Jump to content

50-50 server


x-nos
 Share

Recommended Posts

Θα ήθελα την βοήθειά σας για κάτι που σκέπτομαι να κάνω.

Έχω ένα μηχάνημα με windows 2003 server όπου επάνω έχω στήσει domain server, web server (IIS) και SQL server 2005 express. Στον IIS ανεβάζω τις σελίδες που φτιάχνω.

Η ερώτηση μου είναι αν θα μπορώ να στήσω παράλληλα στον ίδιο server το Joomla με το Xamp και να στέλνω από τον domain controller των windows μερικά domain στον apatsi όπου θα φιλοξενεί τις σελίδες που θα κάνω με το Joomla.;;;;

Και αν ναι, τότε πως μπορώ να το κάνω αυτό;;;

 

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και μπορείς αρκεί να προσέξεις ένα απλό πράγμα.

Την πόρτα που θα παίζει ο apache. Όταν σηκώνεις το xampp ανοίγει και αυτός την πόρτα 80. Οπότε ο IIS την τρώει άσχημα.

Έχει ένα httpd.conf αρχείο το οποίο είναι οι ρυθμίσεις του Apache. Αλλάζεις την default port απο 80 σε κάτι άλλο και τον κάνεις access by http://computername:"new _port"

πχ http://mywebserver:4356

Αν χρειάζεσαι περισσότερη βοήθεια ευχαρίστως να βοηθήσω

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι άμα το κάνω αυτό θα μπορεί απέξω ο "πελάτης" να μπάινει με νορμάλ διεύθυνση ή θα πρέπει να χτυπάει www.otinane.gr:85 π.χ.;;;

Και ένα άλλο ερώτημα που έχω είναι τι παίζει με την κάρτα δικτύου πρέπει να βάλω 2 τοπικές ip;

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

Αν βάλεις 2 κάρτες δικτύου (ή απλά 2 IP στην ίδια κάρτα δικτύου) μπορείς να σηκώσεις και τους 2 web servers στην default port (80) αρκεί ο κάθε ένας να 'ακούει' στη δική του IP.

 

Αυτό όμως παράλληλα, σημαίνει πως θα χρειαστείς και αντίστοιχα 2 public internet IP addresses που θα γίνουν NAT στις αντίστοιχες 2 εσωτερικές.

 

Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο reverse proxy (e.g MS ISA Server 2006) το οποίο ανάλογα με το host header, να κάνει redirect στον αντίστοιχο εσωτερικό web server (ip/port)

 

Αν χρειαστείς περισσότερες λεπτομέρεις σχετικά με αυτό, μπορούμε να το δούμε αναλυτικότερα.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό όμως παράλληλα, σημαίνει πως θα χρειαστείς και αντίστοιχα 2 public internet IP addresses που θα γίνουν NAT στις αντίστοιχες 2 εσωτερικές.

 

1ον: Δεν γίνεται να να κάνω τις αντιστοιχήσεις από τον domain controller μου; Δηλαδή το www.kati.gr να πηγένει στον IIS και το www.katiallo.gr να πηγένει στον Apatsi ;

 

2ον: ευχαριστώ και τους 2 για τις γρήγορες απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό θα σημαίνει όμως ότι ο DC είναι DNS Server Autoritative για τα συγκεκριμένα domains, κάτι που δεν νομίζω ότι το έχεις. Τα host headers στον IIS νομίζω ότι παίζουν ακόμα και χωρίς ISA Server. Στον Apache δεν ξέρω αν υπάρχουν host headers βέβαια. Γενικά ο domain controller δεν έχει καμμιά σχέση με την φιλοξενία ιστοσελίδων, εκτός αν εννοείς κάτι άλλο που δεν κατάλαβα.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ας πούμε αυτό που κάνω μέχρι τώρα είναι ότι αγοράζω ρε παιδί μου ένα domain και βάζω την διαχείριση του να γίνεται από τον δικό μου dns server. Μετά από κει πάλι του λέω σε ποια σελίδα θα αντιστοιχεί το domain. Τώρα άμα θα μπεί και ο Apache τι θα πρέπει να κάνω άμα δεν υπάρχουν και host headers;

 

Link to comment
Share on other sites

Για να τα πάρουμε με τη σειρά.

 

1) ο DNS κάνει resolve σε IP. Όχι σε port. Συνεπώς, ο DNS μπορεί να πει www.kati.gr --> IP1 & www.katiallo.gr --> IP2. Αν δεν έχεις διαθέσιμη 2η public IP, υποχρεωτικά ο DNS θα δώσει την ίδια IP και για τα 2 domain names. Άρα το ποιος web server θα απαντήσει, δεν μπορεί να το αποφασίσει ο DNS, αν δεν έχεις 2η Public IP.

 

2) Για να συνυπάρχουν 2 web servers σε έναν Η/Υ θα πρέπει :

α) Να ακούνε σε διαφορετική IP (εσωτερική) και default port (80)

β) Να ακούνε στην ίδια IP (εσωτερική) και σε διαφορετικά ports (άρα ο ένας θα έχει τη default 80 και ο άλλος κάποια non-default πχ 8081)

 

Εφόσον έχεις 1 public IP και 2 εσωτερικούς συνδυασμούς IP/port θα πρέπει κάποιος να αποφασίσει ΠΡΙΝ φτάσει το request στον web server, ποιος είναι ο συνδυασμός IP/port στον οποίο απευθύνεται το request.

 

Ο ISA Server, μπορεί στο web listener, να κάνει forward. Αυτό σημαίνει ότι αν έχεις 2 listeners επάνω στον ISA, και ο ένας ακούει στα domain names που αποθηκεύεις στον IIS, και ο άλλος ακούει στα domains που αποθηκεύεις στον Apache, ο πρώτος θα κάνει forward τα request προς το IP:port του IIS και ο δεύτερος προς το IP:port του Apache.

 

Μια εναλλακτική προσέγγιση, ίσως θα ήταν να δημιουργείς τα Apache Sites και στον IIS και να κάνουν forward στον Apache σε διαφορετικό IP:port, αλλά δεν είμαι σίγουρος 100% αν αυτό το σενάριο δουλεύει.

 

Αν αποφασίσεις να δεις τη λύση του ISA, Μπορούμε να σε βοηθήσουμε με το setup.

 

Καλή συνέχεια!

Link to comment
Share on other sites

Για να μην μπλεκόμαστε με τον ISA που δεν υπάρχει, τα host headers μπορούν να δουλέψουν με τον IIS και χωρίς ISA. Στην  πράξη αποφασίζει ο IIS ποιο site θα δείξει στον επισκέπτη, ανάλογα με το string που αυτός έχει πληκτρολογήσει στον browser. Ψάξε να δεις αν έχει host headers το Apache.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...