Jump to content

Νόμιμη η δακτυλοσκόπηση εργαζομένων σε χώρους ασφαλείας


afotakel
 Share

Recommended Posts

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έκρινε ότι είναι νόμιμη η δακτυλοσκόπηση σε εργαζομένους προκειμένου να εισέλθουν σε συγκεκριμένο χώρο της επιχείρησης όπου υπάρχει εμπιστευτικό κρυπτογραφικό υλικό, δηλαδή των ηλεκτρονικών απογραφών που...



...χρησιμοποιούνται στα έγγραφα τα οποία διακινούνται στο Internet.

Η Αρχή έκρινε ότι το σύστημα της δακτυλοσκόπησης δεν αποτελεί σοβαρό κίνδυνο παραβίασης των προσωπικών δεδομένων των υπαλλήλων της επιχείρησης, καθώς μάλιστα δεν υπάρχει άλλο εξίσου αποτελεσματικό μέσο για την επίτευξη του υψηλού βαθμού ασφαλείας που απαιτεί η συγκεκριμένη δραστηριότητα της επιχείρησης.

Δημοκρατία δυτικού τύπου. Αυτό που δεν καταλάβαμε από την απόφαση είναι αν η Δακτυλοσκόπηση γίνεται κάθε φορά που ο εργαζόμενος εισέρχεται και εξέρχεται από το χώρο εργασίας του... 25 (εργάσιμες)x12 (μήνες)=300x2 (είσοδος - έξοδος)=600 δακτυλοσκοπήσεις... Πω πω...

πηγή

Link to comment
Share on other sites

Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Είναι κάπως επικίνδυνο να αντιγράφει κανείς ανακοινώσεις από κάποιο blog χωρίς να ελέγξει την πραγματική πηγή τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτά που αναφέρει το troktiko δεν βγάζουν ιδιαίτερο νόημα καθώς δεν αναφέρει καν για ποιά απόφαση πρόκειται, ενώ έχει μπλέξει και τις υπογραφές με τις απογραφές!

Στην πραγματικότητα η ADACOM εκδίδει certificates της Verisign και εγκατέστησε fingerprint scanners στους χώρους των κρυπτογραφικών server KAI MONO. Για να δείτε περί τίνος πρόκειται κοιτάξτε και την απόφαση. Νομίζω, ότι το χώρο των κρυπτογραφικών κι εγώ θα ήθελα να τον προστατεύσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κάτι πρέπει να μάθαμε από την ιστορία της Vodafone.

Ο αρθρογράφος του Τρωκτικού ήταν τόσο άσχετος με το θέμα που μπέρδεψε τις ψηφιακές υπογραφές με τις απογραφές!

 

Link to comment
Share on other sites

...

Ο αρθρογράφος του Τρωκτικού ήταν τόσο άσχετος με το θέμα που μπέρδεψε τις ψηφιακές υπογραφές με τις απογραφές!

....

 

 

Ίσως να υπάρχει άγνοια ίσως όμως να υπάρχει και σκοπιμότητα.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη αλλά το συγκεκριμένο blog είναι το αποκορύφωμα της παραπληροφόρησης, μετά έρχεται ο φίλος μας με τα περίεργα βιβλία (ξέρετε ποιος εσείς ελοχίμ, αφερίμ και καραπιπερίμ [:P]).

 

Έχει δίκιο ο Καναβός.

 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...