Jump to content

Out Of Office


ALFIE
 Share

Recommended Posts

Καλημέρα! Η ερώτησή μου είναι η εξής : Θέλω να χρησιμοποιήσω στο microsoft outlook την δυνατότητα να μπορεί να στέλνει κάποιος ένα εμαιλ σε κάποιο συγκεκριμένο λογαριασμό και ο λογαριασμός (account) να του απαντάει με ένα κείμενο και να του λέει σ ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας και τέτοια σχετικά. Το συγκεκριμένο θα ήθελα να γίνεται ακόμα και αν είναι κλειστός ο υπολογιστής. Ξέρω ότι γίνεται με την χρήση της επιλογής Out of Office Assistant, απλά δεν ξέρω αν γίνετε αν ήδη υπάρχει ένα account στο οποίο δεν θέλουμε αυτή την επιλογή και προσθέσουμε το account στο οποίο θέλουμε αυτή την επιλογή. Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα!!

 

Link to comment
Share on other sites

Απ' ότι καταλαβαίνω έχεις στο pc1 το mail του user1 και λες να βάλεις στο pc1 KAI το mail του user2 .

Δεν γίνετε να βάλεις 2 exchange accounts στο ίδιο outlook . Αλλά ... μπορείς να βάλεις το out of office assistant στο mail του user2 και να πας στον exchange και να κάνεις forward τα mail το user2 στο mail του user1 , γιατί υποθέτω οτι θες να βλέπεις τα mail του user2 .

Αν έχω καταλάβει σωστά , αν είναι κάτι άλλο το ζητούμενο , πες μου.

 

Link to comment
Share on other sites

Στο pc1 έχω το mail του user1 και θέλω να βάλω ακόμα ένα email που θα κάνει αυτά που περιέγραψα πιό πάνω. Για να σου δώσω να κταλάβεις αυτο το mail που θιέλω να βάλω είναι ένα mail που θα έρχονται τα βιογραφικά και θέλουν να απαντάει με το κείμενο που εξηγώ πιο πάνω και με την διαδικασία που περιέγραψα. Ευχαριστω για τον χρόνο σου.

Link to comment
Share on other sites

Γνώμη μου ..

Φτιάξε έναν χρήστη με mail [email protected] , πήγαινε στον exchange σου - system manager ->global settings -> internet message formats -> advanced και ενεργοποίησε το out of office responses (απο default δεν είναι)  μετά ....

active directory users and computers -> user cv -> δεξί κλικ properties -> exchange general -> delivery options -> forward to -> user1 mail  αν τσεκάρεις το tab deliver messages to both forwarding address and mailbox τα mail θα πηγαίνουν και τον user cv και στον user1 αν όχι μόνο στον user1   μετά ...

άνοιξε outlook web access μπες ως user cv και ενεργοποίησε το out of office assistant  και είσαι ΟΚ

Επιπλέον, αν θές, μπορείς να φτιάξεις ενα rule στον user1 οτι έρθει απο [email protected] βάλτα στο folder cv , και έχει καλύτερη "εικόνα"

Αν σε ενδιαφέρει και το archving μπορείς να παίξεις και με public folfer και να είναι όλα τα cv στο Public folder .

Ελπίζω να βοήθησα , οτι άλλο θες πές μας.

Link to comment
Share on other sites

Μετά το meditation του Σ/Κ , σκέφτηκα το εξής :

Με το Out of office assistant , θα πηγαίνει στον αποστολέα το κείμενο που θές , αλλά θα βάλει μπροστά και το out of office assistant , κάτι που μάλλον δεν θες.

Αρα είναι καλύτερα να βάλεις στο account του χρήστη cv , έναν κανόνα "οτι έρθει ->στείλε απάντηση ......το κειμενο σου"

Και ο κανόνας μπαίνει απο outllok web access

Μάλλον είναι καλύτερα έτσι ....

Link to comment
Share on other sites

Τα distibution groups του exchange , υπάρχουν για άλλη λειτουργία.

Για παράδειγμα έχεις ένα distribition group με mail [email protected] και είναι μέλη 10 χρήστες. Αντί να στείλεις ενα mail και στους δεκα ξεχωριστά στέλνεις στο distribution group και το λαμβάνουν και οι δέκα.

Δεν έχει να κάνει όμως με auto reply και τέτοια.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...