Jump to content

ME VOIP ΚΑΡΤΑ PCI ΠΑΙΡΝΩ ΤΖΑΜΠΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ?


MCP
 Share

Recommended Posts

Γεια σας

 

Πριν λιγες μερες αρχισα να ασχολουμαι με voip και ειδα οτι υπαρχουν voip παροχοι που μπορουν να σου δωσουν και αριθμο για εξερχομενες κλησεις ή και χωρις αριθμο για να καλεις μονο εσυ ή και τα δυο.Το θεμα ειναι οτι ειδα κατι για voip καρτες pci οι οποιες συνδεονται με τη γραμμη του οτε απευθειας.Το ερωτημα μου ειναι:

αυτο σημαινει οτι αντι να κανω συνδεση voip και να μου δωσουν αυτοι αριθμο τηλεφωνου, χρησιμοποιω τον ηδη υπαρχοντα αριθμο μου και χρησιμοποιω το δικτυο του οτε για voip κλησεις?Επισης οι κλησεις επειδη θα γινονται μεσω ιντερνετ θα ειναι τζαμπα ή οι κανονικες χρεωσεις του οτε?Πιστευω οι ερωτησεις που κανω να ειναι βασιμες.Αν καποιος μπορει να μου εξηγησει τι παιζει οταν βαλεις voip καρτα(το ip-pbx κτλ. εννοουνται) ας μου πει.Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Κάρτες PCI (FXO / BRI) χρησιμεύουν για τη σύνδεση της IP Telephony που μπορεί να έχεις στημένη (συνήθως εξυπηρετούν λύσεις τύπου Asterisk) ώστε να μπορούν τα εσωτερικά VoIP devices να επικοινωνούν με τον κόσμο του PSTN (OTE etc)

Οι δωρεάν (ή μειωμένου κόστους, ανάλογα με τον προορισμό) κλήσεις, πραγματοποιούνται μέσω συνδέσεων μέσω internet με τον VoIP provider (συνήθως με SIP trunks) και σε αυτή την περίπτωση αναλαμβάνει ο πάροχος να διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό ώστε να σε δρομολογήσει μέσα από το δίκτυό του στο PSTN δίκτυο.

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει ίσως να διαβάσεις λίγο περισσότεερο και να ξεκαθαρίσεις τι είναι το Voip και όλη τη τεχνολογία της τηλεφωνίας. Παραδοσιακή, με τις κλασικές συσκευές που έχουν το δισύρματο καλώδιο και τη Voip τεχνολογία που δεν είναι τίποτα άλλο παρα σύνδεση μέσω ethernet.

Αυτό που σε ενδιαφέρει εσένα φαντάζομαι είναι να χρησιμοποιήσεις ένα provider που δεν σου δίνει τη κλασική δισύρματη γραμμή(ΟΤΕ,Forthnet,Hol,Tellas) αλλά ένα SIP trunk. Μια σύνδεση μέσω Internet εν ολίγεις. Αυτη είναι η διαφορά μεταξύ των 2 γραμμών. Αν δηλαδή θα έρθει απο τον πάροχο ένα τηλεφωνικό καλώδιο ή θα είναι μέσω Internet σύνδεσης. Όπως καταλαβαίνεις το voip δεν παίζει κανένα ρόλο καθώς και τα απλά τηλεφωνικά κέντρα μπορούν να γίνουν SIP enabled εφόσον το υποστηρίζουν. Απλά σε άλλες χώρες που είναι πολύ διαδεδομένα τα sip trunks χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο τα voip κέντρα καθώς παρέχουν δωρεάν τα sip trunks. Βάζοντας ένα Asterisc(δωρεάν) ή πηγαίνοντας σε λύσεις όπως Avaya, cisco, alcatel δε χρειάζεσαι τίποτα περισσότερο απο ένα δίκτυο ethernet για τη σύνδεση των τηλεφωνικών συσκευών και μια σύνδεση στο internet για να συνδεθείς με τον πάροχο που θέλεις. Αν θέλεις και ΟΤΕ γραμμή τότε εγκαθιστάς και την ανάλογη κάρτα για isdn/pstn σύνδεση και έχεις και τα 2 σε ένα.

Απλα η τηλεφωνία έχει πολλά κομμάτια που είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους και δυστυχώς θέλει αρκετό διάβασμα και υπομονή.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...