Jump to content

Exchange 2003 OWA + SSL


band
 Share

Recommended Posts

καλημέρα σε όλους. αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος στο εξής. Υπάρχει domain 2003 + exchange 2003 (+ όλα τα update). Ο exchange τρέχει σε member server και το OWA (http) δουλεύει σωστά και μέσα από το LAN και από internet αν το επιτρέψω στο firewall (δοκιμαστικά μόνο). Το σύστημα έχει δύο κάρτες δικτύου.

Έκανα στον exchange εγκατάσταση των MS certificate services και ακολουθώντας το άρθρο http://www.msexchange.org/tutorials/SSL_Enabling_OWA_2003.html έκανα όλη την διαδικασία και να απαντάει το OWA μέσω https + SSL.

Το πρόβλημα είναι ότι τώρα όταν μπαίνω στο https://mail.company.gr/exchange μου βγάζει τη σχετική ειδοποίηση "There is a problem with this site's certificate" και μόλις πατήσω  "Continue to this website" μου βγάζει "Internet explorer cannot display the webpage"

Αν προσπαθήσω από το LAN να μπω στο https://server/exchange μου βγάζει το ίδιο μήνυμα.

Οποιαδήποτε ιδέα ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

ιδέα:

Control Panel>Network & Internet>Internet Options>Advanced>,
"security settings,"

δοκίμασε να ξετσεκάρεις τα:


check for publisher's certificate revocations
check for server certificate revocations
enable intergrated Windows authentication

Link to comment
Share on other sites

μήπως συνδέεσαι με DNS Alias όνομα του σερβερ;

Π.χ. αν ο σερβερ λέγεται ServerA και το πιστοποιητικό έχει εκδοθεί για τον ServerA.domainA.abc αλλά συνδέεσαι ως https://Alias/exchange είναι λογικό να αντιμετωπίζεις πρόβλημα.

Σε αυτή την περίπτωση, δοκίμασε να συνδεθείς ως https://ServerA.domainA.abc/exchange να δεις αν σου βγάζει κάτι

Link to comment
Share on other sites

Είχα αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα στο παρελθόν και έφταιγε το γεγονός ότι δεν έιχα ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες εγκατάστασης του SSL από την εταιρεία που το προμήθευσε. Ήθελε συγκεκριμένη εγκατάσταση (να ακολουθήσεις πιστά τα βήματα)  στον IIS και είχε 1 tweak παραπάνω από ότι πίστευα αρχικά.

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους. Τελικά όντως δικό μου λάθος, ακολουθώντας τις οδηγίες. Έκατσα χτες το βράδυ με ηρεμία και το έκανα από την αρχή σε τεστ περιβάλλον και δουλεύει σωστά.

Thanks for helping!!!!!!!

 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...