Jump to content

servero-βιβλιο.


Recommended Posts

καλησπέρα, θα ήθελα να μου προτείνετε καποιο βιβλιο, το οποιο να περιγραφει διαφορες συνδεσμολογιες san, πως με τις οπτικες ινες συνδεονται οι σερβερ πανω στο san (βεβαια αυτα απο οτι θυμαμαι τα εχει σε σχηματα σαν ενχειριδιο μεσα στα κουτια), και γενικα να γινεται αναφορα σε πρακτικο επιπεδο απο την "πισω" μερια του rack! το λεω αυτο γιατι διαφορα pdf που διαβασα με ωραιους τιτλους τυπου "build a data center " αναφεροταν πιο πολυ στη θεωρια (ποσο θα κοστισει στην εταιρεια ενα κακομελετημενο data center, πως γραφονται τα δεδομενα στο δισκο αναλογα με τον τυπο raid κλπ).

 

ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Αν διαβάσεις το παρακάτω topic θα μάθεις τα πάντα γύρω απο τη θεωρία του fiber-san-server configuration. http://www.enterprisestorageforum.com/sans/features/article.php/3711286

Θα έχεις έτσι μια καλύτερη εικόνα για το τι είναι αυτό που θες να υλοποιήσεις.

 

Για το configuration αν διαβάσεις το link που σου έστειλα φαντάζομαι δε θα έχεις πρόβλημα. Aν θες Δευτέρα που επιστρέφω στο γραφείο μπορώ να σου βγάλω φωτος με τους δικού μας server που φαίνονται τα καλώδια. Γενικά ακολουθείς την φιλοσοφία, κάρτα δικτύου σε san ή αν έχεις και fiber switch κάρτα δικτύου σε fiber switch.

Αν θέλεις να μας πεις και τι ακριβώς εξοπλισμό έχεις ίσως να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε περαιτέρω με την εγκατάσταση- παραμετροποίηση.

Στην πράξη η εγκατάσταση δεν είναι πρόβλημα όσο η παραμετροποίηση καθώς θα πρέπει να γνωρίζεις τι είναι τα lun, multipath

και οι τρείς τοπολογίες διασύνδεσης

PTP (point to point)

FC-AL (FC Arbitrated Loop)

FC-SW (FC Switched), ώστε να προσφέρεις την καλύτερη λύση στην επιχείρηση, δική σου ή του πελάτη.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που διέθεσες, η ιστοσελίδα ίσως να είναι καλύτερη και από το βιβλίο ακόμα!

ο λόγος που ήθελα να τα διαβάσω είναι για έχω μια ιδέα, επειδή έχω δει κάνα δυο φορές στήσιμο data center από την αρχή στην εταιρεία που έκανα πρακτική και αρχίζω να ξεχνάω και τα λίγα που είδα..

ευχαριστώ πολύ και καλό βραδυ.

 

 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...