Jump to content

SCCM και Deployment σε Xp Clients


lekanopedio
 Share

Recommended Posts

Γεια σου Γιάννη και Καλώς ήρθες στην κοινότητα μας,


Όταν λες "αυτόνομα" εννοείς χωρίς τη χρήση άλλου Server σωστά; Ο SCCM χρησιμοποιεί το WDS για το PXE service, όλα τα υπόλοιπα τα κάνει αυτόνομα, το Windows Automated Installation Kit -WAIK- το εγκαθιστά ο SCCM ούτως η άλλως κατά την εγκατάσταση. 


Μπορείς να κάνεις deploy XP clients, αρκεί να προσέξεις κατά τη δημιουργία του base image να είναι με κάποιο τρόπο HAL independent αν πρόκειται να εγκατασταθεί σε διαφορετικών ειδών επεξεργαστές, επίσης στον SCCM μπορείς να προσθέσεις και τους Drivers έτσι ώστε να μην παιδεύεσαι για κάθε μηχάνημα -δε χρειάζεται να ρίξεις όλους τους drivers στο Image σου-, μην προσπαθήσεις να κάνεις HAL independent τα Images με το UIU δεν παίζει στον SCCM γιατί βρίσκει το architecture και αν δεν έχει HAL το image δεν προχωρά η εγκατάσταση.


Στο IT Pro Connections θα παρουσιαστεί το θέμα του Deployment γενικά και αρκετά αναλυτικά, αν σε ενδιαφέρει δήλωσε συμμετοχή, όσοι έχουν ειδικές απορίες, στα διαλείματα θα είμαστε όλοι διαθεσιμοί για να τις συζητήσουμε!


Για αρχή σου προτείνω να διαβάσεις προσεκτικά τα παρακάτω (o SCCM είναι τρομερό εργαλείο αλλά χωρίς διάβασμα δεν πρόκειται να καταφέρεις πολλά):


1) SCCM Overview of Operating System Deployment official documentation: http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb694101.aspx


2) Deploying XP with SCCM: Part 1 Building an XP Base Image: http://poseidom.wordpress.com/2008/05/20/building-an-xp-base-image-in-sccm-part-1/ προυποθέτει να γνωρίζεις πως λειτουργεί το OSD


3) Implementing Configuration Manager 2007 OSD: http://blogcastrepository.com/blogs/brian_tucker/archive/2006/07/11/1680.aspx


Καλή επιτυχία!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Γιώργο δυστυχώς δεν είχα πάρει μέχρι σήμερα ειδοποίηση e-mail για την απάντησή σου.Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω με ταWindows xp μιας και το ανέφερες είναι ότι μετά από το capture wim πχ. με τον WDS δεν μπορώ να το εισάγω στο DISM(αδυναμία δημιουργίας καταλόγου). Εν πάσει περιπτώσει, ήδη ο όμιλός μας προχωρά πλέον σε Windows 7 Deployment κάτι που μου λύνει τα χέρια.

Σχετικά με τον SCCM συμφωνώ ότι είναι φοβερό εργαλείο (τις επόμενες μέρες δίνω το 70-401 exam), αλλά οφείλω να πω -στο οποίο διαφωνήσαμε με τον Κο Κλαδάκη στο τεχνικό σεμινάριο Windows 7 deployment - ότι όπως και ο WDS έχει θέμα με τις κάρτες δικτύου και κατά συνέπεια με το PXE Boot.Σε προλαβαίνω λέγοντας ότι ακόμα κι αν κάνω import τους Network drivers στο Drivers node του SCCM δεν έχω αποτέλεσμα.

Γιώργο σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο που διέθεσες.

Link to comment
Share on other sites

Αν εννοείς ότι υπάρχει θέμα με τους Drivers της κάρτας δικτύου όταν τρέχει το Windows PE κομμάτι (stripped down version των Windows) τότε πρέπει να σου πω ότι στο Windows PE Image πρέπει να προσθέσεις τους Drivers για κάρτες δικτύου και για Storage controllers έτσι ώστε να λειτουργούν με τα συστήματα σου (ειδικά αν έχεις μεγάλη ανομοιομορφία).

Οδηγίες για Custom WinPE Boot Images θα βρείς στις παρακάτω πηγές:

 

Αν κάνεις import τους Drivers τότε αυτοί θα χρησιμοποιηθούν εφ'όσον εφαρμοστεί το WIM αρχείο και μπει στη φάση εγκατάστασης των Drivers, στη φάση αυτή όμως φτάνεις απο το WinPE εφ΄όσον εντοπιστεί εκεί το hardware σου και προχωρήσει η διαδικασία εγκατάστασης του λειτουργικού (η εφαρμογή του WIM δηλαδή).

 

Ελπίζω να στα ξεκαθάρισα λίγο.

