Jump to content

Sharepoint Services και internet format των shared contacts


alexnts@gmail.com
 Share

Recommended Posts

Το σεναριο ειναι ως εξης..

 

Εχουν στηθει Sharepoint Services 3.0 σε εναν 2003 για τον πολυ απλο λογο των κοινοχρηστων contacts.

Exchange ή αλλος inhouse mail server δεν υπαρχει. O mail server ειναι στον ISP και παιζει με POP3.

Εχουν μπει τα contacts (950) στον αριθμο και εχουν γινει link στα outlook. Καποια 2003 και καποια 2007.

Ολα καλα μεχρι εδω και νοικοκυρεμενα.

Καθε 2-3 μερες φευγει μαζικα σε ολα τα contacts ενα ενημερωτικο Pdf. (δεν ειναι spam μην ανυσηχειτε.Αποφασεις ΔΣ ειναι) [;)]

 

Στα outlook το default format για νεα μυνηματα ειναι HTML

 

Tο προβλημα ειναι οτι τα contacts απο το sharepoint ερχονται με internet format RTF, ξεχωριστα για τον καθενα contact.Ρυθμιση η οποια παρακαμπτει το default HTML format.

To αποτέλεσμα ειναι οταν γινεται η αποστολη των mail τα συνημμενα να φαινονται σαν winmail.dat σε οποιονδηποτε παραληπτη δεν χρησιμοποιει outlook ή eudora.

 

Οσο και αν εψαξα δεν βρηκα ρυθμιση να αλλαξω το internet format ειτε μεσα απο το sharepoint σε ολα τα contacts (ειτε μεμονομενα ειτε μαζικα), ειτε τοπικα στις linked λιστες.

Το μονο που παρατηρησα ειναι οτι μπορω να αλλαξω την ρυθμιση σε ενα ενα τα contacts μεσα απο το outlook στο PC μου πχ.Αυτες οι αλλαγες ομως δεν γινονται replicate στο sharepoint!! Αρα πρεπει να το κανω σε ολα τα contacts σε ολα τα pc !!! (950x20)!

Αλλα και αυτο δεν ειναι σιγουρο. Το δικο μου ειναι outlook 2007 και κράτησε τις τοπικες αλλαγες.

Σε μια κοπελα που εβαλα να αλλαξει ολα τα contacts στο PC της (με 2003) η ρυθμιση RTF επανηλθε στο 80% των contacts με το πρωτο send/receive (εχει τα δια δικαιωματα με εμενα στη κοινοχρηστη λιστα στο sharepoint)

 

Οποτε αυτο που ψαχνω ειναι ειτε:

1. Αλλαγη του internet format στο sharepoint

2. Αλλαγη μαζικα στα linked contacts σε καθε PC τοπικα (που να μην χανονται σε καθε synchronize)

3. Force του default format στο Outlook. (HTML)

 

Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη [:)]

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα είναι ότι προσπαθείς να χρησιμοποιήσεις τα Sharepoint Contacts λες και είναι Exchange ή Outlook contacts. Μπορεί το Outlook να έχει τη δυνατότητα να δείξει τα Sharepoint Contacts λες και είναι δικά του contacts, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα Sharepoint Contacts έχουν όλα τα πεδία και όλη τη λειτουργικότητα των Exchange contacts. Είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα. Φαντάσου ότι διαβάζεις μία λίστα emails από ένα excel ή μία βάση Access, ή ότι διαβάζεις τη λίστα των μελών του autoexec.gr, ή τα μέλη του Facebook.

Η ρύθμιση που αναφέρεις για RTF ή HTML αφορά αποκλειστικά το Outlook και δεν αποθηκεύεται στο Sharepoint. Επίσης, το Outlook 2003 μπορεί μόνο να διαβάσει από το Sharepoint. Πρέπει να έχεις Outlook 2007 για να αποθηκεύσεις τις αλλαγές που κάνεις στο Sharepoint. Και πάλι όμως, μην περιμένεις το format να αποθηκευτεί στο Sharepoint. Πολύ απλά, ένα Sharepoint Contact δεν έχει πεδίο για το email format.

Επαναλαμβάνω, τα Sharepoint Contacts δεν έχουν σχέση με Outlook ή Exchange contacts, ούτε είναι mailboxes. Είναι απλά μία λίστα με συγκεκριμένα πεδία, και δεν διαφέρει πολύ από τη λίστα των μελών του autoexec.gr . Απλά, το Outlook ξέρει πως να διαβάσει μία λίστα Sharepoint Contacts και να τη δείξει με συγκεκριμένο τρόπο.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω για την απαντηση.

 

Στην πραγματικοτητα χρειαζομαι μονο 2 πεδια. Name και e-mail.Δεν χρειαζομαι κατι πιο συνθετο.

Εφοσον πολυ σωστα λες οτι δεν υπαρχει πεδιο mail format, το outlook θετει μονο του by default RTF οταν "εισαγει" την λιστα απο το sharepoint.

Αυτο μπορω να το αλλαξω; Δηλαδη για καθε νεο contact να βαζει "Let Outlook decide"; (καπως ετσι ειναι και ειναι η πρωτη απο τις 3 επιλογες)

Αν οχι, μπορω να τα αλλαξω μαζικα μετα σε καθε PC?

Ή μπορω να επιβάλω το default format που του οριζω εγω γενικα μεσα απο το Outlook,ασχετως την ρυθμιση σε καθε χρηστη;

 

Ευχαριστω..

 

P.S. Φαινεται τελικα απο οτι διαβαζω οτι το Outlook θετει μονο του το RTF μονο οταν κανεις Import (το ιδιο προβλημα υπαρχει και σε επαφες απο το activesync..)

Οταν κανεις με το χερι νεο contact σου θετει "Let Outlook decide"

Ξερει κανεις πως αλλαζει αυτο;

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Δυο μήνες μετά και δυστύχως σωστη λυση δεν εχω βρει. (μονο με VBA στα μηχανακια με Outlook 2007, και εκτελεση του κωδικα σε καθε προσθηκη στις λιστες)

Το Outlook οταν εχει contact list απο Sharepoint τοτε παιρνει με το ζορι RTF σε καθε contact.

Σε Import απο οτιδηποτε αλλο (excel, csv, etc..) θέτει σωστα την ρύθμιση "Let Outlook Decide" και τα emails φευγουν κανονικα.

 

Δυστυχως με αυτην την κατασταση (που δεν ξερω αν ειναι bug, ή γινεται επι τουτου) ακυρωνεται η χρηση των Sharepoint Contact Lists για αποστολη mails.

Κριμα.

 

Υ.Γ. Θυμιζω οτι τα μονα πεδια που χρειαζομαι ειναι ονομα και διεθυνση e-mail...

 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...