Jump to content

rss feeds στο sharepoint


Blackman
 Share

Recommended Posts

Το έχω κάνει εδώ και καιρό, αλλά γιατί να μην το μοιραστώ μαζί σας;

θέλετε στο εταιρικό Intranet να βλέπετε το blog μου ή του Κλαδάκη ή του HyperV ή όποιο άλλο site έχει rss feeds;

 

Πηγαίνετε στην σελίδα http://sharepointrss.com/

βάζετε το link και παφ...έχετε το αρχείο που θα ανεβάσετε στο sharepoint.

Το ωραίο είναι ότι το όλο σύστημα το έχει φτιάξει ένας έλληνας ονόματι Γιώργος Τσιόκος...

 

χεβ φαν...

Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω ότι δίνεις αυτό το link για όσους χρησιμοποιούν ακόμη Sharepoint 2003. To Sharepoint 2007 έχει ενσωματωμένο RSS Viewer Web part το οποίο μάλιστα σου επιτρέπει να τροποποιήσεις το XSLT που χρησιμοποιεί για να παρουσιάσει τα δεδομένα.

Εδώ που τα λέμε, όποιος χρησιμοποιεί ακόμα Sharepoint 2003 θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά τί θα κάνει από εδώ και πέρα. Αν η Microsoft ακολουθήσει την τακτική της υποστήριξης 2 version του προϊόντος, η υποστήριξη για 2003 θα λήξει σύντομα, μόλις βγει το Sharepoint 2010.

Link to comment
Share on other sites

Το dwp είναι ουσιαστικά ένα παραμετροποιημένο web part σε format του Sharepoint 2003. Για να το προσθέσεις σε μία σελίδα θα πρέπει να το κάνεις Import σε αυτή. Αυτό γίνεται ως εξής:

Από το Site Actions πατάς Edit Page

Πατάς Add Web Part στη ζώνη που θέλεις να προσθέσεις το web part

Στο dialog box που θα εμφανιστεί πάτα Advanced Web Part Gallery κλπ

Στη μπάρα που θα εμφανιστεί δεξιά βρες το Browse το οποίο είναι ακριβώς κάτω από τον τίτλο. Πάτα το βελάκι δίπλα του και διάλεξε Import

Κάνε upload το dwp

Να υπενθυμίσω ότι το συγκεκριμένο αρχείο έχει νόημα μόνο για SPS 2003. Το MOSS έχει ενσωματωμένο RSS Viewer ενώ έχουν βγει και άλλα RSS Viewer web parts όπως το FeedReader, και περισσότερες δυνατότητες έχουν από το απλό (και deprecated) DataViewWebPart και σου επιτρέπουν να βάλεις απευθείας τις παραμέτρους, χωρίς να αναγκάζεσαι να ξανακάνεις το import.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Το RSS Web part μπορεί να δουλέψει από μόνο του μέσω proxy φτάνει να κάνεις κάποιες αλλαγές στο web.config. Το setting δεν αφορά συγκεκριμένα το Sharepoint αλλά οποιαδήποτε εφαρμογή ASP.NET. Ουσιαστικά ορίζεις με ποιό τρόπο θα επικοινωνήσει η web εφαρμογή σου με άλλες εφαρμογές μέσω του <proxy> tag.

 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...