 

Link to comment
Share on other sites

Θα επιμείνω ότι είναι σπάνια περίπτωση τουλάχιστον για τα μηχανήματα που έχω αντιμετωπίσε εγώ να μην παίζει η κάρτα δικτύου στο pxe boot με wds.

Όμως οι drivers τελικά δεν πρέπει να μπούν στο σχετικό section του SCCM αλλά να γίνουν inject στο boot.wim Συγνώμη αν δεν έγινα κατανοητός στο σεμινάριο που αναφέρει ο συνάδελφος lekanopedio.

Οπότε επαναλαμβάνω, για να παίζουν οι κάρτες κατά το pre-installation βήμα με το winpe οι drivers πρέπει να γίνουν inject με το dism στο boot.wim και όχι απλά να μπουν στο section του SCCM ή του WDS γιατί αυτοί προορίζονται για το λειτουργικό.

Link to comment
Share on other sites

Νάσο και εγώ αυτό έγραψα παραπάνω, για το PXE Boot ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα αν η κάρτα δικτύου είναι απο τις πρώτες που υποστήριζαν PXE Boot αλλά τέτοια φαινόμενα εκκλείπουν σήμερα.

 

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα, για το boot.wim μιλούσα κι εγώ...κι εκεί έκανα inject tous network drivers me to imageX...όλα καλά μέχρι εδώ.Το πρόβλημα που αντιμετώπιζα ήταν στην συνέχεια όταν έμπαινα σε περιβάλλον Windows PE και μου έβγαινε το μήνυμα Network adapter not found or could not contact with DHCP(πατώντας Shift+F10 έβλεπα ότι δεν είχα πάρει IP).Εκεί όπως λέει ο Γιώργος έκανα import τους drivers αλλά χωρίς αποτέλεσμα..και ουσιαστικά μιλάω για Lenovo μηχανάκια γιατί σε Dell ή HP όλα καλά.

Ο Κος Κλαδάκης έγινε απόλυτα κατανοητός στο σεμινάριο - εξάλλου είναι εξαίσιος εκπαιδευτής!

Link to comment
Share on other sites

Γιάννη,

 

Οι drivers που κάνεις inject σε WinPE 2 και άνω πρέπει να είναι αυτοί των Vista (για WinPE 2.0) ή των Windows 7 (για WinPE 3.0) επίσης έχε κατά νου ότι πρέπει να χρησιμοποιήσεις 32bit drivers σε 32bit WinPE και 64bit (signed μάλιστα) drivers σε WinPE 64bit.

Επίσης όταν κάνεις αλλαγές στα Boot Images πρέπει να κάνεις update το Distribution Point (ακόμα και αν έχεις ένα μόνο), αλλιώς δεν ενημερώνεται το image στο DP και ο client θα χρησιμοποιήσει το προηγούμενο (ότι σερβίρει o SCCM).

 

Link to comment
Share on other sites

Κύριοι σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για το χρόνο σας, αυτό με το Distribution Point δεν το ήξερα...πρέπει τώρα να αφιερωθώ στο διάβασμα για το 70-401 exam που δίνω την άλλη εβδομάδα όπως επίσης με απαίτηση του Boss να φτιάξω reports με τους local admin των client και τα pc που είναι άνω τριετίας και δεν έχω το παραμικρό clue πως θα το κάνω!thanks again

Link to comment
Share on other sites

Γιώργο δυστυχώς δεν είχα πάρει μέχρι σήμερα ειδοποίηση e-mail για την απάντησή σου.Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω με ταWindows xp μιας και το ανέφερες είναι ότι μετά από το capture wim πχ. με τον WDS δεν μπορώ να το εισάγω στο DISM(αδυναμία δημιουργίας καταλόγου). Εν πάσει περιπτώσει, ήδη ο όμιλός μας προχωρά πλέον σε Windows 7 Deployment κάτι που μου λύνει τα χέρια.

 

Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το System Image Manager με ΧP WIM Images, απλά δεν το υποστηρίζει, θα πρέπει να τα έχεις κάνει όλα πριν πάρεις το Image δηλαδή να προσθέσεις dirvers κτλ, αλλιώς με το DISM και εργόχειρο (όπως λέμε χαριτολογώντας).

Μην ξεχνάς ότι το System Image Manager κάνει τη δουλειά που θα έκανες με ένα text editor για να φτιάξεις δικό σου Unattended.xml αρχείο που υποστηρίζεται απο τα Vista και πάνω, τα XP έχουν διαφορετική δομή για το unattend.txt (πρόσεξε που έχει και διαφορετική κατάληξη) και γι' αυτό δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το εργαλείο αυτό.

Με το DISM όμως μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα όπως drivers injection, files injection κτλ.

 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...