Jump to content

Ερώτηση για PC Faxing vs. καλωδίωση σπιτιού.


mts
 Share

Recommended Posts

Γειά σε όλους.

Θα ήθελα να μου λύσετε την απορία σε μία απλή (και χαζή πιστεύω) ερώτηση που θέλω να κάνω, γιατι ομολογώ πως το έχω μπερδέψει λίγο στο μυαλό μου.

Έχω στο σπίτι μου γραμμή PSTN (η οποία έιναι και ADSL). Επίσης έχω έναν Windows 2003 Server (trial) και θέλω να κάνω κάποια tests στο μικρό lab που έχω στήσει. Στο σχέδιο παρακάτω θα δείτε πως η συνδεσμολογία που υπάρχει αυτή τη στιγμή κοντά στον υπολογιστή, είναι η εξής :

Aπο την πρίζα του τηλεφώνου, φεύγει καλώδιο τηλεφωνικό και πάει σε splitter. O splitter δίνει καλώδιο (γραμμή) σε ένα ασύρματο τηλέφωνο που βρίσκεται κοντά στην πρίζα.

Το καλώδιο που είναι για το modem, φεύγει, περνάει γύρω-γύρω απο μία πόρτα (με καρφάκια) και καταλήγει σε ένα Philips Modem Router που πάιζει το ρόλο του Bridge.

Παίζει το ρόλο του bridge, γιατι το Philips, συνδέεται με έναν Linksys Wireless-N Router που ΑΥΤΟΣ κάνει το "internet negotiatio" με τον ISP.

O Linksys είναι και switch Gigabit. Σε ένα port του συνδέεται και ο Server μου (ο οποίος έχει και Internal FAX modem)

Και η ερώτηση είναι η εξής. Πώς θα συνδέσω το modem στη γραμμή τηλεφώνου ωστε να μπορώ να παίξω με κάποιο trial FAX Application ? Moυ χρειάζεται δεύτερο splitter?

Έχω μπερδευτεί λιγάκι...

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιζω...

Στο Internal FAX modem του ΗΥ / Σερβερ βάζεις το καλώδιο που πηγαίνει  στο ασυρματο τηλέφωνο στο Line in, & από το line out  δώσε στο ασυρματο τηλεφωνο...

Εγω θα πειραματιιζόμουν να βάλω και ένα σπλιτερακι πάνω στην έξοδο phone του original splitter . Μαιμουδια μεν μα, μπορει να σου γλυτώσει τα μηκη των ΤΦ καλωδίων άν το ασύρματο δεν "μετακομίσει" κοντά στον σέρβερ...

Εδω το σχηματάκι...

sxedio1.th.jpg

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ένα απλό "Τ" RJ-11 χρειάζεσαι και δυο καλώδια, από την έξοδο του DSL Splitter για το τηλέφωνο συνδέεις την αρσενική πλευρά του "Τ" από εκεί τραβάς δυο καλώδια για τις δυο συσκευές σου (ασύρματο και fax/modem).

Το "T" μπορείς να το υποκαταστήσεις και με βαρελάκι (από ένα προς δύο RJ-11).

Link to comment
Share on other sites

Όταν κάνετε τέτοιες εργασίες, καλό είναι να βάζετε UTP καλώδιο που έχει 4 ζεύγη, οπότε αποφεύγετε μελλοντικές εργασίες.

 

Τώρα, αν εκεί που είσαι έχει πρίζα τηλεφώνου (που πιθανόν δεν έχεις) καταργείς το splitter και βάζεις φίλτρα και είσαι ΟΚ.

(Αν και νομίζω βγήκαν και Pots Splitters που παίζουν σαν φίλτρο)

Αν όχι τότε απλά όπως είπαν πιο πάνω θες ένα Τ για να δώσεις και στο fax/modem.

 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ όλους σας.

Highlander, όντως έχεις δίκιο..Έπρεπε να είχα περάσει UTP καλώδιο... και μάλλον αυτό θα κάνω.. για να μην κάνω μαϊμουδιές...

Ευχαριστώ και πάλι όλους σας.

Link to comment
Share on other sites

απο τη στιγμη που η γραμμη σου ειναι PSTN το fax το βαζεις οπου θα εβαζες και μια τηλ. συσκευη σε οποιαδήποτε μπριζα του σπιτιου. Δηλαδη πριν το modem.

Μην ξεχασεις ομως να βαλεις φιλτρο οπως και σε καθε τηλ συσκευη.

 

NK

Link to comment
Share on other sites

ερώτηση...

όταν η εφαρμογή του fax θα στείλει δεδομένα, δεν θα κάνουν οι γραμμές το ίδιο handshaking όπως το κλασσικό fax;

παρατήρηση...

επειδή ο φίλος ανέφερε ότι η γραμμή είναι pstn, αυτό σημαίνει ότι έχει ΜΙΑ γραμμή τηλεφώνου και ΕΝΑ κανάλι δεδομένων που χρησιμοποιεί το Internet...

συνεπώς την στιγμή που θα γίνει το handshaking, πιθανότατα να κόβεται το adsl...

 

το παραπάνω το έχω αντιμετωπίσει σε δύο περιπτώσεις νοικοκυριών με Pstn-adsl-φυσική συσκευή fax. Και στις δύο περιπτώσεις υπήρχαν τα σχετικά φίλτρα.

ακούω παρατηρήσεις...διαβάζω μάλλον...

Link to comment
Share on other sites

Στα PSTN η λογικη ειναι απλη. Ερχετε στο σπιτι το καλωδιο του οτε και το μοιραζουμε σε διαφορες μπριζες στο σπιτι.

Ολες οι τηλεφωνικες συσκευες (και το φαξ) που πανε στην πριζα του τοιχου θελουν φιλτρο.

Το modem/router ειναι η μονη συσκευη που δεν θελει φιλτρο. Γιατι το φιλτρο κοβει τις συχνοτητες που χρησημοποιει το adsl modem.

Το προβλημα που διορθωνουν τα φιλτρα ειναι το πεσιμο της γραμμης, συχνες αποσυνδεσεις και χαμηλες ταχυτητες λογω θορυβου.

 

αν κατι δεν παει καλα, για αρχη δοκιμασε να αλλαξεις τα φιλτρα.

 

 

ΝΚ

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...