Jump to content

Από Windows2003 & SQL2005 σε Windows & SQL 2008..


leo20vt
 Share

Recommended Posts

Έχω εναν database server που τρέχει κάποιες βάσεις, πατάνε σε 2003 Windows και SQL 2005. Με το πρόγραμμα Open Value όμως έχω δυνατότητα να πάω σε 2008, οπότε σκέφτομαι σοβαρά να το κάνω.

Η απορία μου είναι αν θα αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα λειτουργικότητας με την κίνηση αυτή. Δεν με ανησυχεί τόσο η μετάβαση σε Windows 2008 (δεν έχουμε καν domain, παίζουν σε workgroup), αλλά με προβληματίζει λίγο ο SQL.

Οι βάσεις έχουν φτιαχτεί όλες σε 2005, οπότε compatibility mode έχουν το 90. Έχω όμως και κάποιες που είχαν φτιαχτεί σε SQL 2000, οπότε κατά το migration από Windows 2003 + SQL 2000 σε Windows 2003 + SQL 2005 τα παιδιά την βάλανε σε compatibility mode 80.

 

Η βασική ερώτηση είναι η εξής.... Θα έχω κάποιο πρόβλημα αν σηκώσω τη βάση με compatibility mode 80 στον SQL Server 2008?

Αν πιστεύετε ότι υπάρχει κάτι άλλο να προσέξω παρακαλώ να το αναφέρετε ελεύθερα! :)

 

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ μου συνάδελφε η απάντηση μου είναι ότι δεν θα έχεις κάνενα απολύτως πρόβλημα όσο αφορά την λειτουργία της βάσης σου.

Απλά κάποια features που έχει ο 2008 πχ database encryption κ.α δεν θα τα έχεις διαθέσιμά.

 

Προχώρα αφόβα όπως είσαι.

 

Φιλικά

Link to comment
Share on other sites

Αν είχες πρόθεση να αγοράσεις SQL Server 2008 Enterprise τότε ναι, χάνεις το Backup compression. Διαφορετικά δεν το έχεις για να το χάσεις... [:)]

Πάντως δεν είναι και τόσο killer feature καθώς το compression δεν είναι τόσο μεγάλο και έχει υπολογίσιμο overhead στο CPU utilization.

Καλύτερα να εξετάσεις το σενάριο να αυτοματοποιήσεις τη διαδικασία κάνοντας zip (7z, rar, κλπ) το bak αρχείο μετά το backup.

Link to comment
Share on other sites

Εχεις δίκιο! Το backup το είχα δει και τεστάρει στην developer's edition που ειναι στην ουσία ίδια με την enterprize! :)

Ακόμα και μετά το backup παντως να κανω compress το αρχείο, έχει κάποιο υπολογίσιμο cpu utilization, δεν έχω τεστάρει όμως πιο τελικά είναι πιο σοβαρό, αν και πλέον με τη standard έκδοση δεν έχει και σημασία! :)

 

Η εγκατάσταση πήγε μια χαρά, επειδή δεν ειχα ξαναδει 2008 με παραξενεψε που ήθελε να προσθέσω το .ΝΕΤ 3.5 από τα features, αλλά όλα οκ μετα! :)

Ευχαριστώ και πάλι!

 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...