου, το network utilization παίζει απο 24% έως 26%, πέφτει στο 0% ... κάνει μία παύση...ξαναξεκινάει, φτάνει στο 26% για λίγο.. και πέφτει εντελώς βγάζοντας μήνυμα πως "This file is no longer available"... και δεν μπορώ να κάνω αντιγραφή..

Ο εξοπλισμός :

1.Windows 2003 Server (2xRealtek PCI-Xpress Gigabit network adapters)
2.Windows 7 RC 64bit client (2xMarvel PCI-xpress Gigabit network adapters)
3.Philips modem\router (δουλεύει μόνο σαν modem)
4.Linksys WRT610N router (με switch 4ports gigabit)
5. Cat.6 cables (Server<->WRT610N, client<->WRT610N)
6. cat.5e cable (μόνο για το bridge μεταξύ Philips MODEM και Linksys WAN port)

Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι πως όταν αντιγράφω απο τον Server στον client δεν έχω πρόβλημα... πιθανολογώ πως το Receive του Server πρέπει να έχει πρόβλημα.. γιατι το δοκίμασα και μέ ένα laptop να το κάνω..

Σημείωση: Το Philips modem με τον Linksys router συνδέονται ΜΟΝΟ σαν bridge ωστε ο Linksys να κάνει το authentication του Internet με τον OTE.ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ πάνω στο switch του Linksys, αλλα μόνο στην WAN PORT του Linksys WRT610N. Επίσης, τα λαμπάκια στο switch του Linksys ανάβουν πράσινο.. που σημαίνει πως δουλεύουν (τα δύο PC) σε Gigabit ταχύτητα...

Κάθε βοήθεια δεκτή.. !!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΑΙΔΙΑ! σε όποιον έχει συμβεί το ίδιο πρόβλημα ας με βοηθήσει Please

Link to comment
Share on other sites

Τα πιθανά πρόβληματα είναι με τις κάρτες δικτύου, με τους drivers των HD του server ή με το MTU size του router.

Δοκίμασε να αλλάξεις την ταχύτητα του δικτύου στην κάρτα απο auto σε 100 ή 10 σε πρώτη φάση και βρες τους τελευταίους dirvers για τους HD και τις κάρτες δικτύου

Link to comment
Share on other sites

Θανάση, δοκίμασα με 100 και με 10Μbps αλλά συνεχίζει να βρίσκει 1Gbps ταχύτητα.. !! Μήπως επειδή έχω καλώδια Cat6 ?

Drivers έχω τους τελευταίους σε όλες τις κάρτες δικτύου (ΚΑΙ στις Realtek Gigabit του Server αλλά και στις Marvel Gigabit του Windows 7 RC 64bit client)...

Το mtu του router πάει μέχρι τα 1492 (δεν έχει για πιό πάνω..) οπότε έχω απενεργοποιήσει τα Jumbo Packets.. γιατι ξεκινούν απο 2Κ και πάνω..

Σπάω το κεφάλι μου να βρώ μία άκρη με το Gigabit αλλά εδώ κ μήνες έχω κολλήσει πολύ άσχημα.. και ρε γαμώτο, με το που ξεκινάει η αντιγραφή των αρχείων, στα πρώτα 800ΜΒ - οπου κ κολλάει - πάει σφαίρα η αντιγραφή!!! με 120MB/sec !!! μετα με ξενερώνει...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και απο μένα,

Δυστηχώς δεν υπάρχει περίπτωση να φταίει το καλωδιό σου για το 1gb.

Απο τα Advanced Settings του driver της κάρτας εκεί θα ορίσεις το bandwidth που θές να δοκιμάσεις..Επίσεις τσέκαρε το TCP Offload Max Size και κάντο disable να δείς.

Αλλό ένα trick που είχα κάνει για να παίζει σωστά ένα δίκτυο που μου παρουσίαζε τα ίδια φαινόμενα είναι εδώ. Βέβαι αυτό έπεζε με 100MB δίκτυο..αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Κάνε και μια δοκιμή απ ευθείας πάνω στο server και παρέκαμψε το switch να δείς που υπάρχει πραγματικά το πρόβλημα...

Keep trying..

V

 

Link to comment
Share on other sites

Όταν λες trial τον Windows 2003 εννοεις εντελώς "trial"΄χωρίς δηλαδή να έχει γίνει Activation ή Trial τον χρησιμοποιείς για δοκιμές.Ξέρω απο έναν γνωστό μου που είχε πρόβλημα σε περίπτωση με ΜΗ Ενεργοποιημένο Windows Svr στο file sharing.Με το που έγινε activation όλα ΟΚ.Δεν έτυχε ποτέ να το ελέγξω απλουστατα μου το ανέφεραν και το μεταφέρω.

Link to comment
Share on other sites

Όλες τις offload δυνατότητες των καρτών τις έχω ενεργοποιήσει/απενεργοποιήσει γαμώτο... Τίποτα!!! Έχω δοκιμάσει απίστευτα πράγματα.. !

Δεν μπορώ να καταλάβω τί γίνεται.. εντωμεταξύ το έχω googlάρει και βρίσκω πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις όπως τη δική μου.. αλλά χωρίς καμμία λύση... !!

Μέχρι 700ΜΒ αντιγράφω κανονικά.. απο εκεί κ πέρα ΚΟΛΛΑΕΙ... χάνω τη σύνδεση με τον server για κανα δύο λεπτά (και λέω με τον server γιατι Internet έχω κανονικά στο client pc όση ώρα έχω κολλημένη σύνδεση με τον server...

Link to comment
Share on other sites

Έχω δοκιμάσει και με ένα Gigabit 3Com Switch.. Πάλι τα ίδια... [:S]

 

Update : Χθές το βράδυ, προσπάθησα και μετέφερα με επιτυχία ένα μεγάλο αρχείο (2.6GB) απο το Media Center PC στον Server μέσω Wireless... οπότε αυτό πιστεύω κάπου οδηγεί σιγά σιγά... Η ταχύτητα της μεταφοράς ήταν ανάμεσα σε 14-16MB/sec (δλδ. αργά..) Κατα την μεταφορά απο καλώδιο, η ταχύτητα ξεπερνάει τα 100ΜΒ/sec.. λέτε να φταίει ο δίσκος ωρε παιδιά?...

Link to comment
Share on other sites

Η αντίστροφη διαδικασία πως παει Server -> PC?

 

Αν έχεις τη δυνατότητα κάνε ενα clone το δίσκο του server να δεις πως παει γιατί είναι πράγματι περίεργη η συμπεριφορά του

 

Link to comment
Share on other sites

@Blackman : δεν ξέρω.. αρχίζω να υποψιάζομαι κάτι τέτοιο... αλλά θα το ελέγξω περισσότερο... ! άλλο PC δεν υπάρχει..

 

@pge0rgi0 : δλδ. να κάνω λές Ghost και να δοκιμάσω με άλλο δίσκο? Αυτό που σκέφτομαι να κάνω, είναι να βάλω έναν δεύτερο δίσκο και να δοκιμάσω να κάνω απο εκεί αντιγραφή..

 

Ευχαριστώ σας!

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω με Ghost θα έχεις πιο ασφαλή συμπεράσματα σε οτι εχει να κάνει με το δίσκο.

 

Αν έχεις πρόβλημα στο source HDD θα στο χτυπήσει κατα τη διαδικασία αντιγραφής. Αν συμβεί αυτό διαλέγεις "force cloning" και ξανατρέχεις τη διαδικασία

 

Και κάτι άλλο έχεις δοκιμάσει να αντιγράψεις κάτι αντίστοιχο απο USB εξωτερική συσκευή?

 

Τί αρχεία αντιγράφεις Zip, rar και αν ναι υπάρχει κανένα antivirus το server που τα ελέγχει?

 

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που θα σου πρότεινα είναι το εξής.

Άνοιξε cmd στο server και στο pc και δώσε ping -t. Θα δείς αν χάνεις πακέτα κατα τη διάρκεια του copy. Επίσης θα δείς και την απόκριση σε ms. Αν δείς το νουμεράκι να ανεβαίνει πάνω απο 3ms έχεις πρόβλημα δικτύου.

Άλλαξε και κανα καλώδιο δικτύου καλού κακού.

Link to comment
Share on other sites

apostolos --> Δοκίμασα αυτό που είπες.. δεν είχα πρόβλημα δικτυακό.. 1ms κολλημένο το Ping.. AΛΛΑ .. έκανα το εξής.. (μόλις τώρα) , εκανα copy ένα μεγάλο αρχείο, απο το C:\Shared στο --> C:\ χύμα.. και??? ΚΟΛΛΗΣΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ! μιλάμε σερνόταν το σύστημα!!!

οπότε ? Σκληρός??? παίζει να είναι και o SATA Controller του motherboard ?

Link to comment
Share on other sites

Τώρα που ξαναείδα το πρόβλημα σου, είδα κάτι που μου διέφυγε. Τα Windows7, το έχω παρατηρήσει σε πολλά μηχανήματα, έχει ένα πρόβλημα με το copy των αρχείων. Καθυστερεί υπερβολικά κατά την αντιγραφή. Aπο κάποιο update και μετά ;omvw στρώνει. Έχεις κάνει όλα τα updates στα pc's. Τουλάχιστον για το 7άρι θα πρέπει να κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα που ξαναείδα το πρόβλημα σου, είδα κάτι που μου διέφυγε. Τα Windows7, το έχω παρατηρήσει σε πολλά μηχανήματα, έχει ένα πρόβλημα με το copy των αρχείων. Καθυστερεί υπερβολικά κατά την αντιγραφή. Aπο κάποιο update και μετά ;omvw στρώνει. Έχεις κάνει όλα τα updates στα pc's. Τουλάχιστον για το 7άρι θα πρέπει να κάνεις.

Φίλε Απόστολε, έχω κάνει όλα τα updates των Windows 7 RC 64bit (όπως πάντα κάνω)... Το θέμα δεν είναι τα Windows 7.. Tα Windows 7 πάνε σφαίρα... γενικά, στις αντιγραφές κ παντού.. Το θέμα είναι πως και μέχρι λίγο καιρό, που είχα Windows XP Pro SP3 είχα πάλι το ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.. οπότε το OS δεν είναι το πρόβλημα.. σίγουρα πράγματα..

 

UPDATE : Καινούργιο στοιχείο κατα την αντιγραφή ενός αρχείου περίπου 1GB... και εδώ πρόβλημα..

Link to comment
Share on other sites

Φίλε MTS,

Το πρόβλημα μου μυρίζει για Drivers τελικά,

μου φαίνετε ότι ο δάσκαλος απο την αρχή που το πε είχε δίκιο...

Για δές λίγο εδώ μήπως βγάλεις καμιά άκρη..

http://social.answers.microsoft.com/Forums/en-US/GettingReadyforWindows7/thread/ff9f51d4-8d2b-4c86-b124-df81b59e4966

V

Link to comment
Share on other sites

Φίλε MTS, Το πρόβλημα μου μυρίζει για Drivers τελικά, μου φαίνετε ότι ο δάσκαλος απο την αρχή που το πε είχε δίκιο... Για δές λίγο εδώ μήπως βγάλεις καμιά άκρη.. http://social.answers.microsoft.com/Forums/en-US/GettingReadyforWindows7/thread/ff9f51d4-8d2b-4c86-b124-df81b59e4966 V

Κι εγώ Vangelis εκεί έχω καταλήξει.. αλλά ρε γαμώτο έχω βάλει ένα σωρό drivers ... με όλους τους drivers είχα πρόβλημα.. Τέλοσπάντων, θα δοκιμάσω με τους drivers που βρίσκονται στο CD του motherboard (Gigabyte GA-EP45-UD3P)  .. πάλι απο την αρχή..

 

ΥΓ : Αλήθεια, στα Windows 2003 Server, πώς μπορώ να καθαρίσω ΕΝΤΕΛΩΣ τους drivers της κάρτας δικτύου ? Mε απλό uninstall driver ?

Thanks!

Link to comment
Share on other sites

Ναι Blackman! Ελπίζω να βρώ χρόνο αυτό το Σαββατοκύριακο και να το λύσω το πρόβλημα..

Ευχαριστώ πολύ όλους ! Θα σας ενημερώσω για ό,τι νέο έχω.. !

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, θα μπορούσατε να με βοηθήσετε λίγο? Έψαξα πολλά forums και βρήκα σε μερικά, πως με τον Driver "realtek 5.666.301.2007" διορθώνετε το πρόβλημα.

Αλλά δεν τον βρίσκω ΠΟΥΘΕΝΑ! Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε να τον βρούμε ? Είναι για την Gigabit REALTEK 8111 PCI-x κάρτα δικτύου! Είναι παλιός driver...

UPDATE : Τελικά τους βρήκα και τους 5.666.301.2007 ... τζίφος.. δεν παίζουν.. (μάλιστα χάνει εντελώς το connection..) [:(]

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Μετά απο πάρα (ΜΑ ΠΑΡΑ!) πολύ καιρό, βρέθηκε η λύση σε αυτό το θέμα!!!

 

Ενώ είχα αλλάξει πόσους κ πόσους drivers στην Gigabit κάρτα δικτύου, με κανένα αποτέλεσμα, ΣΗΜΕΡΑ άλλαξα ένα δίσκο. Έβαλα σαν δεύτερο δίσκο έναν SATA 400GB και τελικά ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ COPY !!!

 

Ταχύτητα εγγραφής απο 77ΜΒ/sec μέχρι 100MB/sec !!!! Είμαι πολύ χαρούμενος!

 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ, ΗΤΑΝ Ο ΔΙΣΚΟΣ!!! (απλά δεν είχα άλλο δίσκο να το δοκιμάσω!!! και δεν ήταν και πρώτης προτεραιότητας απο οικονομικής άποψης να πώ την αλήθεια)

 

Τέλος καλό όλα καλά!

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...